Tja harde oostenwind in Nederland. Kurkdroog. Want als gevolg van Föhn. Koude Föhn over de zuidkant. Tientallen millimeters vocht achterlatend. Kijk eens naar deze prognose voor Val Gardena!

120cm sneeuw in 5 dagen bovenop wat er al ligt! Met steeds die harde zuidenwind.

En zo komt de harde droge oostenwind over Nederland tot stand.

Ik zit in Wijk aan Zee en grappig genoeg is ook bij oostenwind de wind het hardst aan de kust.

Kijk rond op snoweye.com en fotowebcam.eu vandaag maar toch zeker op de mooie overzichtspagina valgardena.it/en/webcams/! En geniet! Echt een unieke start van het wintersportseizoen.{om14u twee nieuwe webcamplaatjes ingevoegd}

Categorieën: Val Gardena

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

64 reacties

Gesloten voor reacties.