zell am see kaprun
Lees verder >

Fiets hier langs de meest indrukwekkende wegen.

Val gardena
Lees verder >

Hou je van klimmen? Dan is Val Gardena jouw paradijs!

Kleinwalsertal
Lees verder >

Kijk al uit naar skiën

#SayHelloToSpring
Lees verder >

Uw Ski-ervaring wacht op u op de berg

Vandaag verrassend veel sneeuw aan de noordkant en verlichting voor de westkant is onderweg

check ook eens

28 Reacties

 1. Kris Mampaey schreef:

  Ik zie de bui al hangen. SNEEEEEUW voor de West Alpen! Dat wordt volgende week zondag sneeuwkettingenweer richting Samoëns 1600!

 2. PChico schreef:

  Hoi Leo. Ik zie in je bericht BBQ staan. Lijkt mij een beetje te optimistisch ;-):-)

 3. Menno schreef:

  Beide oplossingen van de modellen deze ochtend zijn ensemblerwijs ( 🙂 , dus naar de ensembles kijkend) niet heel kansrijk. GFS laat het hoog te ver weg zakken waardoor het dus een vrij warm euro-hoog is, terwijl ECMWF het hoog een stuk noordelijker laat bivakkeren waardoor het dus een scandihoog is (KOUD). Ergens tussen deze oplossingen in lijkt het meest kansrijk. Maar aangezien het ECMWF de laatste tijd zeer consequent is, is er misschien een verassing in de maak 😉

 4. danisnow schreef:

  Ben vandaag mijn wintersportspullen aan het opruimen, want gisteren teruggekomen uit Val Cenis. Dit is zeker voor kinderen een prachtig gebied.

  We hadden een slee meegenomen (je weet maar nooit op wintersport), maar als ik de kaartjes zie dan wordt het volgende week sleeen in de lage landen!! Kan ik onze slee beter nog maar even in de buurt houden?

 5. Sjaak schreef:

  En hoe staat het voor de LL vanaf vrijdag? Sneeuw in de maak?

 6. Remko schreef:

  Vorige week gaf ik aan dat ik voorzichtig ging geloven in een kanteling medio januari. Nu deze er ook binnen een redelijk betrouwbare termijn op zie staan ga ik geloven de modellen die vanaf donderdag de verkouding zien. Vanaf vrijdag de dertiende, jazeker, volop kansen voor (natte) sneeuw. Ja en als dan de kou er in komt dan hebben we snel weer stevige vorst. En zowaar mijn Scandinavische vrienden geloven er in.

 7. Leo schreef:

  Lage Landen bericht volgt nog!

 8. Richard schreef:

  27 januari vertrekken wij naar shlf ik denk dat dat gebied nu wel erg zeker is van goed sneeuw ? Toch

 9. Kristof schreef:

  En zo gaan de dagen voorbij 4 de jaar zonder ll winter of een beetje gepruts in de marge nog 1 maand te gaan en dan terug stiletjes de lente in.

 10. Leo schreef:

  De (meeste?) tikfouten zijn uit het bericht. Wat een gedrocht was het; excuses!

 11. youri schreef:

  Hallo leo/anderen: wij zijn voornemens vrijdag richting Skiwelt te rijden. Zelf ben ik een leek maar zoals ik de kaarten nu interpreteer wordt het een bar en boos ritje… Het oorspronkelijke idee was: op vrijdag een zo groot gedeelte af te leggen (we hebben 3 kleine kids achterin… dus we doen het rustig aan) om vervolgens 1 keer te overnachten.. Maar nu ik de berichten lees is het wellicht een idee, om donderdag avond de rit te rijden om vervolgens vrijdagochtend in Oostenrijk een pensionnetje te scoren voor een dag en nacht… benieuwd naar jullie reacties..

 12. Patrick schreef:

  Geweldig die sneeuw aan de noordkant natuurlijk, maar het was niet voor de gehele noordkant zelfs in Oostenrijk niet .
  Het westen van Oostenrijk en meer bepaald Montafon heeft de voorbije nacht weinig sneeuw gekregen ( Een paar cm )
  De meeste sneeuw was duidelijk voor de meer oostelijk gelegen gebieden .
  Mag Montafon dan in de loop van deze week wat meer sneeuw verwachten ? Ik veronderstel dat ze daar wat meer krijgen als de stroming meer West – Noordwestelijk wordt ?
  De sneeuwvoorspellingen voor dit gebied zijn de laatste dagen steeds maar weer wat achteruit gesteld . Hopelijk krijgen daar ook nog een bak sneeuw de volgende week .
  Iedereen kijkt natuurlijk naar het gebied waar je zelf naartoe gaat . Ik ga binnen twee weken naar Montafon ( Voor het eerst na vele jaren Zillertal ) Hopelijk beklaag ik mij dat niet . ( Alhoewel er ook wel voldoende ligt maar nog niet zoals oostelijker .

 13. erwin schreef:

  De code rood vanochtend in delen Duitsland vond ik zwaar overdreven. Ik reed na een uitgebreid ontbijt uit pforzheim weg en ik ben al weer thuis:-). Stukje cake.

 14. David schreef:

  Vandaag vanuit Nederland naar Lech gereden en dankzij het advies van Leo zonder problemen hierheen gereden in 7 uurtjes
  Alleen de weg naar boven was besneeuwd maar dat was geen probleem.
  Toen wij aankwamen sneeuwde het nog maar inmiddels lijkt het droog
  Leo nogmaals dank voor je goede advies

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.