Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Val Gardena
Lees verder >

Ontdek de mooiste wandelwegen en geniet!

Val gardena
Lees verder >

Mountainbikers en baanwielrenners halen hier hun hart op!

zell am see kaprun
Lees verder >

Fiets hier langs de meest indrukwekkende wegen.

Vanaf maandag mogelijk lange droge zachte fase in de Alpen

check ook eens

48 Reacties

 1. Richard schreef:

  Beter droog dan regen blijven in ieder geval de piste’s goed van de week gaat er zeker nog wel wat veranderen

 2. Ceez schreef:

  Hoe zit het eigenlijk met de dauwpuntstemperatuur. Is die laag genoeg dat de dorpen in skiwelt wit blijven na zondag. Ga zelf woensdag naar Ellmau. Skiën kan altijd, maar het oog wil ook wat toch

 3. vanDam schreef:

  En wat doet de wind aankomende week ? ik zie regelmatig windkracht 7/8 voorbij komen in de voorspellingen (Oostenrijkse noordkant, Gerlos).
  Hebben we daar alleen op de toppen last van of in het gehele gebied.
  Iemand wel eens in Gerlos gezeten met veel wind? worden er daar snel liften gesloten door de wind bijv. verbinding zell am ziller of naar koningsleiten ?

  • Qlubtempo Raoul schreef:

   Niet gezeten met veel wind, wel met veel drank. Vergeet niet te stoppen bij die kippentent halverwege de zwarte verbindingspiste tussen gerlos en konigsleiten. En smiddags niet de berg af voordat je bij Seppi’s geweest bent.

  • Mark (Breda) schreef:

   Verbinding met Zell am Ziller gaat bij veel wind sowieso dicht. In Gerlos zelf heb ik geen ervaring met wind…want kon er toen niet komen vanuit Zell. 🙂

  • Dennis B schreef:

   Mer het sluiten van de liften heb ik wisselende ervaringen. Vorig jaar half januari een dag heel veel wind, maar alles bleef open, onbegrijpelijk. Op andere momenten ook meegemaakt dat er weinig wind stond, maar dat de verbindingsliften stil stonden.

   • joke,riederalp schreef:

    Soms alleen bij de top veel wind en dan moet de lift sluiten. Daardoor snap je het niet als je in het dorp staat. Even de webcam van boven kijken…….
    Ook hier in het dorp is het vaak windstil en dan gaat de lift niet naar beneden, dan is er een storm in het Rhonedal.

 4. FransW schreef:

  Kan iemand mij vertellen wat de reden zou kunnen zijn dat de sneeuwkanonnen niet draaien in Lermoos? Het vriest er en volgens mij kunnen ze daar nog wel iets gebruiken. Zou het voor volgend weekend toch niet meer goed komen met de warme periode in het verschiet of zouden ze denken we redden het wel? Wij gaan volgend weekend die kant hoop dat we toch gewoon kunnen skiën.

  • Arnpen schreef:

   Ik weet niet waarom de sneeuwkanonnen niet draaien. Vandaag is de onderste lift bij Marienberg van dezelfde liftmaatschappij wel opengegaan, terwijl aan het begin van de week nog gezegd werd dat dit pas op 20-12 zou gebeuren. In Biberwier hebben de afgelopen dagen de sneeuwkanonnen gedraaid. Boven bij de Sunalm staan geen sneeuwkanonnen en daar ligt (te) weinig sneeuw.
   Ik zou me over het skiën geen zorgen maken. Op de Ehrwalder Alm ( drie kilometer verder) draaien de sneeuwkanonnen al enkele dagen. Dat gebied zal komend weekend wel open gaan; misschien m.u.v. de Isental lift.
   In een worst case scenario kun je altijd nog uitwijken naar de Zugspitze.

   Fijne vakantie

 5. Hans schreef:

  Bij gebrek aan spannende weerkaarten een ander spannend iets: Noord-Italië, Corvara…..
  Corvara – Das Video eines Wolfsrudels, das in den sozialen Netzwerken kursiert und aus Corvara stammen soll, sorgt in Südtirol für Aufsehen. Im Video sind mehrere Wölfe zu sehen, die im Scheinwerferkegel einer Schneekatze die Piste überqueren, um kurze Zeit später im Wald zu verschwinden. Die in den Aufnahmen zu beobachtenden Raubtiere zeigen überhaupt keine Scheu und nähern sich dem großen Gefährt teilweise bis auf wenige Meter.
  Der Fahrer einer Schneekatze in der Nähe dürfte nicht schlecht gestaunt haben, als er im Licht der Scheinwerfer seines großen Pistenplanierungsgeräts ein Rudel Wölfe erblickte.

  Das mehrere Jung- und Alttiere umfassende Rudel ließ sich von der Schneekatze und vom grellen Licht der Scheinwerfer und einer Lampe nicht stören. Die Wölfe überquerten im Scheinwerferkegel seelenruhig die Piste. Anschließend verschwanden sie im Gänsemarsch durch den Schnee in den dunklen Wald. Einige der Wölfe blieben sogar für einen Moment vor der Schneekatze stehen, um das große Gefährt aus wenigen Metern Entfernung zu begutachten.

  https://www.altoadige.it/video/locale/corvara-passeggiata-notturna-sulla-neve-per-un-branco-di-lupi-1.2208521

 6. vanDam schreef:

  [img]https://vcdn.bergfex.at/webcams/archive.new/downsized/6/6066/2019/12/13/6066_2019-12-13_1415_68029a0b76d40e8e.jpg[/img]
  Pistebully gespot in Winterberg, ook zijn ze veiligheidsnetten aan het plaatsen, zullen ze het dan toch voor elkaar krijgen om van het weekend 1 piste open te gooien?

  • vanDam schreef:

   Ja dus, ze openen 2 liften:
   On a thin layer of artificial snow and some centimetres of natural snow, two lifts will run at this weekend: at “Remmeswiese” and at “Poppenberg”. At least the “Poppenberg” lift will continue to run in the coming week

  • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

   Helaas voor maar 2 dagen ,daarna warmtekanon erin.

 7. MARCO(Haarlem) schreef:

  Heb er vorige week geskied maar ben ze niet tegen gekomen.

 8. Stefan Kaptein schreef:

  Vanmorgen eerst in Westendorf begonnen en blij verrast hoe de geopende pistes erbij liggen. Veel kunstsneeuw en de pistes nog niet op de volle breedte geprepareerd, maar verder goed te doen ook omdat het nog rustig is op de pistes. In de middag zijn we over gestoken van Westendorf richting Brixen, Scheffau en Ellmau. Hier ben ik toch wat minder te spreken over de kwaliteit van de pistes. Je merkt dat de laag sneeuw minimaal is en dat alle oneffenheden van de pistes onder de sneeuw nog niet zijn opgevuld of glad gestreken. Hierdoor waren de pistes niet optimaal geprepareerd en moest je toch voorzichtig blijven op de pistes en uitkijken voor plotselinge kuilen of richels. Het zicht was ook niet optimaal en in de middag één fikse sneeuwbui gehad. Verder 0 cm accumulatie helaas terwijl verse sneeuw toch hard nodig is. We gaan zien wat de warmte de komende dagen voor schade gaat toebrengen aan de sneeuw.

 9. Richard schreef:

  Iemand nog iets over de kaarten van 18.00 komt er nog sneeuw volgend weekend of de eerste kerstweek. Hang nu bijna in de lampen van de spanning.

  • nils schreef:

   warm… Föhn…

  • nils schreef:

   Wel mooi, die spanning. Ik ben op de 22e jarig en al jaren zijn we of gaan we precies op wintersport. Het standaardantwoord op de vraag wat ik voor mijn verjaardag wil… Koel weer en verse sneeuw, heerlijk!! 3 jaar terug op mijn verjaardag naar Hochkrimml gereden. Vanaf 800 meter begon het vol te sneeuwen en we moesten naar 1700 meter! Mijn verjaardag en vakantie waren al helemaal top!!! Het was op vrijdag dus nieuwe sporen trekken door de sneeuw over de weg, yummie! Wel met 4×4 🙂

   • Hans schreef:

    Lekker hé Nils 4wd. Je wilt nooit meer anders 🙂 Heerlijk rijden door een dik pak vers gevallen sneeuw….. zonder kettingen 😉
    Nog geen idee waarheen?

    • Asten (Harmelen) schreef:

     Ik heb ze toch echt zien glijden… met hysterische kids achterin… dus sowieso wel meenemen die kettingen…

    • nils schreef:

     Wij hebben een seat leon met 4wd. dus slechts 1350kg… Rijdt met sneeuwbanden echt overal doorheen! kettingen liggen inderdaad al jaren achterin Asten! Berg af doet 4wd ook niet veel meer buiten remmen op de motor. maar zeker niet anders meer!

     La Rosiere of Cervinia! Cervinia als het droog warm en relatief windstil wordt. Maandag of uiterlijk dinsdag beslissen! Lekkere spanning

 10. Richard schreef:

  Nou dat is dan ook geregeld dan weten we waar we aan toe zijn.

 11. Richard schreef:

  Zou er in zo een korte tijd nog wat kunnen veranderen op de weerkaarten

 12. Hans schreef:

  Nou…. zoals de laatste dagen al vaker in de runs was te zien komt de Controlerun met wederom mooie kaarten vanaf 1e Kerstdag. NW wind en na Kerst sneeuw in NL en de Alpen zowel N en Z kant.
  EC GFS GEM …ff niet naar kijken, hoppekee in de prullenbak 😛
  Controlerun heeft afgelopen jaren vaker laten zien dat deze e.e.a. in een vroeg stadium het goed had gezien dus daar vertrouw ik maar op….

 13. Richard schreef:

  Dat ziet er leuk uit nu nog 3 dagen naar voren schuiven ach eerst maar hopen dat dit al uitkomt.
  Altijd leuk voor de mensen voor de tweede Kerstweek

 14. Koninks schreef:

  Waar ging je ook alweer naartoe?

 15. Hans schreef:

  Gfs 18 loopt binnen en komt vrijdag de 20e met een duikend laag! Kans op een SH. Kou komt weer terug in Scandinavië. Tijdelijk? Of weer ZWstroming? Alle opties nog open na de 20 e.

  • Aart schreef:

   EC laat dat zelfde laag vanaf de 19e niet duiken, maar dirigeert het naar IJsland. Althans, zo laat WXCHARTS de berekeningen zien.

  • Martijn sonnenberg schreef:

   De Kaarten zijn van zowel EC als gfs springerig vanaf volgend weekend, die wat warme, droge week is zeker ( hogerop kan de sneeuw zich zetten), daarna nog lekkere ( maar dus ook minder lekkere) verrassingen in de hoed. EC bijvoorbeeld laat volgend weekend nog een frontje passeren met acceptabele SVG

   • Richard schreef:

    De tijd gaat wel dringen bijna 14 dagen zou ik me niet zo zenuwachtig maken maar nu nog maar 8 dagen zouden er nog dingen kunnen veranderen zo snel op de kaarten, Als ik kijk bij wetter.com geven ze in de eerste Kerstweek 12 graden op (oeps) zwembroek en flippers.

 16. Richard schreef:

  Helaas ik denk dat het toch aan de kaarten te zien de warme oplossing gaat worden.

 17. Jeroen schreef:

  Toch is de bovenlucht nu niet echt warm, komt hier hagel naar beneden @tilburg momenteel.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.