Hier zie je me zitten vanaf de jurypositie met verrekijker naar de Stoamandl face turend om lijnen te ontdekken die ik vandaag zou kunnen skiën. Het weerbericht is vandaag kort. Met dank aan Hannelore.

Ik neem even aan dat het linker deel van het hoog ook gewoon Hannelore heet en daar zitten we dan met een hele korte onderbreking op 25 maart zo’n 10 dagen mee opgescheept. Droomweer!

Het leuke van zo’n event is dat je veel mensen leert kennen. Gisteren dolle boel. Riders meeting op de berg, samen eten en dan de berg af rodelen. Fleur bij mij achterop. Net als met 16 op de brommer. Aangenaam kennismaken. Hierboven nog wat andere jongens bij de facecheck gisteren. Heb je een hoog startnummer dan kun je vandaag nog eens kijken. Ik kan dat op een bijzondere manier.

Eerst starten de dames op ski. Dan de heren snowboard. En daarvan ben ik de eerste. Om een uur of 10. Hoe kan dat nu weer? Nou ik sprak dus ene Bas en die doet ook met beide onderdelen mee. Voor de prijs van één. Nu ga ik met snowboard niet jumpen. Maar het gaat me wel helpen moed te verzamelen voor mijn run op ski’s met startnummer 50. Als vijfde bij de heren rond een uur of 12. Ik had gehoopt op startnummer 66. Mijn geboortejaar. De oudste na mij is van 1980! Hierboven mijn bestudeerde lijnen. Het plan op ski’s is de rode lijn. Blauw en geel hou ik achter de hand.

Zo ziet het er van boven uit!

En dan dus de 1 april grap. Sneeuw in de lage landen. Op deze kaart nog 31 maart maar een kniesoor die daar op let. Op de 30e ben ik in Val Gardena trouwens voor de Gardenissima.

Ik had al gezegd dat het niet helemaal puur zou blijven 10 dagen lang. Wat we al tijden op de radar hebben: mogelijke koudeuitbraak rond de 25e. Met ook sneeuwkansen voor de Lage Landen. Nou… ik moet rennen!

 


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

33 reacties

Gesloten voor reacties.