Wichert Roekert houden we erin als absolute ijsmeester en rayonhoofd voor alle komende winters in de nieuwe kleine ijstijd (zie wat er in Amerika loos is in dit zonnevlekminimum + La Ninja). Hij raakte er zelf van in de war, dacht dat hij gisteren dag 7 schaatste maar het was toch echt dag 8. Vandaag dus dag 9. Op een stuk van het Drontermeer waar het water 30-40cm diep is.

En dit dus nadat het al 48uur dik dooit! Kijk maar…

Vannacht niet lager dan 5,5ºC geweest. Het lagere dauwpunt heeft alleen gisteren overdag flink geholpen die 6 uur te overbruggen. Amper neerslag ook. Geen warme regen dus.

Kijk zo doen we samen wat ijswetenschap.
Ik had Wichert nog even moeten vragen een ijsdikte-meting te doen. De weerplaza/winterplaza ijspluim klopt hier beter dan die van het KNMI. Nu is het rijk nog een paar dagen aan de eenden en meeuwen die nog op dunne resten van ijs kunnen staan. Maar daar gaan we geen poll van maken.

Toch een minpuntje voor de wisdom of crowds. Maar goed die hadden dus buiten Wichert gerekend. Blijft een hele waardevolle tool die ik veel vaker ga inzetten om aan de eigen tunnelvisie te ontsnappen.

Deel jouw foto, video en of verhaal in het Wintersportweerman.nl Weercafé (groepspagina op Facebook).

Bedankt voor de vele donaties! De mailings (niet te veel) beginnen na de vorstperiode. Als jij ook nog (of weer) wilt doneren kies dan zelf het bedrag. Ook kleine donaties worden erg gewaardeerd als een pluim voor het vele werk.

Inloggen voor gemakkelijker reageren met een leuke profielfoto doe je hierrr. Je reactie komt meteen live te staan.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

3 reacties

Jaap verlaan · 17 februari 2021 op 17:34

Hoi hajo ik weet dit weekeinde lente achtig ook lekker hoor maar is er ook nog maar iets op de weerkaarten wat my hoop kan geven op een klein nawintertje? Of is het nu met het lengen van de dagen gewoon klaar.

    Hajo · 17 februari 2021 op 19:04

    Nee, behalve misschien een paar nachtvorstjes zie ik niks meer komen. Wel heb je altijd: maart roert zijn staart en april doet wat hij wil.

Tjeerd · 17 februari 2021 op 19:44

Wederom top berichten de afgelopen dagen Hajo.
Lees ze met veel plezier. Doe deze week nog even een donatie.

Gesloten voor reacties.