Hierboven een dikke 15cm vette poeder in Meiringen-Hasliberg op 1700m. Hieronder nog een hele reeks plaatjes dwars door de Alpen. Het plaatje uit Schangnau toont dat de sneeuwgrens naar 950m is gedaald. Dat is prachtig in overeenstemming met de prognoses (zie bericht gisteren). In de Franse Alpen is de neerslag al zowat voorbij. In Zwitserland sneeuwt het nog tot vanavond. Dan zit het het zwaartepunt al tegen de hoofdkam.

Op dit moment sneeuwt het al hevig in Graubünden boven 1400m. In Arosa is al bijna net zo veel gevallen als in Meiringen-Hasliberg. Morgenochtend zal blijken dat de zuidoostelijke Zwitserse provincie de winnaar is! Ook verwacht ik nog mooie sneeuw in de Dolomieten boven 1500m en tot morgenochtend ook in Oostenrijkse hoofdkamskigebieden als Ischgl en Sölden. 

[fbphotos id=489115667789310]

Graag in de reacties de plekken waar jij het gigantisch ziet dumpen…


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

28 reacties

Gesloten voor reacties.