dalafdalingkanzelwand2112

Is Karlijn mislukt? Niet als ik de foto’s zie in de reacties vandaag. Enkele daarvan heb ik hieronder overgenomen. De meeste sneeuw lijkt gevallen in een driehoek tussen Obertauern, Filzmoos en Mühlbach am Hochkönig. Alleen de Zillertal Arena – niet toevallig een “gelijkwaardige bergketen” op dezelfde afstand van de hoofdkam – kon hiermee wedijveren vanochtend. Gedeelde winnaars dus. Karlijn heeft dus wel degelijk haar werk gedaan vannacht. Ook bij ons in Kleinwalsertal? Nou maar half dus. Alles is mooi wit en doet dat veel voor de sfeer. Maar het was te weinig om snel extra pistes te kunnen openen. We blijven steken met de twee liften en 4 pistes (de zwarte is afgesloten maar kun je toch prima doen) bovenaan de Kanzelwandbahn. Natuurlijk deed ik toch stiekem de dalafdaling. Vele tientallen deden dat. Van deze kilometers lange afdaling moesten in het midden een kleine kilometer gelopen worden niet vanwege sneeuwgebrek maar vanwege de gevaarlijke scherpe keien. Zie foto met onbekende Nederlandse vader en zoon. Als extra “sanctie” voor het falen van mijn eerste BV heb ik die dalafdaling twee keer gedaan vandaag. Yummie.

marco

En op de laatste kilometer was het creatief wit-weiland-skiën van kunstsneeuwbult naar kunstsneeuwbult. Het gerucht gaat dat men de dalafdaling nog wil openen deze week. Maar met de warme dagen op komst zie ik dat niet lukken. Wat dat betreft veel respect voor de prestaties van de pisteurs in de SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental! Daar bleef vannacht niets liggen in het dal en zien we toch dit soort kilometers lange sneeuwslurven tot in het dal. Was deze piste vandaag ook open? Eric, kom er maar in! Goed bezig trouwens die Eric!

obertauern2112

Darius Lonkhorst liet gisteravond al weten dat het hard sneeuwde in Obertauern. Vanochtend stuurde hij deze foto die duidelijk windverblazing laat zien. Harm Olde bevestigt vanavond:

In Obertauern is vanaf ongeveer 20:00 gisteravond tot 12:00 vandaag overdag ruim 20cm gevallen.

Goed weten we dat ook weer.

Zell

Deze uit Zell am Ziller vanochtend doet vermoeden dat daar ook zo veel is gevallen? Carolien stuurde hem door. 15cm is het commentaar.

arthurhaus

Dit is zeker ook een kanshebber: het Arthurhaus in Mühlbach am Hochkönig. Nee dit is gewoon de winnaar! 20cm! H/T @Haraldvdb. Hoewel? Als we naar de plaatjes uit Gerlos kijken van Michel Janse hieronder dan zien we dat het weinig scheelt. Laten we zeggen: gedeelde winnaars. Met de verse sneeuw is de verbinding Gerlos – Zell nu dan ook gewoon geopend (zie video Frank & Mike).

[metaslider id=51301]

Er zijn allerlei meldingen uit FilzmoosJeroen heeft gemeten en ziet 17 à 18 centimeter. Zie de slider hierboven met een groepje sleetjerijders aan het einde. Alle liften zijn er dicht. Maar er gaan er nu morgen toch al twee open. Er is in elk geval meer gevallen dan in Kleinwalsertal. Dus zelfs gevleugelde termen als Schneeloch zijn relatief. Mooi dat moment dat de sneeuwkanonnen aangaan in de middag. Ik skiede op die dalafdaling hier vanmiddag precies op dat moment langs een kanon. Op afstand bediend begon het ding ineens warm te brommen bij -1,9ºC. Ja nu is het nog koud. Maar de warme westenwind komt eraan. Hebben we meldingen uit de Franse Alpen of is iedereen daar al door de warmte bevangen?

langkofel2112

Carmody Hulskamp stuurt deze in van de Sella Ronda in Zuid-Tirol niet ver van Val Gardena. Dit is op ruim 2000m onder de Langkofel.

sancristyina2112

Tja, meesters met kunstsneeuw daar en ook zuidkantdump Romy van begin november is hier nog zichtbaar.

sancristina2112

Schitterende foto van de Langkofel die op de voorgrond ook hier de spaarzame sneeuw laat zien.

accu2112-12

Dit is de actuele verwachting voor de sneeuw uit Chanel donderdag middag en vrijdag de hele dag. Reken met 1mm is 1,5 tot 2cm sneeuw want het wordt erg koud vrijdag. Wanneer Estelle dan toeslaat is nog onduidelijk. Het Amerikaanse model zegt nog dat er zaterdag meteen weer sneeuw komt. Het Europese model maakt een zonnig weekeinde in de Alpen met op maandag de volgende sneeuw. We melden ook nog even de voor de Lage Landen fantastisch winterse GFS06u run. Wie kan die pluim nog ff in de reacties plakken? Tip: lees nu deze toffe weeranalyse van Weerplaza (H/T Henk Zwolle Zuid) en wacht verder op het verlossende woord van Fréderic morgenochtend.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

36 reacties

Gesloten voor reacties.