Eerlijk is eerlijk: Val Thorens op 2350m heeftin deze fase meer sneeuw dan Les Menuires op 1850m. “Da’s logisch”, zou Johan Cruyff zeggen. Het plaatje hierboven is van Val Tho (H/T Carl). Hoeveel zal er gevallen zijn? De 50cm die je ziet zijn in een windvang hoor. Verder schat ik het op 30-40cm of zo. Maar goed de pistes van Val Tho zijn natuurlijk ook de pistes van Les Menuires. 

lesmenuires1211

Les Menuires ligt er zo fris bij vandaag. Zie alle cams hierrr.

st_martin1211

En ook het pittoreske moederdrop St. Martin de Belleville op 1450m is mooi wit. Hier gaat mijn derde boude voorspelling over: dat het ook op deze hoogte aanhoudend wit zal blijven.

valgardena1211

Aan de zuidkant ligt de sneeuwgrens meestal hoger. Maar nu is hij al laag genoeg om ook het hoogste dorp van het Val Gardena mooi wit te kleuren: Selva/Wolkenstein (1400m). S. Cristina (1250m) is ook een beetje wit maar in Ortisei (1125m) waar ook ons geliefde Hotel Angelo is gevestigd moet de sneeuw nog komen. Hier alle cams van Val Gardena en Sella Ronda overzichtelijk op de kaart.

dietauplitz1211

Die Tauplitz meldt gisteren trots op haar facebook pagina dat de kunstsneeuwproductie is gestart!

webcam-seebuck_feldberg1211

En als op de Duitse Feldberg de pistenbully’s al rijden dan is dat natuurlijk een goed teken! (H/T Carl).

edelweisshaus1111

En bij onze eerste “eigen” webcam op het Edelweisshaus in Königsleiten is nu ook de archieffunctie beschikbaar. En dus pik ik ff het plaatje van zonsopkomst om 7.50 uur eruit. Hier het actuele beeld.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

5 reacties

Gesloten voor reacties.