Klikken voor groot wordt gefixed

Grappig dat de weergoden ook van statistiek houden! Met -14,6°C om 7 uur nemen ze geen genoegen en dus persen ze er om half negen nog en fraaie -15,1°C uit. Natuurlijk is ons eigen koudemeer – de Flevopolder. Grappig dat deze dunne lens van zeer koude lucht (niet meer dan 50m dik) ook nog even naar Stavoren is gewaaid rond 8.50 uur. -15,0°C precies daar waar het ijs voor de Elfstedentocht nog het zwakst is!

Na de kids op de schaats naar school te hebben gebracht – heel grappig met een stukje ijs-water-ijs-sandwich ertussen – en ik weer weet wat brugbukken (leuk voor de Van Dale?) is, post ik snel dit korte bericht…. in afwachting van hoe de nu toch verregaand geoptimaliseerde site het gaat doen vandaag!

Glattalp -44,2°C
 

En in de Alpen? Beetje brrrr. De Glattalp kelderde naar -44,2°C vannacht. Geen record want op 7 februari 1991 werd hier -52,5°C gemeten. Zie dit geweldig volledige overzicht van temperatuurrecords op wikipedia.de. Dit weerstation is in bezit van MeteoMedia van de Duitse TV-weerman Jörg Kachelmann en enigszins omstreden. Kachelmann beweert echter dat zijn opstelling met de thermometer op 6 meter hoogte met een sneeuwhoogte van 4 meter precies goed is ingericht. Wat maakt het uit: het was gewoon fricking koud vannacht in de Alpen en wat mij verbaast zijn die gemeten windstoten op de toppen.

Hieronder de ochtend Nederlandse temperatuurserie vanaf half zes…

[fbphotos id=345574798810065]


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

7 reacties

Gesloten voor reacties.