Hoe mooi! Het Sparrhorn in de buurt van Riederalp in het Oberwallis (zie groot). Maar vanuit de Alpen zijn alle beelden mooi vandaag. Zwitserland spant de kroon qua zon na de sneeuwval.

courchevel1111

In de Franse Alpen is het ook heerlijk zonnig met wel veel nevelvelden. Hier heb je Courchevel in de Trois Vallées.

lesmenuires1111

Deze uit Les Menuires is ook niet te versmaden. Zie hierrr hun webcams live.

diedamskopf1111

In Oostenrijk is het nog grauw, maar ook daar vooral uit Vorarlberg zijn de beelden schitterend. Hier de Diedamskopf in het Bregenzerwald.

edelweishaus1111

Hoe leuk is het dat de eerste door Wintersportweerman.nl verkochte webcam meteen vanaf de eerste dag dik in de sneeuw zit. Waar is dit? Het is het heerlijke zonnebalkon van het Edelweisshaus in Königsleiten in de Zillertal Arena. Hier alle cams uit dat skigebied.

lech1111

Joepie! Lech is helemaal yummie geworden. Mijn gedachten gaan uit naar…. dat zijn kinderen nog volop van dit schitterende gebied mogen genieten….

obertauern1211

Obertauern. Hier zou het nog kunnen opklaren vandaag. Volg het hierrr.

schnydigeplatte1111

Schnydige Platte in het Berner Oberland.

zellamsee1111_10

We zijn altijd eerlijk op dit blog. Nog niet overal is het hosanna. Dit is het vliegveld van Zell am See Kaprun op 750m. Helemaal groen. Terwijl het Oostenrijks weerbericht spreekt van een sneeuwgrens golvend tussen 400 en 900m. Er zal dus zeker nog wel een sneeuwbui langskomen. Volg het op de website van het vliegveld. Gisteren verklapte ik al dat het zeer waarschijnlijk donderdag en vrijdag lager gaat sneeuwen en die prognose staat nog. 

Steingletsjer1111

Hier de Steingletscher (zie Wikipedia = interessant) in de Urner Alpen in het oosten van het kanton Bern. De cam staat vermoedelijk in de buurt van de gletsjertong op 1940m. Hier lijkt de meeste sneeuw gevallen. Dit is toch wel een halve meter. Even verderop ligt het skigebied Titlis-Engelberg.

titlis_engelberg1111

Ietsje minder maar wel genoeg om de pistenbully’s te laten rijden. Wat was mijn boude voorspelling ook alweer? Geen groene pistes onder de 1500m meer te bekijken op 10 december aanstaande. Natuurlijk helpt het werk van de pistenbully’s enorm om de sneeuw te behouden. Alle Titlis cams hierrr.  Het Zwitserse SLF geeft voor veel Zwitserse plaatsen sneeuwhoogtes op van meer dan 50cm vers in 24 uur. Op zulke uitgebreide schaal zie ik dat op de cams niet terug maar het kan te maken hebben met de wind die heeft gestaan. Sneeuwmeters staan waarschijnlijk op een windbeschutte plek. 

feldberg1111b

Is dit de plaat van de dag? Boom nog in herfsttooi? Waar zou het zijn? Het is de Feldberg in Zuid-Duitsland. Makkelijk zat met 1400m want de sneeuwgrens heeft hier rond de 1000m gelegen.

feldberg1111

Nog eentje uit dat lekker-dichtbij-skigebied waar ik ook nog wel eens hoop te skiën.

courmayeur1111

 

In de Valle d’Aosta (zie de speciale Nederlandse website lovevda.nl) in het noordwesten van Italië heeft het ook aardig gesneeuwd zij het niet zo veel nog als aan de noordkant. Het is wachten op dat eerste heftige Genua-laag voordat hier de vebazingwekkendste plaatjes vandaan komen. Hoewel? Deze mag er zeker al wezen! Het is een flank van de Mont Blanc.

niesen1111

 

Nog een mooi bizar plaatje uit de buurt van Kandersteg om af te sluiten. Even pauze en dan hop aan het weerbericht op basis van de GFS06 en ECMWF rond 13 uur.

httpv://www.youtube.com/watch?v=jdAGKa91Mwc

Hier nog de mooie sneeuwbui gisteren tijdens onze brainstormsessie in een knus huis van Landal Skilife in Winterberg. Er is einde van de middag weer een centimetertje blijven liggen. Maar het haalt het voorlopig niet bij de beelden uit de Alpen. Spreekt vanzelf. Dank nog voor al jullie brainstorm-suggesties in de reacties. WIl je ze lezen of er nog een toevoegen? Kijk dan hierrr. Ik zal vanavond kijken wat er nog is binnengekomen. Dank dank dank.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

13 reacties

Gesloten voor reacties.