Vandaag knalt het nog een keer in België. Ik zie nog geen dramatische berichten. Valt het mee? Het zuiden van Nederland wordt de komende uren aangedaan en ook Noord-Holland kan zijn eerste onweer gaan beleven vanavond. Hoe gaat het verder nu?

pluim1006

Je ziet het: geen neerslag van betekenis meer na vandaag. Temperaturen aanhoudend onder het gemiddelde dat nu qua maximum rond 21°C ligt.

hoog1206

Eerst wordt het super als we in de kern van het hoog liggen. Aj hoe bitter voor strandtent Aloha. Hopelijk wordt het toch snel herbouwd!

hoog1406

 

Vervolgens komen we in een noordwestelijke stroming met kans op buitjes. Zeker ook weer verse sneeuw op de Alpentoppen. Het zou een mooie glijbaan zijn in de wintermaanden. Graag jullie commentaar weer in de reacties!

Categorieën: BelgiëBenelux

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

3 reacties

Gesloten voor reacties.