Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

DIE TAUPLITZ
Lees verder >

Een prachtige zomervakantie kan hier van 20 juni tot en met 8 september.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Ontsnap aan het dagelijkse leven in deze prachtige omgeving.

Montafon, een droom zowel in de zomer als winter.

Vanaf donderdag gaat de diepvries uit maar daarna wordt het direct weer spannend

check ook eens

58 Reacties

 1. Harm (Zutphen) schreef:

  Let it snow! Prachtige vooruitzichten voor de Franse Alpen (m.u.v. de iets te hoge sneeuwgrens de eerste dagen)..

 2. Roy schreef:

  Leo ik zie dat je voor de Vorarlberg het ensemble van de 00h hebt gebruikt en voor de Zwitserse zuidkant en de Franse Alpen die van 06h. Ik weet niet of het bewust is maar het scheelt wel als je een inschatting maakt over medio volgende week.

  • Roy schreef:

   Als je de golvende fases een beetje ruw gaat inschalen. Kom ik op een kritisch puntje uit zo rond 8 maart. Lijkt me een warmtefrontpasage met een hoge svg. Daarna weer een daling met prima temperaturen. We gaan het volgen..

   • Rob schreef:

    Dat vroeg ik me ook af. Ik zie vanaf 7/8 maart steeds meer lijntjes die koudere temperaturen afgeven, spannende situatie richting het weekend van 10 maart.

    • Harm (Zutphen) schreef:

     Ik kijk reikhalzend mee naar de 10e maart, hoewel dat momenteel nog wat ver is voor zekerheid. Die daling vanaf de 8e ga ik mij aan vastklampen voor dit moment. Zou echt perfect zijn!

  • Leo schreef:

   Hmm. In de haast om het af te werken niet gezien dat het overgesprongen was op de nieuwe run, thx. Aangepast naar mijn (nieuwe) inzicht. Aanvullingen of andere inzichten blijven sowieso welkom hoor!

 3. Roy schreef:

  Roland Bodegraven? Ben jij dat?? 🙂 Haha deze moet je zien als je hem nog niet gezien had:

 4. Jeroen schreef:

  Ik vind die percentages kans op sneeuw voor Oostenrijk nog best aan de hoge kant. Wij gaan juist in week 11 op wintersport, omdat het dan altijd mooi weer is in de Alpen. Hopelijk gaat dat zich nog aanpassen.

 5. fred schreef:

  Trekken de sneeuwbuien vandaag niet verder het land in, dan eigenlijk de bedoeling was?.

 6. fred schreef:

  De zachte lucht rukt bij de run van GFS12z weer sneller op, geen uitstel.

 7. Remko schreef:

  Zweden blijft erg koud en dit noemen ze sneeuwkanonnenweer.

 8. Joke, Riederalp schreef:

  https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/76AF9316-DDE9-41E2-B9E5-E761ED8CDF54.jpeg
  Wederom een prachtige skidag. Geen wind! Eigenlijk alleen met schuss koud. Nu alweer min 14 graden en een beetje avondrood en dat is mooi voor morgen.(denk ik)

 9. Roland Bodegraven schreef:

  Vandaag een top dag. Knetterkoud, maar in deczon heerlijk. Lekker gewandeld en gekeken naar de lessende dames van mij. Halverwege de middag betrok het en toen pas merkte je hoe koud het is.

  Ps. Dit maakt jet niet mogen skien helemaal goed. Super trots
  https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/20180227_141633.jpg

 10. Harm (Zutphen) schreef:

  Nieuwe GFS alweer wat kouder voor de Franse Alpen vanaf 8 maart.. 🙂

  • nils schreef:

   Harm!
   Wil je kou??
   Had je vandaag hier in de Franse alpen moeten zijn! -12 op 1200 meter! zonder zon niet echt lekker. Na een ochtend knallen snel teruggegaan. In het begin zijn de pistes uitzonderlijk strak met corduroy, mede doordat er veel mensen niet gingen vanwege de kou. Als de corduroy verdwijnt blijven er behoorlijk gladde, harde pistes over. De medicopter draait overuren!

   • Harm (Zutphen) schreef:

    6 jaar geleden hadden we de hele week -20 in Paradiski. Goddelijk was dat (wel windstil en zon)..

    Ik hoef niet per se kou hoor, maar de afgelopen dagen kroop de nul graden grens richting de 2000 meter met neerslag en ik heb geen zin in regen in L3V als ik daar ben dus dan maar wat kouder en sneeuw.. 😉

    Veel plezier nog..

    • Rob schreef:

     Dan ambiëren wij hetzelfde weer in de week van 10 maart. Ik zie ook een heleboel neerslagsignalen, dan maar wat kouder zodat het als sneeuw valt. Het liefst tot dalniveau maar dat zal wat teveel gevraagd zijn. Een zonnige droge week sla ik overigens ook niet af.

    • nils schreef:

     Thanx!
     Ik vind dit inderdaad beter dan te warm/ regen!!! Jammer dat het hier tot hoog heeft geregend 2 weken terug. Dit was de laatste neerslag waardoor de pistes waarschijnlijk veel harder zijn dan bijvoorbeeld L3V. Ben benieuwd of er iemand hier deze week toevallig in les 3V of Paradiski is. Even voor het vergelijk van de omstandigheden.

  • Roy schreef:

   wij gaan 10 maart naar Belle Plagne, en zag de spreekwoordelijk bui (met regen) al hangen..

   Maar met de dalende temperaturen in het vooruitzicht lijkt het me toch weer helemaal goed te komen..

 11. Karin schreef:

  Blij met milder weer volgende week, wel benieuwd wat het gaat worden aan de zuidkant in Madonna di Campiglio, zon ☀ of sneeuw ❄. Misschien wel allebei, ook goed!

 12. Jorne schreef:

  Vandaag wederom een waardeloze dag! Enorme drukte op de pistes en liften die heeel erg langzaam waren. Zie ook even die temperatuur, -24 om 10 uur! Wie zou dat zich in godsnaam zichzelf aandoen?!

  Hier nog zo’n plaatje van de ongekende drukte?! Tot overmaat van ramp krijg ik mn vader (persoon in het midden van de piste met zn benen bij elkaar en blauw pak) niet aan het carven. Iemand tips voor deze mooie klassieke skiër?

 13. Martijn sonnenberg schreef:

  Het is inderdaad berekoud in de Alpen. Ik probeerde een foto van de Lech te uploaden, die op verschillende plekken in het dorp een ijslaag begint te vormen! Alleen kan ik de url tekst niet selecteren op mijn iPhone en dus de foto niet ophalen… iemand een idee?

 14. Asten (Harmelen) schreef:

  Die Amsterdammers denken door nu nog de sluizen bij sommige grachten dicht te gooien een geschikte ijsvloer te kunnen fixen… 😉
  Blijft toch apart volk..

 15. Raymond schreef:

  Prachtige piste Mittelberg bij -15:

  • Jurrian schreef:

   Te gekke plaat Raymond. Hoe is het daar met de drukte, nog een beetje te doen? Ik ga er volgende week (voor de 1e keer) heen, ben heel benieuwd!!

 16. PChico schreef:

  Vandaag een super mooie, maar best wel koude dag gehad in La Rosière. De dag begon zonnig, dus extreem genieten van de oversteek naar Italië. Nadat het langzaamaan bewolkt werd dwarrelde er eerst weer schitterende zilversneeuw, maar leek het uiteindelijk nog kouder te worden. Volgens het bord in La Thuile op 2400 meter -24!! Om half drie maar terug naar het appartement gegaan om daarna heerlijk met de honden te wandelen .
  https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/20180227_205007.jpg
  https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/20180227_205007.jpg

  • Jorne schreef:

   Schitterend panorama! Het genied staat al een tijdje op mn hotlist en is naar mijn idee beetje ondergewaardeerd, of is er een reden voor de weinige bekendheid onder laaglanders?

   • PChico schreef:

    Dank je. Er zijn hier (uiteraard) genoeg Nederlanders. Het was met name aan de Italiaanse kant erg rustig. Ik vind de pistes echt heel erg gevarieerd. Het is geen gebied voor apres skiërs. Wij zijn met de familie, dus het vertier zoeken wij ‘s avonds in ons appartement.

 17. Erik schreef:

  Wat een geweldige condities hier in Innerkrems Karinthië wel een beetje koud -24 maar goed gekleed gaat het prima.

 18. Arjan Ischgl schreef:

  Voor de kinderen vandaag eigenlijk net iets te koud. Hier bovenop de valluga-25.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.