Deze foto’s bereikten mij vanmiddag via het eerlijke @zillertalarena Twitter-account. Hoe droevig. Over de asfaltweg in de rode cirkel kon ik afgelopen week nog afdalen naar de altijd gezellige Hannes-Alm. Nu het daar Schluss is is het zeker op nog heel wat andere plekken Schluss. De dalafdaling naar Gerlos bijvoorbeeld. En ik ga niet beginnen met een overzicht van alle sluitingen in andere skigebieden. Hoe zuur dat dit moet treffen in een seizoen met zo’n late Pasen!  

IMG-20140408-WA0008

Als de sneeuw ergens nog goed is dan op de Gerlosplatte. Maar zo word je daar ook niet vrolijk van.

oefenweide0804

 

De zo fraaie oefenweide midden in Königsleiten was vorige week al dicht maar wel nog voor de helft wit. Nu kunnen de koeien erop!

 

ensOost0804

 

En heus: morgen sneeuwt het in de hele Zillertal Arena tot in de dorpen. Een paar buitjes nog. We hadden het al aangekodigd: de bulk als regen en het staartje als sneeuw. Maar je ziet het daarna alweer misgaan. Op 121 april plenst het weer. En dan gaan we het live meemaken als Fréderic er zit. Vergeet de hoofdrun vanavond. Die is niet reëel. Ik memoreer nog even dat iun mijn seizoen in Königsleiten in het Edelweisshaus in 2005-2006 het op 1600m van begin december tot medio april niet één middag ook maar een graadje boven nul is geweest. Hoe anders! Volgend seizoen weer beter! En morgen natuurlijk de witte plaatjes….


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

9 reacties

Gesloten voor reacties.