Meer plaatjes vandaag van de werkelijk niet te bevatten sneeuwval in Norilsk. Kijk een skigebied kan zo veel sneeuw nog wel relaxed handelen met alle pistenbuly’s en zoals in Val Thorens met legio immense vrachtwagens voor sneeuwtransport. Maar een stad met 100.000 inwoners, te vergelijken dus met Innsbruck.

Reageerder Frans V vond de ware plek uit van de immense actuele sneeuw in Siberië. Het is niet Krasnojarsk maar Norilsk. Gunstig gepositioneerd aan de Noordelijke IJszee voor “lake effect snow”. Eens zien of het zeeijs daar al gesloten is.

Wauw!! Dat wil wel zo… uit de windrichting volledig open zee! Pas de komende tijd vriest het hele gebied achter Nova Zembla dicht en een stukkie aan de voorkant van die eilanden. Ooit komt nog het moment dat ik eens live verslag doe uit Siberië en andere extreme gebieden. Maar zo vanuit je luie stoel is het ook al genieten. Gaan we met de plaatjes.

https://twitter.com/Arab_Storms/status/1333770369002594307

Nou niet normaal meer toch? Zie hier nog eens het eerste bericht nu aangepast en met credits voor Frans V.. Op deze spannende dag voor Oostenrijk snel even terug naar dat land.

Zo ligt Innsbruck erbij vanochtend. De grote dump moet nog komen! Maar nu eerst even het hopelijk goede nieuws vanmiddag.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

5 reacties

Gesloten voor reacties.