Nu de pistes in de wintersport arena Sauerland weer groen worden kunnen we ook langzamerhand gaan kijken wat we dan kunnen gaan doen. Waar in de wintermaanden de wintersporters losjes van de piste glijden ligt er enkele maanden later weer een verse groene weide om te wandelen, nordic walken of te fietsen.

Mountainbike

Vandaag ga ik jullie informeren over de mogelijkheden om prachtig te kunnen mountainbiken wat hier gewoonweg genieten is. Of je nou lekker wilt raggen over een ruw terrein of het rustig aan wilt doen zonder jezelf in het zweet te werken. Alles is mogelijk. Meer dan 1000km aan routes liggen hier voor je klaar. Van hutje naar hutje, of zoek een bron op om de benen even te koelen na de hoogtemeters die je hebt gemaakt.

Bike Arena tour nr.2. Willingen
Het gaat hier om een MTB parcour waar je wel even zoet mee bent. Deze tour brengt je in gemiddeld 5 uur over een afstand van 53km. Alle soorten wegen komen aan bod. Vlakke stukken waar je even op adem kunt komen tot pittige stukjes singletrails. Hou je van een uitdaging, dan is dit zeker wat voor jou. Is dat even té gek, dan is er ook nog de Arena tour nr.4. Deze is ongeveer 24km lang en daar ga je ongeveer 2.5 uur over doen. Meer informatie kun je hier vinden.

18700128319_08f20991a4

fiets

Voor de hele familie. Winterberg
Het gaat hier om, de voor mountainbikers heerlijke singeltrails waar je lekker je ei kwijt kunt. De lengtes varieren tussen de 300 meter en 11 km. En ook de niveaus gaan van ‘rooky’ naar ‘zwaar’. Je komt hierbij langs alle bekende skipistes en neem je camera mee, want bij het uitrusten kun je wat mooie picca’s nemen van de omgeving.  Klik hier voor meer informatie.

trailpark

Bikepark Winterberg
Mocht je meer van de sprongen, schanzen en fraaie kombochten houden? Het Bikepark in Winterberg beschikt over 10 parcours van ‘easy’ tot en met ‘heavy’ waar je de nodige beschermingsmiddelen nodig dient te hebben.

558609_10152277405383066_936314590_n

Ook zijn hier de fietsen te huur natuurlijk. Voor de echte downhill freaks zijn er speciale fietsen te huur die wat meer tegen een stootje kunnen en daar meer geschikt voor zijn. Vanaf 14 april opent het park haar deuren en natuurlijk zullen ook de nodige liften draaien om de bikers naar boven te brengen inlcusief fiets.

MQ5A5131

MQ5A5111

 

 


Marco

Marco: Geboren 14 november 1976. Fanatiek skiër en natuurliefhebber. Vader van 3 kids en sinds 2011 verbonden aan WSWM. Hierbuiten is Marco werkzaam bij het ministerie van veiligheid en justitie.

5 reacties

Gesloten voor reacties.