les menuires
Lees verder >

WOW! Met sneeuwgarantie. Niet tevreden? Geld terug.

kleinwalsertal
Lees verder >

Bereidt u zich voor op 130 km Skipiste: brede familiepistes, uitdagende zwarte pistes, en vooral een zeer sneeuwzeker gebied.

Kleinwalsertal
Lees verder >

De meer dan 50 km aan wandelpaden, brengen jou op de prachtigste plaatsen.

les menuires
Lees verder >

Hét skimekka op de meest centrale plek in de Trois Vallees, het grootste volledig verbonden skigebied ter wereld. Les Menuires ligt zeer sneeuwzeker op 1800m terwijl de pistes nog 1000m hoger reiken. Een piste & offpiste paradijs!

Renault Kadjar
Lees verder >

Samen op avontuur

Kleinwalsertal
Lees verder >

In Oostenrijk in de gondel stappen en naar beneden skiën in Duitsland. Met één skipas brengen 47 gondels en liften u in de 2 landen op de berg.

Les menuires
Lees verder >

Toegang tot het grootste skigebied ter wereld voor een grandioze vakantie.

Val d'anniviers
Lees verder >

Ga je mee op skivakantie naar het paradijs?

Skiën, freeriden,wandelen, rodelen,... het kan allemaal in het prachtige Montafon.

Ontdek de Alpen in al hun facetten.

Val d'anniviers
Lees verder >

Vakanties vol avontuur wachten op jou!

Kleinwalsertal
Lees verder >

Ga tot het uiterste in het Kleinwalsertal!

Vanaf het weekeinde herstel temperaturen en LL droog

check ook eens

11 Reacties

 1. Gerard schreef:

  Hajo, hadden we vorig voorjaar niet ook zo’n enorm neerslagtekort? Werd als ik het me goed herinner in loop van de zomer en najaar weer redelijk gladgestreken.

 2. fred schreef:

  Hajo hoop je dat het record uit 1976 wordt verbroken?, want ieder jaar hebben vele het er over, maar het record staat nog altijd.

  • Hajo schreef:

   Ik hoop niks. Ik noem mogelijkheden. Ik zit de meeste tijd in Oostenrijk dus het zou me niet raken. En nee ik kan niet op iets hopen dat voor boeren best fataal kan zijn…. ik weet alleen dat het weer ervan houd extremen te produceren en ben er dus altijd scherp op…. ik was in 1976 trouwens al 9 maar er staat me echt niets van bij….

   • fred schreef:

    Je mag alle mogelijkheden benoemen er over typen, maar als het even wat langer droog is gaan we het direct over 1976 hebben gaat mij wat te ver, ik typ dan voor mij zelf.
    Ik was toen 16 1976, ik weet nog dat ik geruime tijd op blote voeten liep over de straat.
    Waarom niet 1983?, natte lente droge zomer.
    Maar verder jullie mogen het van mij blijven hebben over 1976, niets op tegen.

   • Geert schreef:

    Ik was 7 in 1976…maar ik herinner me er nog heel wat van. Verbod op auto wassen, de tuin sproeien…enz. Aan de hand van mama naar de lokale fruitboer wandelen…met die hitte was vers fruit heel verkwikkend. Was toen al begeesterd door het weer.

  • Leo schreef:

   Oei wat een miscommunicatie heren.
   Die wordt voornamelijk overigens mede veroorzaakt door het KNMI; het blijft wazige statistiek.
   Maar ten eerste: de rode lijn geeft 1976 weer, de groene de 5% droogste jaren.
   Let echter op:
   – het “record” heeft alleen betrekking op het totaal opgelopen tekort; eind augustus. Dus: er zijn (best veel) jaren (die niet weergegeven worden) die op tijdstip X (bijvoorbeeld eind mei) een groter tekort op dat moment lieten zien. Wat dat betreft dus wel eens met Fred; 1976 wordt er (niet alleen hier) steeds veel te snel bijgehaald.
   Voorbeelden zijn 2017:

   En nog mooier; 2011:

   Begin juni zou je hier bij wijze van spreke hel en verdoemenis over kunnen uitspreken maar eind augustus was er (i.t.t. 1976 dus) niets van over.
   – de 5% droogste jaren betreft een theoretische berekening – bij gebrek aan een werkelijke meetreeks die lang genoeg is. Ben nog altijd op zoek naar het artikel waarin het KNMI dat uitlegde.

   • fred schreef:

    Dat is ook weer niet mijn bedoeling dat sommige gaan denken dat alleen hier 1976 er wat te snel wordt bij gehaald, want ik vind dat jullie het uitstekend doen mag ook wel eens getypt worden, ik ga het verbeteren.
    Ook op andere sites wordt 1976 er te snel bij gehaald.

 3. Jorne schreef:

  Poehee Stelvio voorlopig nog niet open

  Foto via hun Facebook

 4. Leo schreef:

  M.b.t. die “5% droogste jaren” :
  KNMI-uitleg nog altijd niet gevonden, wel deze:
  http://www.weerstationhaaksbergen.nl/weather/index.php/Historie/neerslagtekort
  Die dat wel bevestigt: de verdamping wordt pas sinds 1958 daadwerkelijk gemeten (toen op één station)

  Overigens was er met name t/m 2011 (jawel cherry-picking dus!) sprake van een trend in de toename van de droogte. Die wordt niet toegeschreven aan minder neerslag maar aan meer verdamping. Grappig detail daarbij is dat dat voor slechts 25% veroorzaakt wordt (/werd) door hoge(re) temperaturen en voor 75% door meer globale straling (op zijn beurt vooral door de schonere lucht)!

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.