Zo vel als op de foto gaat het niet worden in Friesland en Groningen maar tussen de 5 en 10 centimeter is mogelijk komende zondagochtend. Hoe zit dat? Leg ik zo uit…. eerst nog even een video van Japan:

En hier het artikel dat meldt dat er maar liefst 100 doden zijn gevallen bij sneeuwruiming in Japan de laatste tijd.

Dan hebben we hele mooie plaatjes uit Groot-Brittannië waar het in de wat hogere delen zo mooi heeft gesneeuwd. Nu dan eindelijk naar de Lage Landen kijken…

Dit gebeurt er vanavond en vannacht!

Met dit sneeuwdekje morgenochtend als gevolg.En dan hebben we de superspannende situatie vanaf donderdag waar de diagonale lijn die de kou en de dooiaanval scheidt mogelijk langere tijd over de noordelijke provincies komt te hangen.

Met mogelijk wel 10cm sneeuw in Groningen en Friesland. Met hironder in de pluim de exacte timing daarvan van vrijdagmiddag tot zaterdagochtend vooral. Dus allemaal in de auto naar het noorden deze keer! Eind goed al goed want er kwamen klachten uit het noorden de laatste dagen.

Maar dus evengoed ligt de grens 50-100km naar het noorden en heeft enkel Schleswig Holstein en Berlijn nog sneeuw. Dat zien we al de hele tijd op en neer springen momenteel…  ook gisteren in mijn bespreking van de super winterse run van het Amerikaanse model…

Hier heb je hm nog en keer omdat ie zo mooi is. En dan zie je ook en voorbeeld waarin er komend weekeinde juist niets komt in de Lage Landen.

En je zou bij al dit moois bijna vergeten dat we in een fase zitten waarin de Alpen bedolven gaan raken onder sneeuw. De groeten uit Hinterglemm en ik duik nu maar eens even snel de poeder in!Doneer

Persoonlijke informatie

Betalingsinformatie

Donaties blijven verder welkom om dit plekje op internet open te houden!

Inloggen om te reageren, doe je via deze link. Reacties tijdelijk achter moderatie. Twee keer per dag worden de reacties live gezet.

Categorieën: Lage Landen

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

11 reacties

Maarten · 26 januari 2021 op 11:20

Hajo.
Heb je nou geen analyse waar het nou wel komt voor heel nederland.

sneeuwfanaat(Ron) · 26 januari 2021 op 12:01

Mooie live video Hajo ,en wat ben ik jaloers dat wij niet naar Oostenrijk mogen! De Alpen en ook winterberg hebben een geweldige winter te pakken en dat maakt het extra zuur in deze tijden!Voor ons en ook voor de uitbaters van hotels en skiliften aldaar.Voor de ll zit er echt geen winterweer in,de spreek woordelijke spelden prikjes niet meegenomen.Ook gfs 6h geeft net totaal geen kans op winterweer aan ,helaas

Jarno · 26 januari 2021 op 12:56

Hahaha in dat Japanse filmpje op 6:29 zie je een auto uit te bocht gaan en weer verder .. ziet er grappig uit.
Wat een mega sneeuw! Kunnen wij alleen maar van dromen!

Rob Boomsma · 26 januari 2021 op 16:24

Dat jij oproept om met sneeuw allemaal naar het Noorden te rijden. Hallo, het is corona tijd. Zo eeinig mogelijk reizen weet je nog….

  Hajo · 26 januari 2021 op 17:12

  Fuck dat! (of voor tere zielen zachter uitgedrukt…. wees zo burgerlijk ongehoorzaam mogelijk waar het maar kan tegen de compleet belachelijke covid maatregelen….).

  Of nog zachter uitgedrukt – namelijk verteld door een vrouwelijk expert:

   Fuck · 26 januari 2021 op 20:28

   Fuck dat??? Wat een ordinaire taal. Jammer Hajo!

Sanco · 26 januari 2021 op 17:08

Hajo, dank voor je bericht en de video. Goed om even te laten horen en zien hoe het je daar vergaat. Hoop dat je je de komende weken blijft vermaken. Wat we ook van de hele situatie vinden, we zullen het er mee moeten doen. Houd moed en blijf gezond. Dat geldt voor alle lezers hier overigens.
Of we nog wat meer van de winter gaan zien dan het heen en weer geschommel van de laatste weken, dat moeten we maar afwachten. Ik heb nog een beetje hoop voor februari. Mocht het dan niet doorzetten, dan maar gauw het voorjaar in. Helpt het weer in elk geval ook mee om de cijfers weer naar beneden te drukken, en kunnen we hopelijk de grauwsluier weer een beetje van ons afgooien.
Keep us posted !

  Hajo · 26 januari 2021 op 17:56

  Dank voor je leuke reactie. Dat maakt me blij. Ik realiseer me na een hele ochtend poeder knallen hoe luxe mijn situatie eigenlijk is nu. Jullie ook kop op daar! En laten we gaan voor schaatsen in februari.

Tjeerd · 26 januari 2021 op 19:10

Hajo, eerlijk is eerlijk, de laatste week/weken lees ik jouw weerberichten weer met veel plezier. Ga zo door!
P.S.Bedankt voor onze app conversatie van gisteravond.

Nico · 26 januari 2021 op 20:30

Leuke weerupdates , elke dag komen we hier kijken.
Vanaf volgend jaar wss 5x per dag, als we terug kunnen dromen van ski…

  Hajo · 26 januari 2021 op 21:35

  Dank voor dit leuke compliment!!

Gesloten voor reacties.