Eerlijk is eerlijk: Val Thorens op 2350m heeftin deze fase meer sneeuw dan Les Menuires op 1850m. “Da’s logisch”, zou Johan Cruyff zeggen. Het plaatje hierboven is van Val Tho (H/T Carl). Hoeveel zal er gevallen zijn? De 50cm die je ziet zijn in een windvang hoor. Verder schat ik het op 30-40cm of zo. Maar goed de pistes van Val Tho zijn natuurlijk ook de pistes van Les Menuires. 

lesmenuires1211

Les Menuires ligt er zo fris bij vandaag. Zie alle cams hierrr.

st_martin1211

En ook het pittoreske moederdrop St. Martin de Belleville op 1450m is mooi wit. Hier gaat mijn derde boude voorspelling over: dat het ook op deze hoogte aanhoudend wit zal blijven.

valgardena1211

Aan de zuidkant ligt de sneeuwgrens meestal hoger. Maar nu is hij al laag genoeg om ook het hoogste dorp van het Val Gardena mooi wit te kleuren: Selva/Wolkenstein (1400m). S. Cristina (1250m) is ook een beetje wit maar in Ortisei (1125m) waar ook ons geliefde Hotel Angelo is gevestigd moet de sneeuw nog komen. Hier alle cams van Val Gardena en Sella Ronda overzichtelijk op de kaart.

dietauplitz1211

Die Tauplitz meldt gisteren trots op haar facebook pagina dat de kunstsneeuwproductie is gestart!

webcam-seebuck_feldberg1211

En als op de Duitse Feldberg de pistenbully’s al rijden dan is dat natuurlijk een goed teken! (H/T Carl).

edelweisshaus1111

En bij onze eerste “eigen” webcam op het Edelweisshaus in Königsleiten is nu ook de archieffunctie beschikbaar. En dus pik ik ff het plaatje van zonsopkomst om 7.50 uur eruit. Hier het actuele beeld.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

5 reacties

Gesloten voor reacties.