Schitterend typerend plaatje uit Kärnten vanochtend. Resten sneeuw van gisteren en eergisteren en ook nog iets van het skiseizoen. En een mengeling uit afgeschaduwde aarde en plekken met zon waar ook meteen thermisch cumulussen ontstaan.

Overal in Europa klimt het kwik nu uit het dal. In Nederland komt het weekeinde net te vroeg. Begin volgende week zijn er weer zomerse waarden….

Maar de verrassende neerslagpiek eind mei is weer verdwenen en zo lijken de Lage Landen een vrij extreem neerslagtekort aan de broek te krijgen. Begin juni kan de groene lijn van 1976 in zicht komen.

Dat hangt een beetje af van welk model gelijk krijgt…. het Amerikaanse model houdt alleen Scandinavië echt droog.

Het Europese model heeft voor de Lage Landen en MIND YOU Bretagne amper een drup regen in het verschiet (vergiet haha). Hoe anders rond de Middellandse Zee en ook de Alpen doen mee….

Categorieën: Lage Landen

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

11 reacties

Gesloten voor reacties.