In mijn vorige post kondigde ik al een fotobericht aan, en dit is het dus ;). Vanuit Breuil-Cervinia kan je de oversteek maken richting Zwitserland, je kan de Cervino of Matterhorn dus perfect vergelijken in beide landen. Je kan ook gewoon genieten van internationaal skiplezier met 1 skipas. En Zermatt dat is wel echt de moeite, wij kunnen niet heel het gebied ontdekken, maar we hebben wel de kans om de hoogste 3S kabelbaan te proberen.

Vanuit Breuil- Cervinia naar Zermatt

Het makkelijkst geraak je in Zwitserland door rechtstreeks naar Plateau Rosa te gaan. Je stapt onderaan in Cervinia in de gondel, gaat richting Plan Maison op 2555 meter, dan ga je door via Laghi Cimi Blanche op 2812 meter en dan ga je nog in 1 grote gondel richting het Plateau Rosa. Je kan ook de gewone gondels vervangen door liftjes als je graag in de buitenlucht verblijft, reken hier dan wel een duur van 45 minuten voor je in Zwitserland bent.

Wij hebben allebei de manieren geprobeerd, door het mooie weer kozen we vandaag terug voor de liftjes.

Een prachtige dag om richting Zermatt te skiën

Daarna gaat het over de brede pistes in Zwitserland richting het Trockener Steg. Dit station heeft pas sinds 2018 nieuwe liften. En of die indrukwekkend te noemen zijn. Daarover later meer, eerst nog even terug naar de pistes.

Onderstaande foto toont het wel, de pistes zijn hier breed. Enige nadeel is dat het deel vanuit Italië richting Trockener Steg redelijk blauw is, snelheid halen is moeilijk.

In de zomermaanden kan je hier gebruik maken van zo’n 21 kilometer aan piste en het funpark blijft ook gewoon open.

Op onderstaande foto zie je het funpark maar ook het inpakken van de sneeuw.

Een enorm werkje als je het zo bekijkt. Ook hier beschermen ze de sneeuw tegen de zon en bewaren ze hem voor in de zomermaanden.

Vanuit deze lift hierboven zie je trouwens de Matterhorn. Helaas juist een wolkje ervoor. Nu je kan hem toch al vergelijken met mijn vorige posts. En welke kant vinden jullie de mooiste? Italië of Zwitserland?

Meest indrukwekkende ervaring van in dit skigebied is natuurlijk de 3S -kabelbaan. Deze is nog maar open sinds 2018 en brengt je naar de Klein Matterhorn op een hoogte van 3883 meter. Indrukwekkend.

Ook de weg naar het hoogste punt is op zijn minst de moeite. De rit duurt ook wel even, gelukkig dat het fancy is. Lees maar even hier het officiële artikel.

Deze wou ik er nog even toevoegen voor de enorme sneeuwmassa. Er hangen deze periode maar 4 gondels aan de kabels, normaal staan er veel meer klaar.

Vervolgens kom je boven uit in de rotsen. Bijzonder koud trouwens en een leuke ervaring op zich.

de tunnel in Klein Matterhorn- Zermatt

En het meest indrukwekkend is dan natuurlijk het platform.

Even een foto van het ijs op deze palen.

En dan het uitzicht….

Jammer van de wolken, maar toch die hoogte, je wordt er even stil van.

Na die leuke ervaring ga je terug de pistes op richting Italië. Heerlijk rustig was het er vandaag, maar oh zo heerlijk. Die pistes in Breuil- Cervinia, eindeloos…. Wat een afsluiter. Prachtig.

In de toekomst is het ook mogelijk om rechtstreeks van Breuil-Cervinia naar de Klein Matterhorn te gaan via de nieuwe verbinding die in de zomer van 2021 klaar moet zijn. Ook hier kiezen ze voor de 3S-kabelbaan en op zo’n 4 minuten ga je dan een afstand van 1,6 kilometer en 363 hoogtemeters overbruggen. Om naar uit te kijken in ieder geval.

Bron: © 2019 Zermatt Bergbahnen AG

Interesse om het prachtige Cervinia en Zermatt te bezoeken, klik dan even hier.


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

13 reacties

Gesloten voor reacties.