Als er 1 wintersport-event is dat je niet wilt missen – vergeet het Hahnenkamm-Rennen – is het de Livigno Nine Knights! Het is al aan de gang sinds 30 maart. Vandaag en morgen zijn de finales van dit event dat helemaal geen wedstrijd is. Het is gewoon voor de beste skiërs van de wereld een paar dagen onder het oog van de GoPro-camera uit hun dak gaan op de mooiste schansen die ooit ergens zijn gebouwd. Geen prijzengeld. Gewoon alleen de eer er te zijn geweest. Vergeet de halfpipe en slopestyle van Sochi. This is the real thing!  

Suzuki Nine Knights 2014 presented by GoPro – Day 1 Afternoon Session Suzuki Nine Knights 2014 presented by GoPro – Day 1 Afternoon Session Suzuki Nine Knights 2014 presented by GoPro – Day 2 Bike Ski Special Shoot

Het duurt natuurlijk even voor de “ridders” het park zo goed kennen dat ze klaar zijn voor het grote werk. Die parcoursverkenning zie je in onderstaande video…

httpv://www.youtube.com/watch?v=4b2yaLj89Qc

En dit is dus de parcoursverkenning. Het echte werk gebeurt vandaag en morgen. Volg het op: nineknightsski.com. Wat doet het weer? Zie Livigno meteo en alle cams. Het skigebied blijft trouwens nog open tot 1 mei dus zeg ik: wat doe je hier nog?


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

3 reacties

Gesloten voor reacties.