Mijn Renault Kadjar staat weer thuis in Hopfgarten im Brixental. Het sneeuwt nog niet. Des te meer in de Franse Alpen.

Hakt er flink in! Iemand nog sneeuw gezien in de Lage Landen?

Maandag is de boel dan om! De teflonsituatie stelt zich in. Aanhoudende zuidoostenwind. Depressies dringen maar moeilijk naar het oosten. Als er al wat komt dan aan de zuidkant.

Franse Alpen

Kijk eens waar de Franse Alpen weer vandaan komen! Dikke dump weer. En morgen nog een laatste. Richting kerst hier nog enige kans op nieuwe sneeuw.

Oostenrijkse noordkant

Ook een beetje neerslag berekend op de 22e maar toch een heel erg droog beeld. Want in de metofiction wordt altijd wel wat berekend. De rode lijn ligt daar bijna nooit op de bodem en ligt nu extreem laag.

Zuidkant

De zuidkant heeft nog de beste papieren maar niet tot in de dalen. De sneeuwgrens kan gerust boven de 1500m uitkomen. Van 19 tot 22 december zeker iets moois berekent vanochtend maar het springt op en neer…

Afsluitend groeten uit de Franse Alpen. Uit Chamonix om precies te zijn….


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs" . Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 woont en werkt Hajo in Zell am See Kaprun.

48 reacties

Gesloten voor reacties.