kolm0502

Kolm-Saigurn. Diep in de Hohe Tauern aan het einde van het dal van het bekende kleine skigebied Rauris. Je ziet dat de sneeuw dus inneralpien goed is doorgedrongen. Waarom denk je heeft dit bericht ook de tag Waar is mijn auto meegekregen?

rosenalm0502

De Zillertal Arena is natuurlijk ook tamelijk inneralpien. Hier valt vooral ook op hoe sterk het gewaaid heeft. Zo is het nog vrij moeilijk een beeld te krijgen van de accumulatie. Het lijkt me geen boude bewering dat ik mijn derde BV vandaag scoor.

zellziller0502

Deze kiek van Caroliene uit Zell am Ziller laat zien hoe mooi het heeft gesneeuwd! Wat een sneeuw zien we links en rechts!

30cm-bewijs

Valentijn geeft dan eindelijk de bevrijdende meting op 960m in het Pinzgau: 30cm gehaald. Het wrange voor hem is wel dat het beneden in het dal op 750m het tweede deel van de nacht stevig heeft geregend.

zellamsee-2016_02-05-0930_hu

Wat weer mooi te zien is op deze panorama-uitsnede van Zell am See Kaprun. Je ziet rond 800m de grens waaronder het geregend heeft. Dat roept de vraag op hoe het in het Brixental is geweest vannacht. Valentijn geeft aan dat boven in Saalbach op 1000m wel 45cm is gevallen.

silvrettanova0502

In Vorarlberg zijn de berekeningen netjes uitgekomen zoals we hier zien in Montafon boven St. Gallenkirch.

zaferna0502

En hoewel het dus geen zuivere noordstuwing was maar meer een ijzige Groenlandse oceaankwak uit WNW heeft de Staulage Kleinwalsertal perfect meegedaan! Hier het bergstation van de Zafernalift hemelsbreed 2km van Hajo’s Hut. Kijk alvast even in je agenda of je van zondag 13 maart tot en met woensdag 16 maart niets te doen hebt. Er komt namelijk een speciaal actiereisje inclusief skiclinics voor een heel speciaal prijsje in die dagen. Laat in de reacties alvast weten of je interesse hebt. Voor frequente reageerders maken we echt een bodemprijs.

leglerhuette0502

In noordoost Zwitserland zien we dan pas echt hoeveel er is gevallen. De meetstok van de Leglerhütte is nu tot 225cm bedolven. Het contrastplaatje is archief trouwens en niet van voor de sneeuwval.

KS_Station_gr-0502

Op Kleine Scheidegg in Berner Oberland staat een mannetje te scheppen. De trein is zelf met een sneeuwschuiver al langs geweest.

mega_menuires_clocher0502

In Les Menuires is het nu al gedaan met de sneeuw. We zien hier geen megadump maar gewoon een perfecte opfrisser. Ook hier heeft het steviog gewaaid denk ik en zie je niet precies hoeveel er is gevallen. Lawinegevaar is huge natuurlijk.

beaufortin0502

Op deze grafiek van de Beaufortin in Savoie Mont Blanc zie je heel erg mooi hoe het seizoen zich nu ontwikkelt. Je ziet de sneeuw van de eerste 10 dagen van januari. Vervolgens de zorgelijke afkalving. Toen de dump van afgelopen zondag (ja samenvallend met mijn helse tocht – mysterie tikkende ketting ook opgelost: verhuurder had een te kleine set kettingen mee gegeven) gevolgd door supersnelle dooi. Gevolgd door nu weer een sprong van 170 naar 225cm. Iemand nog protest tegen de winst van BV3?
Meer plaatjes volgend. Help mee in de reacties. Weerbericht volgt ook natuurlijk!

PS Zie ook Fréderics speciale krokusprognose voor Tsjechië!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

37 reacties

Gesloten voor reacties.