livigno1404

O wat gaat het hard nu zeg. Livigno op 1800m is groen! En de komende dagen blijft het warm een zonnig. Wordt het nog eens wit? Vergeet 21-24 april! Dat wordt niet de fase met een nieuwe dump (Rachel) in de Alpen. Beide weermodellen komen nu op 17 en 18 april uit. Komende vrijdag en zaterdag dus al.

neerslag

En beide gaan uit van eerst flinke regen voor uiteinde de sneeuwgrens zakt naar 1500m. Heel misschien in Oostenrijk toch nog 1000m. In Obertauern zal het sneeuwen tijdens het Gamsleiten Kriterium (ga en win die BMW). Maar geen serieuze accumulatie. Wel wordt het vanaf zondag weer erg mooi zonnig dus waar de pistes nu nog goed zijn en als je hoog genoeg zit wordt het nog eens een mooie fase.

ecwarm

Waar de weermodellen sterk in verschillen vanochtend is de temperatuur na die neerslag op de 17e en 18e. Het Europese model houdt de Alpen tamelijk warm. Gewoon voorjaarsskiën dus met je ski’s of snowboard vanaf de middag aan de wilgen.

gfskoud

Het Amerikaanse model maakt het nog eens vriezend koud voor een paar dagen. Beide modellen zijn zonnig. Dus daar mag je van uitgaan. Wat dat betreft zit je goed als je komend weekeinde naar de sneeuw vertrekt!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

3 reacties

Gesloten voor reacties.