Review Zell am Ziller – Zillertal Arena 27-12 t/m 4-1 Anniek (reisgezelschap van 9). Hierboven het uitzicht vanaf ons balkon in appartement Furtherhof, een groen dal. (There is a first time for everything;-) Dit appartement ligt vlak buiten Zell am Ziller, tussen Zell en Aschau in. Maar wees gerust, meer naar boven werd het beter.

Het gebied Zillertal Arena is bij ons in de familie al enkele jaren groot favoriet. Wij begonnen onze verkenning van dit gebied in het dorp Königsleiten, een gezellig dorpje waar je alles kunt vinden wat je nodig hebt. Restaurants waar je lekker kunt eten, gezellige après-ski en dan ben ik nog niet eens begonnen over het skigebied. Het Zillertal Arena is echt heel erg groot en dus voor de skiërs en boarders die graag kilometers maken heel geschikt. Daarnaast is er veel keuze voor de beginner maar ook voor de gevorderde wintersporter. We zaten heerlijk in de lift bij Zell am Ziller

image3

Ook voor de kids is dit een geweldig dorp, de oefenpiste heeft een geweldige ligging en is goed te bereiken. Sowieso stap je in Königsleiten zo de piste op en is er bij veel accommodaties de mogelijkheid om als het ware je slaapkamer binnen te skiën!

skischule

Dit jaar zijn we voor het eerst naar Zell am Ziller geweest. Ondanks dat het dal groen was, hebben wij gelukkig de gehele week genoeg sneeuw op de berg gehad. Ook Zell am Ziller maakt deel uit van het Zillertal Arena, en ook vanuit Zell kun je weer kilometers skiën. Zell zelf is niet heel bijzonder, je kunt er wel lekker shoppen voor nieuwe skikleding en er is ook gelegenheid om uit eten te gaan en te aprèsskiën, maar persoonlijk vind ik het minder sfeer hebben dan bijvoorbeeld Königsleiten. Wat dan wel het leuke is aan Zell, is dat je de mogelijkheid hebt om in Zell of Kaltenbach op te stappen en ook nog eens het skigebied Hochzillertal mee kunt pakken. Oftewel: kilometers maken.

image2

Ik heb zelf meer met de Zillertal Arena, de skitocht maken van Zell naar Gerlos bijvoorbeeld is ontzettend leuk. Je zit misschien even in de lift maar de brede pistes richting Gerlos maken een hoop goed! Mocht je dan naar Gerlos zijn geskied of daar verblijven: stap zeker een keer de Cin-Cin binnen. Een après-ski favoriet, erg gezellig ;-). Omdat de dalen groen waren was het natuurlijk drukker in Gerlos, en dat merkte je wel bij de liften. Hier de drukte bij de Ebenfeld X-Press.

image1

De reis naar Zell am Ziller is (mocht je met geluk geen Stau hebben) korter dan naar Königsleiten en Gerlos omdat je nu niet de berg op hoeft te slingeren. Verder moet je natuurlijk mazzel hebben met het verkeer, buiten het seizoen skiën is echt een aanrader, en kan een hoop uren rijden schelen.


Reviewer

Reviews zijn de smaakmakers van Wintersportweerman.nl. Iedereen kan zomer en winter een review in sturen van zijn of haar bestemming. Reviews worden altijd - soms licht bewerkt - geplaatst. Stuur ze in met een e-mail naar info@.

18 reacties

Gesloten voor reacties.