IMG_9078

Perfecte timing! De storm nog geen zware storm. Wij naar het strand om het mee te maken. Club Zand is the place to be. Castricum aan Zee. Helaas regent het hard. Niet echt genieten van de branding. Binnen lekker warm voor de kachel. Kitesurfers aan het wachten op minder wind. De zware storm komt binnen en dat lijkt ons een goed moment om er doorheen te lopen naar de parkeerplaats. Na 1km rijden: zeeweg afgesloten. Zes bomen omgewaaid. Wij weer terug. Tijdens die tweede ronde maakte ik deze foto’s.

IMG_9080

IMG_9081

 

Tweede keer door de storm terug naar de auto.

IMG_9083

IMG_9085

IMG_9084 IMG_9086

IMG_9087

Weer thuis in Krommenie.

IMG_9089

Afgeknapt ter hoogte van het slot.

IMG_9090

En onze voortuin. Kleine trampoline van ijzeren buizen in de sloot gewaaid. Aluminium boot van de achterburen voor de tweede keer sinds we hier wonen opgetild en omgewaaid.

IMG_9091

 

Die ga ik zo maar even uit het water halen. Hebben we dat ook weer gehad.

IMG_9093

De kachel aan alsof het winter is.

stoot90

Ja een minimum om 16.13 uur van 13ºC op 25 juli! Mooi is dat. En die windvlaag van 90km/u om 13.19u verklaart ook veel… puur even als aanvulling van mijn kant op de schitterende berichtgeving van Leo en Ronaldo!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

2 reacties

Gesloten voor reacties.