Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Kaprun - Zell am See
Lees verder >

In de ochtend heerlijk skiën op de gletsjer en in de middag heerlijk 16 holes lopen. Dit kan alleen maar in het mooiste dorp van de Alpen; Zell am See.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Ontdek de prachtige bergenlandschappen in de zomer.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Dat skigebied voor de hele Familie

Vandaag en woensdag en zaterdag zonnig en verder veel sneeuwperikelen

check ook eens

33 Reacties

 1. Derso schreef:

  [img]http://media.nu.nl/m/21axxqmac2lz_wd1280.jpg[/img] In Lech zie je ook goed dat het flink geregend heeft, zie achtergrond die strepen!

 2. David schreef:

  Toch jammer dat Tirol en Salzburgerland wéér de minste sneeuw hebben. Hoeveel echte dumps heeft de Dachstein bijvoorbeeld gehad tot nu toe? En de Zuidalpen hebben een hele slechte eerste helft van de winter gehad, en de Noordwestalpen is het ook maar gemiddeld, en Sauerland en Nederland hebben weliswaar sneeuw maar veel te snel dikke dooi gezien. Volgend jaar kan alleen maar meevallen iig, deze winter was zonder kunstsneeuw compleet mislukt geweest…

 3. Sjoerd schreef:

  In Berner Oberland dinsdag toch voornamelijk plensregens op 1000m lijkt het… Uiteindelijk dan wel kouder naar woensdag toe, maar dan is de meeste neerslag weg en blijft er een heeel dun laagje wit over… Of interpreteer ik het nou verkeerd?

 4. Marxman schreef:

  @HAJO. Mag ik uit de berichtgeving opmaken dat het voor volgende week nog compleet onduidelijk is, of durf je al voorzichtig een trend aan te geven? Lees graag de kaarten, maar mijn meteologische kennis schiet hierin toch echt te kort.

 5. annemie schreef:

  Zo te zien krijgt Grandvalira Andorra ook een flinke dump tussen zaterdag en maandag !

 6. Chico schreef:

  Hallo Weermannen, a.s. vrijdag nacht vertrekken wij naar Les Arc 2000. Uiteraard heel veel zin in, ongeacht wat het weer ter plaatse zal zijn! Wel ben ik benieuwd naar jullie reisadvies. Vorig jaar hebben wij daar heeeeel veel baat bij gehad. Goed op tijd vertrokken om niet in de zware sneeuwval en hele lange files terecht te komen. (Terug was wat minder, maar een groot rotsblok op de weg valt natuurlijk niet te voorspellen 🙂
  Dus als jullie nu weer een goed advies hebben, houd ik mij aanbevolen 😉

 7. Helene schreef:

  Dag Hajo en Leo en andere weermannen,

  Wij vertrekken vrijdag naar Die Tauplitz (Stiermarken). Niet te vergeten met als deelopdracht een review voor jullie site 🙂 . Maar natuurlijk als hoofdopdracht een fantastische wintersport.

  We reizen met twee jonge kinderen dus hopen op een extra voorspoedige reis.

  Hoe zien de weersomstandigheden voor ‘Die Anreise’ naar Oostenrijk er er uit? We willen via Regensburg-Passau reizen.

  Ik snap dat het nu misschien nog wat vroeg is, maar kunnen jullie aangeven of we vrijdag overdag dan wel in de avond/nacht van vrijdag op zaterdag, of zaterdag ochtend sneeuw in Duitsland of Oostenrijk moeten verwachten?

  Stiekem hoop ik een situatie zoals die van afgelopen weekend op de Fernpass te kunnen ontlopen.

  Wanneer kunnen we het beste vertrekken?

 8. Eric schreef:

  Wij gaan nu zaterdag een weekje naar Obertauern, wat zijn de voorspellingen hier? zo te zien op bergfex helaas weer weinig zon en teveel smoddersneeuw zonder al te grote hoeveelheden. = vooral bewolkt dus

 9. Ewald schreef:

  Vandaag hebben we een fantastische dag gehad in het Hochjoch-gebied in Montafon.
  De hele ochtend waren de pistes prima in orde en na de middag werd het onder de 1700 meter wat slushi. Boven de 1800 meter kwamen er wel hopen maar dat mocht de pret niet drukken.

  Als het met de WiFi lukt zal ik nog wat foto’s plaatsen.

  Morgen waarschijnlijk naar Gargellen en ik verwacht daar helemaal prima condities.

 10. Oelie schreef:

  Zuid Duitsland is na de bak water van zaterdag en de temperatuur vandaag van 15 graden klaar. Vandaag de laatste hopen kunnen nemen maar morgen is het hier over en sluiten.

 11. Frederic schreef:

  Mooie ontwikkelingen op de GFS12, zowel voor Alpen als voor de LL.
  Eerst naar EC12 kijken straks, en dan een nieuw weerbericht 😉

 12. Paul A Club 1989 schreef:

  Vandaag Mühlbach ‘herrvorragend’, een beetje slush puppy tot op de hoogste pistes maar tjonge, wat een leuk gebied is dit. Er ligt veel sneeuw, ook na de warme douche van gisteren. Op het terras in de zon, heerlijk. Pistes zijn prima tot in het dal.

 13. nils schreef:

  @hajo
  Als ik jouw kaartjes zie, lijkt het nog top te worden qua sneeuwvalgrens hier in de Portes du soleil op 1000 meter. Ik bekeek net even GFS12 maar dat leek nergens op voor hier tenminste. Oostenrijk wel prima zie ik. Wat denk jij wat het gaat doen hier in la France?

  • nils schreef:

   Nu dikke vette regen en 5 graden hier in Frankrijk op 1000 meter! er lag in het dal al weinig. Hoop dat de kleintjes in het dal nog kunnen skien morgen.

 14. qlubtempo schreef:

  Is die oostelijke stroming nu ook eens goed voor de NO-Alpen?

 15. Vincent schreef:

  Sneeuwverwachting voor morgen en donderdag hetzelfde? Nog steeds halve meter voor Vorarlberg?

 16. Sjors schreef:

  BENASQUE/CERLER; Vanmorgen bewolkt en sneeuw val boven 1900 m, later zakkend naar 1500 m. Vanmiddag droog en steeds meer zon. Zachte poeder sneeuw boven 1800 m, wel met rode gloed. ( sahara zand ?? ) Al met al weer een top dag. Morgen terug naar Barcelona in 3,5 uur voor nog een paar dagen cultuur en hopelijk goed genoeg weer om op het strand te lunchen. Het blijft , voor mij , de ideale combinatie; sneeuw/stad/strand. Dan nog 1 keer dit seizoen; mag half maart nog naar Isola 2000 met aansluitend paar dagen Nice. Het leven van een wintersporter is zo slecht nog niet ( meestal dan )

  • Frederic schreef:

   Wow. Dat klinkt idd niet slecht. Geniet ervan!

   • Sjors schreef:

    @Frederic, dank je . Zoals bekend , ga ik minimaal 1 keer per seizoen naar Isola 2000. Tot nu toe is het daar een mager sneeuwjaar. Hopelijk verbetert het nog voordat ik weer ga ( 12 maart) De vooruitzichten lijken vooralsnog goed voor de komende tijd. Heb er nu al zin in, vermaak me zo ie zo altijd. Zal tegen die tijd weer verslag doen van de omstandigheden.

 17. EJ schreef:

  Zo jammer dat er bijna geen woord gerept wordt over de skigebieden in Frankrijk

 18. Ewald schreef:

  Wat foto’s uit het Montafon:

  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/1917918445.jpg[/img]

  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/6597016057.jpg[/img]

  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/1143447854.jpg[/img]

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.