Leek het aan het begin van deze week nog dat we amper, of niet, met flinke warmte te maken zouden krijgen. Ondertussen weten we allemaal al wel beter. Mijn inschatting mbt verscherping van warmte NA het weekend zaten er afgelopen dinsdag helaas goed naast.  De door mij gegeven 40% kans van slagen heeft dus gewonnen. Het Scandi-Russisch hoog blijft sterk genoeg en storingen blijven daardoor nog even langer boven de Noordzee.  Het wordt gewoon super weer de komende dagen in de Laaglanden, en vooral warm na het weekend 🙂  

10298824_10203213761339082_5030760824559437559_n Wat was het vandaag al een prachtige dag. Op de meeste plaatsen verliep de dag zo goed als wolkeloos. Dit was vanmorgen in de jachthaven waar ik soms part-time werk, doordat er nog amper wind stond was het water bijna zo glad als spiegel. Een prachtig gezicht.  

GMT_TXTX_latest Koud was het niet, tenminste in het binnenland met 18 a 19 graden. Direct achter de de duinen was het nog koel door een zeewindje. Maar deze waarde’s zijn kinderspel met wat ons te wachten staat. 

tmax_14052118_14051612 Tot woensdag blijven de middagtemperaturen stijgen, zitten we morgen op 20 of 21 graden als maximum. Woensdag (landelijk de warmste dag) zal dit 27 a 29 graden bedragen. Of we de 30 gaan halen woensdag betwijfel ik. Ik denk sterk van niet want een koufront schramt deze dag als bijna ons land en laat in de(na) middag en avond flinke onweersbuien ontstaan. Overigens is dit lokaal ook al mogelijk op maandag en dinsdag. Daarnaast is er woensdag ook al meer bewolking aanwezig die nog dat extra beetje opwarming van de zon mogelijk zal verhinderen. Of woensdag ook warm in het zuidwesten en direct aan zee zal verlopen is ook nog onzeker, hier ligt het front al in de ochtend en zorgt ook voor een zeewind.  Dit gaan we in de gaten houden !  In ieder geval wordt het landelijk genieten tot dinsdag.

129_6Woensdagavond lijkt de warmte af te sluiten met flinke onweersbuien. Natuurlijk is het nog te vroeg voor details. 

Voor uitkijkend op de nieuwste run’s van zowel het GFS en ECWMF lijkt het warme weer geen kort leven te hebben. In het nieuwe weekend lijken er opnieuw sterke signalen in de beide modellen naar voren te komen voor hoge temperaturen (23-26 graden). Helaas is de pluim van het Europees model nog niet beschikbaar, kan iemand die later in de reactie’s posten ?


Jeroen Elferink

Wintersport is er met de paplepel ingegoten bij Jeroen. Toen hij 4 was maakte hij al zijn eerste meters op de oefenweide achter op de camping in Brixen im Thale. Nu 18 jaar later is wintersport niet meer weg te denken uit zijn leven. Meestal is de eindbestemming Tirol. Daarnaast is hij ook van kleins af aan enorm gefascineerd door het weer. In 2015 is Jeroen afgestudeerd tot manager Bos en Natuurbeheer en hoopt later zijn grootste droom waar te maken ; leven in Tirol.

4 reacties

Gesloten voor reacties.