euvrij

Ondanks het feit dat ik met griep thuis zit, wil en kan ik de vaste bezoekers van Wintersportweerman niet teleurstellen door geen weerbericht klaar te hebben in de ochtend. Vandaar dit verlate ochtendbericht. Laten we zeggen: “een bijna middag weerbericht”. Brunchbericht is wellicht het betere woord.

vrijdag 2002

Deze week zal voor de carnavalsgangers het een week worden zonder wolkje aan de lucht. Mr. Blue Sky is volop aanwezig. De ommezwaai komt op vrijdag. Voor degene die aanstaande vrijdag gaan rijden: houd rekening met regen onderweg naar je Alpen bestemming. Rond de avond komt een front vanuit het noordwesten Europa binnengewandeld en zorgt voor regen in de Lage Landen, en voor sneeuw in de Alpen. Dat wordt sneeuwdump Pandora.

zondag 2202

Het gaat niet heel snel. Pas op zondag doet het front de oostelijke Alpen aan. De Zwitserse Alpen en de Franse Alpen zijn dan al “under attack” van Pandora. Of Pandora ook een sneeuwdump aan de oostkant van de Alpen wordt dat betwijfel ik nog. Voor de Franse Alpen zeker.

zzzzond2202

Hier in detail de situatie op zondag. De hele noordelijke Alpenboog in de neerslag.

pluim fra

En de sneeuwgrens ligt laag. Zaterdag begint de sneeuw en trekt langzaam naar het oosten (Prikpunt Savoie) Ik knijp hem wel voor de maandag met een tijdelijk oplopende sneeuwgrens richting + 1500 meter. Afwachten. Voor de Franse Alpen echter geen probleem ivm de hoogte van de diverse dorpen.

pluim tirol

En dit is de pluim voor Tirol. Minder hoge neerslagpieken. Maar ook een sneeuwgrens die hier tijdelijk oploopt. En dat kan wel eens pijn doen. Op 24 en 25 februari is de pijn alweer geleden en is er weer sneeuw tot in de laagste dalen. Net niet die ritssluiting dicht op maandag. Wie trekt er ff mee aan het lipje voor een lagere sneeuwgrens?


Ronaldo

Ronaldo: Geboren in 1968, Amsterdammer maar voornamelijk Purmerender. Trotse vader van Mikey en trotse WSWM weerman. All season freak maar voornamelijk winter. Skiën, fietsen en voetbal. Absolute levensgenieter & traveler! USA & Afrika maar zeker ook verrassend mooi Canada.

49 reacties

Gesloten voor reacties.