serfaus0303

Vandaag stuurt David Wagemans via whatsapp deze kiek door: “Vandaag prachtig weer in Fiss en Serfaus! Perfect!” En zo hadden we meer geluiden dwars door de Alpen. In eerdere berekeningen passeerde deze heldere fase ’s nachts en leek het nog of deze week niets dan bewolking en sneeuw zou brengen. Maar nu is het weer in aantocht hoor! Vannacht begint het vanuit het westen te sneeuwen. En dat houdt in Oostenrijk tot zaterdag aan. Lees verder dat de yeti echt bestaat en dat de Lage Landen ook een droomfase krijgen…

plateauderetord0304

Op zoek naar de eerste sneeuwval keek ik in de Vogezen en kwam ik in het departement Ain deze webcamplaat tegen van rond 6 uur. Dichter bij klassieke Japanse schilderkunst komen de webcams niet denk ik…

cimetta0303

Maar deze in het kleine skigebied van Cimetta Cardada boven het zuid-Zwitserse Locarno mag er ook zijn…. City & ski op zijn best.

yeti0303

En hier dan het bewijs: yeti bestaat!

ensfra0303-12

Aan het weerbericht van vanochtend heb ik weinig tot niets toe te voegen. behalve dan dat de pluim van het Amserikaanse model voor de Franse ALpen weer een paar graden kouder uitpakt. De schade zal daardoor nog beperkter zijn dan we al dachten en de vooruitzichten voor het verdere verloop van het seizoen blijven dus goed.

vondelpark

Afsluitend het vooruitzicht dat de Lage Landen vanaf zaterdag ook minstens vier yummie dagen krijgen met oplopende temperaturen van toch dik in de dubbele cijfers. Flashback naar 5 maart 2013: in De Bilt stijgt het kwik naar 15,2ºC. De warmste 5 maart ooit! Maar wat volgde toen?

2stations

Inderdaad: een bar koud voorjaar. Zie hierboven in de linker grafiek de mooie piek begin maart waarna volgde….. brrrrr. In Canada dat jaar precies het omgekeerde…. lees hierrr bij het KNMI.

Categorieën: Avondupdate

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

8 reacties

Gesloten voor reacties.