Wakker worden met een blue bird en het zonnetje dat al zijn best doet, dit wordt een aangename dag in Méribel. Heerlijk, heel de dag tijd om te wintersporten, dit betekent, pistes ontdekken en genieten voor ons. Net zoals de andere gebieden in Savoie Mont Blanc is Méribel gigantisch, alles gaan we nooit gezien krijgen. Wat we hebben ontdekt, delen we graag met jullie.

thumb_img_4576_1024

De uitgebreide pistes van Méribel en Courchevel

Méribel, Courchevel en het zuidelijke Belleville dal (Les Menuieres en Val thorens) vormen samen Les Trois Vallées. Goed voor 600 kilometer aan piste en dus ook meteen het grootste skigebied in de wereld. Geloof mij maar op men woord, elk type wintersporter komt hier aan zijn trekken. Wat het allemaal nog aantrekkelijker maakt is de verbondenheid van de gebieden. Zo hebben we vandaag genoten van pistes in Méribel en Courchevel. Je kan perfect omhoog gaan met de gondels in Méribel en eindigen in Courchevel. Ideaal op sneeuw-arme momenten zoals vandaag. Het verschil tussen het dal en het hoogste punt is ook enorm. Staan we aan ons hotel nog tussen het groen, toch komen er 400 meter hoger prachtige pistes naar boven.

thumb_img_4580_1024

thumb_img_4560_1024

Zweten in het zonnetje

Net zoals gisteren hebben we kunnen genieten van stralend weer. Dit heeft natuurlijk ook zijn nadelen, maar het levert alvast prachtige foto’s op. Want panorama-foto’s die kan je hier wel maken. Alleen al het uitzicht bovenaan is adembenemend. Daarnaast bieden de pistes hier ook zoveel mogelijkheden dat het echt zweten was geblazen. Stil zitten? Uitrusten? Nee hoor, lekker eten en dan door knallen. Wat ik ook zo top vindt aan dit gebied is de afwezigheid van sleepliftjes! Aja en de enorme mogelijkheden, van beginneling tot ervaren wintersporter je kan hier je echt volledig uitleven. Voor de beginners, let op de bordjes met “easy rider ” op. Hier geniet je van brede pistes op jouw niveau. Voor de meer ervaren skieer is er een prachtige zwarte afdaling richting Courchevel. Mijn topfavoriet van vandaag. Ook de afdaling naar het hotel is enorm fijn, wel spijtig van het groen erom heen. Geloof mij maar op men woord als hier veel sneeuw ligt is dit the place to be.

thumb_img_4555_1024

thumb_img_4577_1024

Een prachtige ervaring rijker

Ons verblijf in Adray Telebar was ondanks de korte duur enorm aangenaam. Wij werden met open armen ontvangen en een hotel direct aan de pistes, zo gemakkelijk. Ondanks het feit dat ik nu toch wel even moest wandelen. Verwacht je hier in Méribel aan gastvriendelijkheid, verwennerij en heerlijk eten. Wij hebben genoten van heerlijk eten op de piste (Le panoramic, ja dit is de spot voor instagram-foto’s) en in het dorp bij Le Savoy. Verwacht je aan een mix van authenticiteit en modern. Dit gebied is duidelijk mee met de tijd. De aprés-ski, daar hebben we helaas geen tijd voor gehad, maar in La Folie Douce zagen we mensen dansen op tafels! Hier worden je ski’s/snowboard trouwens bewaakt. Voor €2 houdt een man in een oranje pak je spullen netjes in het oog terwijl jij geniet van biertjes. Je moet zelf nog altijd wel naar beneden geraken ;-).

 

thumb_img_4578_1024
thumb_img_4544_1024

 


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

8 reacties

Gesloten voor reacties.