Als er 1 wintersport-event is dat je niet wilt missen – vergeet het Hahnenkamm-Rennen – is het de Livigno Nine Knights! Het is al aan de gang sinds 30 maart. Vandaag en morgen zijn de finales van dit event dat helemaal geen wedstrijd is. Het is gewoon voor de beste skiërs van de wereld een paar dagen onder het oog van de GoPro-camera uit hun dak gaan op de mooiste schansen die ooit ergens zijn gebouwd. Geen prijzengeld. Gewoon alleen de eer er te zijn geweest. Vergeet de halfpipe en slopestyle van Sochi. This is the real thing!  

Suzuki Nine Knights 2014 presented by GoPro – Day 1 Afternoon Session Suzuki Nine Knights 2014 presented by GoPro – Day 1 Afternoon Session Suzuki Nine Knights 2014 presented by GoPro – Day 2 Bike Ski Special Shoot

Het duurt natuurlijk even voor de “ridders” het park zo goed kennen dat ze klaar zijn voor het grote werk. Die parcoursverkenning zie je in onderstaande video…

httpv://www.youtube.com/watch?v=4b2yaLj89Qc

En dit is dus de parcoursverkenning. Het echte werk gebeurt vandaag en morgen. Volg het op: nineknightsski.com. Wat doet het weer? Zie Livigno meteo en alle cams. Het skigebied blijft trouwens nog open tot 1 mei dus zeg ik: wat doe je hier nog?


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

3 reacties

Gesloten voor reacties.