Hoe mooi! Het Sparrhorn in de buurt van Riederalp in het Oberwallis (zie groot). Maar vanuit de Alpen zijn alle beelden mooi vandaag. Zwitserland spant de kroon qua zon na de sneeuwval.

courchevel1111

In de Franse Alpen is het ook heerlijk zonnig met wel veel nevelvelden. Hier heb je Courchevel in de Trois Vallées.

lesmenuires1111

Deze uit Les Menuires is ook niet te versmaden. Zie hierrr hun webcams live.

diedamskopf1111

In Oostenrijk is het nog grauw, maar ook daar vooral uit Vorarlberg zijn de beelden schitterend. Hier de Diedamskopf in het Bregenzerwald.

edelweishaus1111

Hoe leuk is het dat de eerste door Wintersportweerman.nl verkochte webcam meteen vanaf de eerste dag dik in de sneeuw zit. Waar is dit? Het is het heerlijke zonnebalkon van het Edelweisshaus in Königsleiten in de Zillertal Arena. Hier alle cams uit dat skigebied.

lech1111

Joepie! Lech is helemaal yummie geworden. Mijn gedachten gaan uit naar…. dat zijn kinderen nog volop van dit schitterende gebied mogen genieten….

obertauern1211

Obertauern. Hier zou het nog kunnen opklaren vandaag. Volg het hierrr.

schnydigeplatte1111

Schnydige Platte in het Berner Oberland.

zellamsee1111_10

We zijn altijd eerlijk op dit blog. Nog niet overal is het hosanna. Dit is het vliegveld van Zell am See Kaprun op 750m. Helemaal groen. Terwijl het Oostenrijks weerbericht spreekt van een sneeuwgrens golvend tussen 400 en 900m. Er zal dus zeker nog wel een sneeuwbui langskomen. Volg het op de website van het vliegveld. Gisteren verklapte ik al dat het zeer waarschijnlijk donderdag en vrijdag lager gaat sneeuwen en die prognose staat nog. 

Steingletsjer1111

Hier de Steingletscher (zie Wikipedia = interessant) in de Urner Alpen in het oosten van het kanton Bern. De cam staat vermoedelijk in de buurt van de gletsjertong op 1940m. Hier lijkt de meeste sneeuw gevallen. Dit is toch wel een halve meter. Even verderop ligt het skigebied Titlis-Engelberg.

titlis_engelberg1111

Ietsje minder maar wel genoeg om de pistenbully’s te laten rijden. Wat was mijn boude voorspelling ook alweer? Geen groene pistes onder de 1500m meer te bekijken op 10 december aanstaande. Natuurlijk helpt het werk van de pistenbully’s enorm om de sneeuw te behouden. Alle Titlis cams hierrr.  Het Zwitserse SLF geeft voor veel Zwitserse plaatsen sneeuwhoogtes op van meer dan 50cm vers in 24 uur. Op zulke uitgebreide schaal zie ik dat op de cams niet terug maar het kan te maken hebben met de wind die heeft gestaan. Sneeuwmeters staan waarschijnlijk op een windbeschutte plek. 

feldberg1111b

Is dit de plaat van de dag? Boom nog in herfsttooi? Waar zou het zijn? Het is de Feldberg in Zuid-Duitsland. Makkelijk zat met 1400m want de sneeuwgrens heeft hier rond de 1000m gelegen.

feldberg1111

Nog eentje uit dat lekker-dichtbij-skigebied waar ik ook nog wel eens hoop te skiën.

courmayeur1111

 

In de Valle d’Aosta (zie de speciale Nederlandse website lovevda.nl) in het noordwesten van Italië heeft het ook aardig gesneeuwd zij het niet zo veel nog als aan de noordkant. Het is wachten op dat eerste heftige Genua-laag voordat hier de vebazingwekkendste plaatjes vandaan komen. Hoewel? Deze mag er zeker al wezen! Het is een flank van de Mont Blanc.

niesen1111

 

Nog een mooi bizar plaatje uit de buurt van Kandersteg om af te sluiten. Even pauze en dan hop aan het weerbericht op basis van de GFS06 en ECMWF rond 13 uur.

httpv://www.youtube.com/watch?v=jdAGKa91Mwc

Hier nog de mooie sneeuwbui gisteren tijdens onze brainstormsessie in een knus huis van Landal Skilife in Winterberg. Er is einde van de middag weer een centimetertje blijven liggen. Maar het haalt het voorlopig niet bij de beelden uit de Alpen. Spreekt vanzelf. Dank nog voor al jullie brainstorm-suggesties in de reacties. WIl je ze lezen of er nog een toevoegen? Kijk dan hierrr. Ik zal vanavond kijken wat er nog is binnengekomen. Dank dank dank.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

13 reacties

Gesloten voor reacties.