Meer plaatjes vandaag van de werkelijk niet te bevatten sneeuwval in Norilsk. Kijk een skigebied kan zo veel sneeuw nog wel relaxed handelen met alle pistenbuly’s en zoals in Val Thorens met legio immense vrachtwagens voor sneeuwtransport. Maar een stad met 100.000 inwoners, te vergelijken dus met Innsbruck.

Reageerder Frans V vond de ware plek uit van de immense actuele sneeuw in Siberië. Het is niet Krasnojarsk maar Norilsk. Gunstig gepositioneerd aan de Noordelijke IJszee voor “lake effect snow”. Eens zien of het zeeijs daar al gesloten is.

Wauw!! Dat wil wel zo… uit de windrichting volledig open zee! Pas de komende tijd vriest het hele gebied achter Nova Zembla dicht en een stukkie aan de voorkant van die eilanden. Ooit komt nog het moment dat ik eens live verslag doe uit Siberië en andere extreme gebieden. Maar zo vanuit je luie stoel is het ook al genieten. Gaan we met de plaatjes.

https://twitter.com/Arab_Storms/status/1333770369002594307

Nou niet normaal meer toch? Zie hier nog eens het eerste bericht nu aangepast en met credits voor Frans V.. Op deze spannende dag voor Oostenrijk snel even terug naar dat land.

Zo ligt Innsbruck erbij vanochtend. De grote dump moet nog komen! Maar nu eerst even het hopelijk goede nieuws vanmiddag.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

5 reacties

Gesloten voor reacties.