montblanc2

De Mont-Blanc trotseert ieder weer. De top altijd wit. De schouders altijd meters sneeuw en ijs torsend. Hoe mooi dit plaatje van vanochtend 6 uur. Beneden in Chamonix regent het al. De sneeuwgrens is aan het dalen. Diep aan het dalen.

montblanc

Schitterend wit.

montblanc3

Het de wolkenzee in het dal. Die wolken gaan echt wel stijgen en de komende 48 uur moet je gewoon niet op die berg zijn. En op geen enkele berg eigenlijk naders dan in de hut. Blijf lekker binnen en speel kaart of lees een boek.

koudnachtje

Ondertussen in Nederland. Een ijzige nacht. Als je vanochtend de hond uitlaat het je zeker al een winters gevoel. In Eelde is het de op 10 na koudste ochtend van 10 augustus sinds 1906. In Leeuwarden de op 1 na koudste sinds 1957. Volg hierrr of we in de top 10 komen vandaag met de laagste maximumtemperatuur.

Schermafdruk 2016-08-10 08.11.26

De buien die vanochtend vallen zijn de sneeuw in de Alpen. De bovenlucht is zo koud dat er geen zonnestraling nodig is om de thermiek (of thermische uitwisseling) op gang te brengen. In Duitsland een pittig onweer. Heeft dat ook nog in Brabant en Limburg huisgehouden?

Schermafdruk 2016-08-10 08.16.26

Echt fraai ziet het er niet uit voor het vervolg. Dinsdag pieken we even qua temperatuur. Dan meteen twee dagen regen en weer koeler verder. Weeronline zat er duidelijk naast op 6 augustus. Hoe doe ik het deze zomer? De berichten zijn allemaal vluggertjes. Ben natuurlijk ook druk met andere dingen. Nu het boek op rolletjes loopt vooral met de voorbereiding van de winter en die wordt geweldig!

Categorieën: Europa

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

23 reacties

Gesloten voor reacties.