La Joue du Loup

Klik voor grotere afbeelding

Sinds eerste kerstdag verblijf ik al in het Franse skidorp La Joue du Loup. Helaas heb ik dit keer geen internet tot mijn beschikking in het appartement zelf. Vandaar dat er tot nu toe ook nog geen update van mijn kant is verschenen. Op dit moment maak ik dankbaar gebruik van de internetverbinding bij de receptie van de accommodatie. Aangezien het vandaag al mij een na laatste skidag is een kort verslag van de afgelopen dagen.

Zon, zon en nog eens zon

Bij aankomst afgelopen zaterdag kwamen we in een iets andere situatie terecht dan de titel misschien doet vermoeden. Op dat moment sneeuwde het licht met daarbij een stormachtige wind. Aangezien de liften die hier vanuit het dorp omhoog gaan een tochtgat doorklieven waren beiden liften gesloten. Helaas konden we hierdoor ook niet de berg op de eerste dag. Gelukkig wist ik dat het de volgende dag beter zou zijn, daarom hebben ik en mijn medereizigers het maar laten rusten en zijn in een cafétje wat gaan drinken en bijpraten.

Toen de volgende ochtend de gordijnen opengingen was het beeld een stukje anders. De lucht was strak blauw en de bomen zwiepten niet meer op en neer, maar stonden keurig stil. Toen ik de deur uit stapte bleek het zonnetje me toch nog enigszins te bedriegen, met -6 graden in het dal was het toch nog aardig fris. Na een lekker Frans ontbijtje te hebben genuttigd konden we dan eindelijk de berg op. Hoogerop was een flink deel van de toplaag weggeblazen door de harde wind van de dag ervoor. Ondanks dat was de grip nog prima en was het nog niet echt ijzig. Helaas veranderde dit in de dagen die volgden wel. Met de aanhoudende zon en oplopende temperaturen kreeg de sneeuw er toch ietwat van langs. Gisteren piekte de thermometer in het dal zelfs even naar +16 graden, gemeten in de zon. In het dal was dit te merken aan wat ijsplaatjes die begonnen op te komen, hogerop bleef de grip goed maar kwamen steeds meer stenen tevoorschijn.

Klik voor grotere afbeelding

De grote omslag

Vandaag was het dan tijd voor de grote omslag. Ook hiervan wist ik dat het eraan zat te komen doordat een van mijn vrienden een kleine mobiele databundel had gekocht waarmee ik af en toe de kaarten kon checken. Was het gisteren nog +16 in het dal, vandaag zijn we niet hoger gekomen dan -2 graden. Daarbij hadden we vanmorgen te maken met flink wat bewolking die het zicht van tijd tot tijd terug deed lopen tot praktisch nul. In de middag klaarde het echter weer prachtig op waardoor ik nog wat plaatjes heb kunnen schieten die ik onderaan het bericht toe zal voegen.

Als we de modellen mogen geloven gaat hetgeen ik vorige week al compleet had opgegeven alsnog gebeuren. Het ziet er naar uit dat een deel van de neerslag tegen de hoge luchtdruk in zal weten te boksen om vervolgens hier te arriveren aan het eind van de ochtend morgen. Hoewel de sneeuw nog zeker niet slecht is kan het gebied zeker wat centimetertjes vers gebruiken. Laten we hopen dat ik over een paar dagen foto’s kan uploaden waarop we door de diepe poeder boarden!

Tot slot, hoe is het bij jullie?

Vandaag heb ik met drie vrienden contact gehad die op dit moment ook in de Alpen vertoeven. Uit zowel Mayrhofen, de Portes du Soleil en Les Arcs heb ik berichten van matige tot zware sneeuwval gekregen. Hoe was het vandaag bij jullie? Sneeuw? Zon? Koud? Warm? Wind? Deel het in de reacties!

Tot slot nog wat plaatjes die ik vanmiddag heb geschoten, meer beelden volgen later!

[fbphotos id=318490231518522]


Finn

Finn Brouwers (23 jaar) reageerde veelvuldig op Hajo's vorige platform toen hij als 17-jarige snowboarder op het VWO zat. Hajo viel op hoe veel kijk hij op meteorologie had. Hajo en Finn spraken af en Finn werd vaste invalkracht. Finn startte een studie tot beroepsvlieger aan de KLS en had steeds minder tijd. Inmiddels is Finn ruim een jaar afgestudeerd en vliegt hij vanaf Schiphol naar vakantiebestemmingen binnen en buiten Europa. Daarnaast vind je Finn nog altijd op WSWM om Hajo bij te staan tijdens de drukke momenten in het winterseizoen!

2 reacties

Gesloten voor reacties.