Vorig jaar had het team van deze website begin november een uitje naar Winterberg. Het sneeuwde toen even in het Landal Skilife park Winterberg. Of dat toen de allereerste sneeuw in het gebied was weet ik niet maar het zal niet veel hebben gescheeld (ik trek het na). Vandaag heeft het ook al gesneeuwd in Sauerland en wel op de Kahler Asten, de met 842m hoogste berg van Noordwest-Duitsland. Hierboven de kiek die onze Julian vanmiddag schoot en op Facebook plaatste. Die hebben we alvast op zak!

Maar er is veel meer moois wits te melden vandaag. Zoals deze kiek van Hans ter Braak vanuit Kleinwalsertal.

Obertauern 22 sep

 

Deze door Fréderic geposte kiek uit Obertauern. Zie hoe het weer vanaf morgen daar geweldig opknapt! En pik ook even de video op Wetteronline over vroege sneeuw in Zweden mee… ik meen dat we die hier al lekker vroeg in de smiezen hadden op de weerkaarten. 

zillertalarena2209sneeuw

 

Helemaal vers van de pers is deze uit de Zillertal Arena. Daar is het zoals ik vanochtend al schreef pas in de avond wit geworden. Als de rest van mijn voorspelling ook nog klopt hebben we morgenvroeg de mooiste plaatjes aangezien de tweede helft van de nacht helder en koud wordt. Volg het vanavond en vannacht nog even op de webcams van de Zillertal Arena.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

8 reacties

Gesloten voor reacties.