Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

DIE TAUPLITZ
Lees verder >

Wegdromen in het mooiste stukje Oostenrijk tijdens de zomermaanden.

Wandelen, fietsen, uitrusten aan een prachtig hutje en genieten van het uitzicht!

Val gardena
Lees verder >

Mountainbikers en baanwielrenners halen hier hun hart op!

Vannacht paar centimeter sneeuw en ook laaglandsneeuw onontkoombaar

check ook eens

48 Reacties

 1. Hajo schreef:

  Site door werelwijde vulnerability + attack hele dag in problemen geweest. Nu gefixed. Dank voor het geduld.

 2. Leo schreef:


  Hoofdrun zit hoog in het ensemble dat bovendien op het eind (van de 10 daagse) veel kouder geworden is!
  Benieuwd naar de 15-daagse!

 3. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Leuk bericht Hajo! Benieuwd naar je avontuur?.Ecmwf van vanavond is weer minder dan vanmorgen wat betrefd kou en sneeuw voor de alpen, zo blijven de modellen heen en weer gaan en komt er niet echt consistentie helaas!!Op naar de volgende runs.

  • Roy schreef:

   Heb jij neerslagkaartjes van het ECMWF Ron? Ik zou wel een abonnement op wetteronline willen maar vindt het zo duur.

   • jeroen schreef:

    ff crowdfunden dan.

   • nils schreef:

    Franse Alpies zien er volgens gfs 12 weer wat leuker uit maandag/ dinsdag Roy. Ik teken ervoor!

   • Leo schreef:

    Nadeel is dat ook Wetteronline geen gedetailleerde kaart voor Frankrijk heeft; we moeten het doen met die van Zwitserland; staat wel een groot gedeelte op. EC12 doet 0-5 cm 🙁

    GFS12 is daarentegen idd wel leuk voor jullie. Straks nog wel even naar GFS18 kijken.

    • nils schreef:

     Bedankt Leo! Kan nog wel wat kanten op!
     Met 20 cm ben ik al zo blij!! Kan die kleine tenminste lekker spelen en hoor je opa en oma ook niet klagen. Automatisch kunnen wij dan onze dag op de piste verlengen;)

     • Roy schreef:

      Ok Leo duidelijk. Die kaart is idd wel dekkend voor de meeste gebieden tot net onder de Mauriennevallei. Ik vroeg me af: Mag je de kaartjes van ECMWF dan ook overal vrij posten omdat het een betaald abbo is?

    • Joke, Riederalp schreef:

     Dank voor de kaart….. maar volgens hier het plaatselijke suffertje alleen maar zon.

 4. Raoul Kluivers schreef:

  Lekker temperatuurtje daar in Rusland. In 2000 op huwelijksreis in Canada de -57 aangetikt. Windchill -57 weliswaar. ‘Echte’ temp was -41.

 5. Leo schreef:


  Sneeuwkansen lijken me iets afgenomen; aantal koude ensemble-leden toegenomen (al is het nog altijd een minderheid!) Ik vermoed meer Scandi-hoog leden.

 6. Marco schreef:

  Ook regen in Sankt Anton am Arlberg. De beloofde opfrisser zoals de modellen hem voorspelden blijkt maar bitter weinig van terecht te komen, helaas.

 7. Leo schreef:

  GFS18 is zo zo wat mij betreft. Veel kou uitzakkend over midden-Europa (inclusief de Alpen; goed voor het behoud van de pistes en de aanmaak van kunstsneeuw) tot aan het gaatje met op het eind (in de meteo-fictie) zelfs wat sneeuw op de Griekse stranden maar al met al zijn de neerslaghoeveelheden beperkt. Duidelijk scenario wat zich ontpopt en waar we onze hoop op moeten vestigen is de neerslag voor de Alpen volgende week maandag / dinsdag. Morgenochtend zal Frederic er -op zijn uiteraard geheel eigen en zeer deskundige wijze- weer eens op schieten 🙂

 8. Frans schreef:

  https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/1482796864Screenshot_2016-12-26-22-31-33.png

  Bijzondere luchtdrukverdeling vanavond, ik vond het hier boven amsterdam al hard waaien voor 1030 hpa op de barometer

 9. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Gfs 0h van vanmorgen heeft weer eurohoog aspiraties op termijn!Wat een kou laat deze run weer net langs de ll glippen zeg de alpen wel goed bedeeld wat kou betrefd.Helaas wel grotendeels droge kou

  • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

   ecmwf is op 168h vooruit al beter voor neerslag in de alpen door minder snel kantelen vh oceaanhoog,hierdoor meer depressie invloed vanuit het noorden voor de alpen en ll

 10. Maarten schreef:

  Lijkt nu wel zeker dat de rug geen stand gaat houden. Tijdelijke noordelijke stroming met kou en sneeuw voor de Alpen. Daarna zakt het hoog weer richting Europa en lijkt de mooie setting weer te verdwijnen.

  • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

   klopt Maarten ,op 240h vooruit bij ecmwf wel weer een mooie poging tot oceaanblokkade in de maak ,maar dat is de bekende meteofictie

   • Maarten schreef:

    En dus wordt het weer niet waar we allemaal op hopen. Een winterprikje voor de LL en korte sneeuwval voor de Alpen waarna de zon weer tevoorschijn komt. Lang niet genoeg om het tekort aan sneeuw goed te maken in de Franse Alpen.

 11. Menno schreef:

  Oke, de verwachting van GFS is dus 3 januari in ieder geval wat sneeuw (heeft potentie) en daarna wel vrij koud maar weinig neerslag. Later ook weer sterk toenemende neerslagkansen. GFS run verliest wat mij betreft zijn geloofwaardigheid al op 4/5 januari aangezien de hoofdrun dan volledig buiten het ensemble vliegt. (pp Vorarlberg)

 12. Kris Mampaey schreef:

  GFS laat de Franse Alpen weer flink in de steek. Dit is niet meer houdbaar. Straks moet ik nog naar de dokter om hartpillekes en antidepressiva! 🙂

 13. tsfo schreef:

  Maar er wordt uit een ander vaatje getapt rond de jaarwissel. Dit geeft hoop en natuurlijk zal er in de kaarten in metoe fictie wel eens wat anders berekend worden. Dat zien wij dan wel. Komende tijd kouder met wat sneeuw voor de Alpen. Vervolg zien we wel ik ben in iedergeval blij met ander stroomings patroon.
  Heftig weertje trouwens in Noorden van Duitsland.

 14. Michel schreef:

  Tweede jaar op rij dat mijn dochter wordt aangeskied door een idioot die denkt dat de blauwe piste een racebaan is terwijl ze niet de techniek hebben op tijd te remmen of uit te wijken!
  Mensen met weinig techniek ski wat langzamer of ga op les!!! Er zijn ook in Nederland prima mogelijkheden lessen te volgen, op kunstsneeuw of een rolband.
  Met mijn dochter is het gelukkig bij de schik gebleven 🙂

 15. EKlop schreef:

  @hajo waar blijft die ochtend foto? Vind het niks voor jou om zo lang op je bed te liggen? 😉

 16. Frederic schreef:

  Ik begin nu aan ochtendbericht

 17. Spyfromthesky schreef:

  GFS 00Z is geen schaatsrun. Te hopen valt op sneeuw in de L.L. En dan met wat geluk een langdurige gepositioneerde hoog.

  Het enige positieve is dat het nu wel meer tot de mogelijkheden kan behoren.
  Maar laten we maar eerst de kou in de pockets krijgen.

  Vanmorgen hoorde ik al mensen buiten krabben!

  Spyfromthesky (Arnold)

 18. Roland Bodegraven schreef:

  Lech heeft poedersuiker mogen ontvangen vanaf een metertje of 1500

  • Yup, ook Warth heeft een poederlaagje gekregen
   [IMG]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/1482838928Naamloos.JPG[/IMG]

   Veel is het niet en skiën nog steeds niet mogelijk maar wellicht is dit het begin van het echte skiseizoen? 🙂

 19. Temperaturen in Rusland is best wel extreem koud hoor, heb een keertje -23°C gehad te Reutte bij het uitstappen omdat de ruitenwissers weigerden dienst te leveren vanwege de kou.
  Na een nachtelijke rit in een warme wagen te hebben gezeten is dat echt wel behoorlijk koud hoor en uiteindelijk zelfs niet zo extreem. Maar de combinatie van niet geslapen, warme auto en schrale wind er bij was helemaal brrrrrr….
  Sindsdien vullen wij onze ruitensproeier reservoir met spul dat tegen temperaturen tot -60°C bestand is. 🙂

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.