Meer plaatjes vandaag van de werkelijk niet te bevatten sneeuwval in Norilsk. Kijk een skigebied kan zo veel sneeuw nog wel relaxed handelen met alle pistenbuly’s en zoals in Val Thorens met legio immense vrachtwagens voor sneeuwtransport. Maar een stad met 100.000 inwoners, te vergelijken dus met Innsbruck.

Reageerder Frans V vond de ware plek uit van de immense actuele sneeuw in Siberië. Het is niet Krasnojarsk maar Norilsk. Gunstig gepositioneerd aan de Noordelijke IJszee voor “lake effect snow”. Eens zien of het zeeijs daar al gesloten is.

Wauw!! Dat wil wel zo… uit de windrichting volledig open zee! Pas de komende tijd vriest het hele gebied achter Nova Zembla dicht en een stukkie aan de voorkant van die eilanden. Ooit komt nog het moment dat ik eens live verslag doe uit Siberië en andere extreme gebieden. Maar zo vanuit je luie stoel is het ook al genieten. Gaan we met de plaatjes.

https://twitter.com/Arab_Storms/status/1333770369002594307

Nou niet normaal meer toch? Zie hier nog eens het eerste bericht nu aangepast en met credits voor Frans V.. Op deze spannende dag voor Oostenrijk snel even terug naar dat land.

Zo ligt Innsbruck erbij vanochtend. De grote dump moet nog komen! Maar nu eerst even het hopelijk goede nieuws vanmiddag.


Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

5 reacties

Eduard · 2 december 2020 op 11:31

Het leven is niet eerlijk, zij wel en wij niet……………:-)

Fantastisch die bergen sneeuw. Hoe chaotischer hoe mooier.

I love nature!

Hajo · 2 december 2020 op 13:50

Mark maakte me nog eens extra attent op de berekende dump aan de zuidkant. Dat gaat inderdaad flink los daar… Hier alvast het ensemble voor Lombardije:

Wel extra sneu dat de Italiaanse gebieden voorlopig niet openen. Wat zullen ook de locals zuur zijn. Maar ook daar volop fans van toerskiën. Op de eerste lawinedoden kunnen we wachten.

Ondertussen in Zwitserland:
https://www.hln.be/buitenland/overtuigende-kentering-in-coronacijfers-zonder-lockdown-zo-heeft-zwitserland-dat-verwezenlijkt~aa32e7ca/

Tja.

    Wim · 2 december 2020 op 20:51

    Euh, zo goed als alle kantons hebben wel strengere maatregelen ingevoerd dan de federale overheid, en de zogezegd nutteloze mondmasker zijn wel verplicht op openbare plekken? En waar leg je de grens om over een lockdown te spreken.

Sneeuwfanaat · 2 december 2020 op 16:48

Bizar mooie beelden Hajo ! Heb het al paar keer meegemaakt in de Alpen en dat is en was geweldig!Hopen dat weer die dump komt in de Alpen ondanks dat veel mensen niet gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *