Hierboven een dikke 15cm vette poeder in Meiringen-Hasliberg op 1700m. Hieronder nog een hele reeks plaatjes dwars door de Alpen. Het plaatje uit Schangnau toont dat de sneeuwgrens naar 950m is gedaald. Dat is prachtig in overeenstemming met de prognoses (zie bericht gisteren). In de Franse Alpen is de neerslag al zowat voorbij. In Zwitserland sneeuwt het nog tot vanavond. Dan zit het het zwaartepunt al tegen de hoofdkam.

Op dit moment sneeuwt het al hevig in Graubünden boven 1400m. In Arosa is al bijna net zo veel gevallen als in Meiringen-Hasliberg. Morgenochtend zal blijken dat de zuidoostelijke Zwitserse provincie de winnaar is! Ook verwacht ik nog mooie sneeuw in de Dolomieten boven 1500m en tot morgenochtend ook in Oostenrijkse hoofdkamskigebieden als Ischgl en Sölden. 

[fbphotos id=489115667789310]

Graag in de reacties de plekken waar jij het gigantisch ziet dumpen…


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

28 reacties

Gesloten voor reacties.