Vorig jaar had het team van deze website begin november een uitje naar Winterberg. Het sneeuwde toen even in het Landal Skilife park Winterberg. Of dat toen de allereerste sneeuw in het gebied was weet ik niet maar het zal niet veel hebben gescheeld (ik trek het na). Vandaag heeft het ook al gesneeuwd in Sauerland en wel op de Kahler Asten, de met 842m hoogste berg van Noordwest-Duitsland. Hierboven de kiek die onze Julian vanmiddag schoot en op Facebook plaatste. Die hebben we alvast op zak!

Maar er is veel meer moois wits te melden vandaag. Zoals deze kiek van Hans ter Braak vanuit Kleinwalsertal.

Obertauern 22 sep

 

Deze door Fréderic geposte kiek uit Obertauern. Zie hoe het weer vanaf morgen daar geweldig opknapt! En pik ook even de video op Wetteronline over vroege sneeuw in Zweden mee… ik meen dat we die hier al lekker vroeg in de smiezen hadden op de weerkaarten. 

zillertalarena2209sneeuw

 

Helemaal vers van de pers is deze uit de Zillertal Arena. Daar is het zoals ik vanochtend al schreef pas in de avond wit geworden. Als de rest van mijn voorspelling ook nog klopt hebben we morgenvroeg de mooiste plaatjes aangezien de tweede helft van de nacht helder en koud wordt. Volg het vanavond en vannacht nog even op de webcams van de Zillertal Arena.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

8 reacties

Gesloten voor reacties.