Obertauern
Lees verder >

Een vakantieparadijs voor jong en oud! En 100 kilometer aan wandelpaden!

Wandelen, fietsen, uitrusten aan een prachtig hutje en genieten van het uitzicht!

Obertauern
Lees verder >

Wandel doorheen de prachtige natuur!

Kleinwalsertal
Lees verder >

Kijk al uit naar skiën

Vanaf vandaag tweede grote dump in Colorado

check ook eens

3 Reacties

  1. Hans VK schreef:

    Volgens GFS 00h zijn wij (lees: de Alpen) vanaf 3/4 november aan de beurt. Zou mooi zijn.

  2. Abdelhamid schreef:

    Nieuwste GFS hoofdrun van 12u laat nog altijd een overgang naar wisselvallig weer zien voor NL begin nov. Met ZW winden en zacht weer (zowel overdag als in de nacht) door depressie activiteit vanuit het westen. Voor de alpen dan nog steeds hogedrukweer en hoge tempr op 1500m (8gr). Ondertussen begint de druk te stijgen boven Groenland begin nov. op de GFS kaarten van 12u, tegelijkertijd vormt zich een groot depressie boven de oceaan uitdiepend tot 965hpa op 2/3 nov. Met nog steeds ZW winden en zacht weer voor zowel NL als de alpen. Heel geleidelijk begint de depressie af te zwakken door drukstijgingen ten westen ervan en beweegt langzaam naar scandinavie toe op 5nov. op de GFS kaarten van 12u. Maar vervolgens vindt het hoog boven de oceaan verbinding met het Groenland hoog op 6nov. Met dan NNW winden en dalende tempr voor NL tot onder de 10gr overdag vanaf 6/7nov op de GFS 2meter tempr kaarten. En ook dan op hoogte (1500m) een kou uitbraak. Met dan ook weer kans op sneeuw voor de alpen (m.n noordkant) op 7/8 nov. door afzakkende laagjes uit het noorden. Tegelijkertijd komt er weer een lagedrukgebied vanuit het westen op de GFS kaarten van 12u op 8nov. Maar die wordt naar het zuiden gedrukt over GB door het groeiende Groenland hoog ten noorden daarvan. En dat heeft tot gevolg dat er een GROOT scandi hoog van 1040hpa gevormd wordt op de GFS kaarten van 12 op het einde 10/11nov.. Met dan oosten winden en gestage verdere afkoeling voor NL. En de laag die naar het zuiden moest wijken door het hoog verplaatst zich vervolgens op het einde naar de middellandse zee. Met dan ook kans op sneeuw voor de zuidkant van de alpen. Veelste ver weg en erg onbetrouwbaar. Al met al toenemende wisselvalligheid en zachter weer voor NL begin nov. En de alpen eerst nog droog en zacht door hogedruk en pas na 5nov weer kans op sneeuw?? gezien de GFS hoofdrun van 12u. Op naar de andere modellen wat die te bieden hebben

  3. A.f. Koeling schreef:

    Het wordt spannender en spannender. Gaat de winter (net als vorig jaar) weer vroeg huishouden, of moeten we wachten, en wachten, en wachten? We hebben al wat tekenen op de kaarten eerder deze maand gezien. Laten we vooral duimen.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.