Die Tauplitz
Lees verder >

De prachtige natuur vormt een ideale bestemming voor het hele gezin.

DIE TAUPLITZ
Lees verder >

Een prachtige zomervakantie kan hier van 20 juni tot en met 8 september.

Val Gardena
Lees verder >

Ontdek de mooiste wandelwegen en geniet!

Ontdek de prachtigste hutten tijdens de zomermaanden in het Montafon.

Vandaag start nieuwe hitterollercoaster zonder onweer, en hoe verder?

check ook eens

52 Reacties

 1. Sjaco (Rotterdam) schreef:

  Mooi bericht Frederic, weet jij misschien hoe laat exact de Achtbaan vertrekt, ik heb namelijk aardig wat van die tickets gekocht voor de rest van deze maand. 😉

 2. HansvK schreef:

  Leerzaam bericht Frederic. Zag hier net de eerste voorzichtige zonnestralen doorkomen. Straks lekker even in de zon zitten.
  Gisteravond toch wel een mooi buitje regen gehad, goed voor de tuin die de komende dagen weer flink op zal drogen.

 3. Sjaco (Rotterdam) schreef:

  Op diverse sites zijn een hoop mensen perssimistisch mbt verloop zomerse periode, kaarten na een week neem ik niet zo nauw. Zul je zien als straks de kaarten weer wat gunstiger gestemd zijn het hele sentiment weer omslaat, ik ga idg nog steeds voor die hittegolf. 1 of 2 afwijkende runs ala, zit er nog gewoon in. 🙂

 4. Ronaldo schreef:

  Mooi bericht Frederic.
  Wel grappig om te zien dat er een enorme Lift Index berekend wordt voor vrijdagmiddag. De CAPE is echter laag en de wet op vrije convectie wordt door het front doorbroken. Dus zijn de onweerskansen mijn inziens nihil tot wellicht 20%. En dan alleen aan de oostgrens. Morgen nog maar eens kijken idd.

 5. Ronaldo schreef:

  Oi oi oi, wat een spreiding op zaterdag. De hoofdrun uiteindelijk koeler, maar veel leden laten het nog ff nagloeien op zaterdag.
   

 6. Ronaldo schreef:

  En ook de GFS pluim laat een stevige spreiding zien. Ook hier de hoofdrun koeler dan sommige leden. Ga er maar vanuit dat de koelte zaterdag dan inzet en de regenkansen marginaal toenemen. Dan vanaf dinsdag geen pijl op te trekken. Met name omdat de spreiding op 850 hpa vlak flink toeneemt. Wel blijft het zondag, maandag en wellicht ook dinsdag droog.
   

  • Sjaco (Rotterdam) schreef:

   Ronaldo, ben benieuwd hoe de nwe pluim er straks uitziet, 1 of 2 afwijkende runs is niet zo erg, gaat om de trend, sentiment slaat straks gewoon weer om 😉

   • pascal schreef:

    Ik hoop dat het positief uitdraait, maar ik heb het een aantal weken eerder al gezegd dat het in mijn verlofperiode( 9/8 tot en met 16/8 wel weer gaat tegenvallen. Heb nu eenmaal niet zo’n mooie herinneringen aan verlof in Augustus in België.
    Hoe langer het mooi blijft, des te groter de kans dat het omslaat. Maar dat is gewone leken redenering.

   • Sjaco (Rotterdam) schreef:

    Ga wel mee in je theorie, Wat je eerst te veel krijgt wordt gecompenseerd door te weinig. Hebben we gelukkig in het voorjaar niet veel gekregen. 🙂

   • Kees schreef:

    Hebben we al regelmatig gezien de afgelopen tijd. Flinke spreiding bij het EC met de hoofdrun absurd onderin. 1 of 2 pluimen verder en hij is naar boven bijgesteld. We gaan het zien.

   • Sjaco (Rotterdam) schreef:

    Kees, met jou kan ik praten 🙂

   • Kees schreef:

    Wel ja Sjaco, af en toe komt er ook eens wat zinnigs uit hahaha 😀 .

 7. paco37 schreef:

  Onzekerheid troef dus!
  Ik heb net maar eens naar onze zuiderburen gekeken wat deze in petto hebben de komende dagen.
  De Belgen laten het morgen [donderdag] al op lopen naar plaatselijk 33/34 graden in centraal en noord Belgié, dus zuid Nederland zal in mijn ogen ook dicht tegen deze grens aanzitten.
  Onze zuiderburen laten de passage van het koufront eerder losbarsten en vrijdag avond en nacht zal de bewolking gaan toenemen met activerende onweersbuien in de nacht. Dit zou inhouden dat in de loop van vrijdag op zaterdag de temperatuur genoeg is opgelopen om het tot onweer te laten komen volgens de Belgen.
  Zaterdag houden zij het op 23/27 graden om vervolgens de lat de dagen erna te leggen op 23/28 graden en de 28 graden in noord Belgié.
  Na volgende week woensdag wordt het koffiedik kijken, zo extreem warm nee dat denk ik ook niet meer, maar onder de 20 graden denk ik ook niet.
  Mijn verwachting gaat uit naar 20/25 graden en af en toe een regenbuitje, niet zo zonnig meer als komende dagen en heerlijk weer om van alles te doen.
  Laten we eerlijk zijn!!! vrijdag 36 graden??? voor mij hoeft dat niet en ik denk voor velen onder ons, dan maar geen 2e hittengolf, nee 20/25 graden idiaal toch???

  • Arjan Ehlert schreef:

   Mee eens Paco. Traject 20 tot 25 graden prima. Liever dan de 25 graden want dan zijn de avonden ook nog aangenaam.
   @Sjaco. Ik stap uit het bootje van de hittegolf en in het karretje van een warmtegolf. Er komen er 2 dus 2 ritjes te gaan. Daarna even koeler maar hou het tijdperk 15 augustus in de gaten hoor dan mogen we weer! 🙂

 8. Sjaco (Rotterdam) schreef:

  Frederic, volgens mij is de achtbaan momenteel aan het opwarmen.

  • Sjaco (Rotterdam) schreef:

   Denk zojuist hier de passage geweest van de grens met de warme lucht, veel wind en donker wolken, schuift nu door.

   • Frederic schreef:

    Hier is hij in ieder geval gepasseerd @Sjaco. 25°C en de wolken beginnen op te lossen

   • Sjaco (Rotterdam) schreef:

    Mooi op buienradar te zien hoe snel het nu gaat. Hier nog zwaar bewolkt, grens zwabbert boven rotterdam.Verwacht over een uurtje wel doorbrekende zon.

   • Sjaco (Rotterdam) schreef:

    Kunt het ook mooi zien aan het temperatuursverloop van Vlissingen het laatst uur, zitten nu ook al op 22.6c en stijgend

  • Ronaldo schreef:

   Tja….best leuk zo’n attractie. Moet de Lift naar boven wel open zijn. Vorige week was ik tot 3 keer toe teleurgesteld omdat de cabinebaan niet ging!! Vanwege aankomend onweer doet men uit voorzorg de lift dicht. De Dachstein cabinelift is namelijk eentje die aan het einde van de rit bijna loodrecht omhoog gaat, vlak langs de rotswand. Helaas de skietjes voor niets meegenomen. Maar ach, het nulgraden niveau lag op 4500 meter. En de week ervoor waren er maar 2 pistes (van de 5) open.
   De Skywalk had ik echter graag gedaan!!

 9. Viking (Harmelen) schreef:

  En omdat deze site populair is geworden vanwege het winter(sport)weer nog maar weer eens deze link:

  http://arctic-roos.org/observations/satellite-data/sea-ice/ice-area-and-extent-in-arctic

  Wat mij betreft een opmerkelijke laatste week voor wat betreft het totale ijsoppervlakte. Wellicht ook te wijten aan het weer sterk afgekoelde noordelijk deel van Siberie (kou en hitte liggen daar al een tijdje dicht bij elkaar)..
  Nog iets meer dan een maand en de het ijs gaat daar weer aangroeien !

 10. Sjaco schreef:

  De punten van de eerste 5 items van maandwedstrijd zijn ingevuld, aantal achter het item is de plaats en tevens de strafpunten, morgen is hij geheel bijgewerkt en netjes gemaakt.Kijk bij bericht 2 JULI weerwedstrijden

  • Kees schreef:

   Ga gelijk kijken!! Maar eh zie je het staartje aan de zuidpunt van het neerslaggebied op Buienradar? Daar ligt nou Katwijk. Het tikt hier een beetje 😀

 11. Leo schreef:

  Ik zie deze net voorbij schuiven op facebook..
  Straks eens zelf goed naar kijken..

 12. Leo schreef:

  m.b.t. de post van Viking (17h28): neem af en toe ook zeker eens een kijkje op deze pagina: http://wattsupwiththat.com/reference-pages/sea-ice-page/ (ook te benaderen vanaf deze pagina; rechterkolom :-). Daar namelijk nog meer – sommige tamelijk indrukwekkende en vrolijk stemmende- kaarten en grafieken!

 13. Ronski schreef:

  Tjeemig die skywalk ! Ik heb een rare vorm van hoogtevrees, stoeltjesliften, cabines, bergbeklimmen met zekering op moeilijke stukken geen probleem maar zet me niet op een flat van 8 hoog, of nog erger, een euromast of Eiffeltoren dus deze skywalk gun ik jullie allen. En Paco 37 mee eens die temps hoor.

 14. Viking (Harmelen) schreef:

  @Leo

  Bedankt… leuk om regelmatig te bekijken.

 15. Geert schreef:

  @Frederic….leuk, speels, helder en leerrijk berciht!

 16. Eric schreef:

  Nog even wat winternieuws uit Skiwelt en Kitzbuhel
  Zie bijgaande link….2 hele oude liften in jochberg worden komend seizoen al vervangen.
  http://www.bergbahn-kitzbuehel.at/de/galerie-10-eub-wagstaettbahn-1.html

  Het seizoen 2014/2015 staat er aardig wat op het programma in skiwelt.

  Ellmau de trein gaat vervangen worden door een gondellift…waarschijnlijk 10 personen gondel
  Scheffau de Aualm gaat waarschijnlijk een 8zitter worden
  Brixen im Thale de Jochlift wordt vervangen door een snellere lift 6/8 personen en het beginpunt ligt meer naar het dal toe.

 17. Frans schreef:

  Sjaco morgen en vrijdag 30, stel dat zaterdag niet wil zie ik nog kansen voor dinsdag of woensdag de derde 30 er. Nieuwe ec run eindigt weer steenkoud maar wat Frederik al treffend zei :ach dat doet hij al een maand 😉 Ik vind het nog wel steeds wennen de pluim naar boven kijken in plaats van naar beneden. Gelukkig bijna weer afgelopen dat gedoe en kunnen we weer speuren naar de eerste arctische koudeuitbraak 😉

 18. Spyfromthesky schreef:

  Komt goed, komt goed. Op langere termijn zal het genoeg warm zijn en ik verwacht toch niet al te veel regen. Gewoon precies de regen die af en toe nodig is.

  Frederic zie ook al in dat op langere termijn de prognoses al een tijdje ernaast zitten. Soms moet je een zomer ook kunnen aanvoelen, hoe gek dit ook klinkt. Over het winterweer denken we dit te kunnen, maar de wetmatigheden in de zomer zijn gewoon anders.

  Zijn het de spreekwoordelijke “Hondsdagen” die meester hebben gemaakt?!

  Spyfromthesky

 19. Sjaco schreef:

  officieuze uitslag maandcompetitie Juli
  ——————————————-
  1 Hans
  2 Frederic
  3 Sjaco

  Morgen ochtend werk ik de tabellen uit en kijk voor de zekerheid alles nog een keer na.

 20. Sjaco schreef:

  GFS kaarten zien er voor zaterdag wat gunstiger uit, l wat verder noordwaarts.

 21. Het duurde een eeuwigheid voor de bewolking helemaal weg trok richting Nederland, uiteindelijk was het bijna middernacht voor alle bewolking helemaal was opgeklaard. Nu zien we sterren @ Puurs en loopt de temperatuur, ondanks het late uur, aardig op. Dus ik denk dat we morgenochtend opstaan met veel zon en meteen een bak warmte over ons heen. Iemand zin om aan zee en op het strand af te koelen? 🙂

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.