zeferna0202

Het sneeuwt nog steeds op sommige plekken. Zoals hier in het Kleinwalsertal bij de Zafernalift van Mittelberg. We maken eeni rondje langs enkele partners en kijken dan naar wat leuke zaken in de nieuwe modelruns.

westendorf0202

Westendorf en de hele SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental yummie

kristberg0202

Gasthof Kristberg in Montafon waar Hajo’s skicarrrièrre in 1971 begon

zellamsee0202

Zell am See Kaprun zoals het er vorig seizoen nul keer bij lag

obertauern0202

Obertauern nog in de sneeuw

diedamskopf0202

Diedamskopf in Vorarlberg

dietauplitz0202

De nieuwe cam van Die Tauplitz yummie

Bekijk die cam in Die Tauplitz hierrr live en pik ook deze live video uit Les Menuires nog even mee.

cliffhangergfs12h

Beide grote modellen hebben weer leuke verrassingen. Remy gaat echt al snel komen aan de zuidkant: 4, 5 en 6 februari. Hoog tijd! Morgenochtend een inschatting van hoeveel en waar. Daarna komt volgens het Europese model nog steeds Indy rond 10 februari aan de noordkant. Het Amerikaanse model legt dat geweld na een intermezzo van hogedruk verder naar achteren met deze cliffhanger als gevolg. De Lage Landen dus wellicht nog lang niet uit het kwakkelweer. Helaas vooralsnog even geen transportkou in de maak. Noch arctisch door een verbinding met een groenlandhoog noch door een klassiek Scandihoog. Nee ook bovenstaande kaart brengt niet dan natte sneeuw door de opening voor zachte lucht bij IJsland.

tempsnl0202

Wel gaan we nu de aankomende dagen een koude fase in in de Lage Landen. Schaatswedstrijden op ondergespoten banen zullen volgen! Wie heeft hier meer info over?

 


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

32 reacties

Gesloten voor reacties.