IMG_9078

Perfecte timing! De storm nog geen zware storm. Wij naar het strand om het mee te maken. Club Zand is the place to be. Castricum aan Zee. Helaas regent het hard. Niet echt genieten van de branding. Binnen lekker warm voor de kachel. Kitesurfers aan het wachten op minder wind. De zware storm komt binnen en dat lijkt ons een goed moment om er doorheen te lopen naar de parkeerplaats. Na 1km rijden: zeeweg afgesloten. Zes bomen omgewaaid. Wij weer terug. Tijdens die tweede ronde maakte ik deze foto’s.

IMG_9080

IMG_9081

 

Tweede keer door de storm terug naar de auto.

IMG_9083

IMG_9085

IMG_9084 IMG_9086

IMG_9087

Weer thuis in Krommenie.

IMG_9089

Afgeknapt ter hoogte van het slot.

IMG_9090

En onze voortuin. Kleine trampoline van ijzeren buizen in de sloot gewaaid. Aluminium boot van de achterburen voor de tweede keer sinds we hier wonen opgetild en omgewaaid.

IMG_9091

 

Die ga ik zo maar even uit het water halen. Hebben we dat ook weer gehad.

IMG_9093

De kachel aan alsof het winter is.

stoot90

Ja een minimum om 16.13 uur van 13ºC op 25 juli! Mooi is dat. En die windvlaag van 90km/u om 13.19u verklaart ook veel… puur even als aanvulling van mijn kant op de schitterende berichtgeving van Leo en Ronaldo!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

2 reacties

Gesloten voor reacties.