Aanhoudend mooi weer sublimeert de sneeuw ook hoog in de bergen zoals hier bij het berghotel Rudolfshütte. Mooi te zien hoe de verbouwing helemaal is afgerond.

Zoek de 10 verschillen. De camera is exact op dezelfde plek en zoom gebleven. Veel meer familiekamers. Voor echt een briljante zeer betaalbare vakantie met jonge kinderen.

Hier de teflon in volle glorie op de kaart voor overmorgen.

En dan aan het einde van de berekening en heftige koude-uitbraak naar Oost-Europa.

Met ook in de Lage Landen nachtvorst. Beetje Siberisch al. Tja ergens in november gaat het natuurlijk gebeuren. In 2010 hadden we nog 20 dagen te gaan tot een volle maand sneeuwbedekking thuis in Nederland.


Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

23 reacties

marco · 9 november 2020 op 10:38

……een volle maand sneeuwbedekking thuis in Nederland……. Ik zou een week al leuk vinden! 😉

JanVanSoest(soesja) · 9 november 2020 op 11:35

Hmmmm, beter nu Teflon dan met Kerst, toch?
Oja, Hajo, heb jij niet ooit geschreven dat de echt koude winters na 2014 zouden komen?
Hoe zie jij dit nu?

  Hajo · 9 november 2020 op 22:36

  Ik heb ooit een artikel geschreven met als titel “Komen de echt strenge winters pas na 2014?” Het was een vraag maar ik had er wel een goed gevoel over. De super el ninjo van 2015-2016 heeft me verrast, en dan vooral dat het daarna niet zo rap omlaag ging als na de super el ninjo van 1998. Dat heb ik al vaak aangegeven. Ik ben er nog steeds van overtuigd dat de huidige warme fase op zijn einde loopt. We gaan het zien … jij … ik … allemaal samen. Tof toch?

Stefan Kaptein · 9 november 2020 op 11:40

Een volle maand sneeuwbedekking in Nederland heb ik al jaren niet meegemaakt. In Noord-Holland heeft al jaren geen vlok sneeuw meer gelegen dus waar kan ik tekenen voor een maand lang sneeuwbedekking. Ben trouwens al die corona bullshit echt wel zat, maar dan vooral het liegen en bedriegen van alle politici om hun eigen onkunde te verdoezelen. Onze geliefde wintersport proberen ze door onze neus te boren, maar ik heb nieuws voor die oplichters, mij houden ze niet tegen.

  Paul A Club 1989 · 9 november 2020 op 12:51

  Het zou mooi zijn als er meer mensen zo over zouden denken. Maar helaas @Stefan.

  JanVanSoest(soesja) · 9 november 2020 op 13:46

  Is dit niet juist de reden dat het virus steeds weer opduikt, veel mensen zijn ook op zomervakantie geweest…
  Ik baal ook enorm, wintersport is DE vakantie van het jaar maar ik ga niet, ten eerste wil ik geen virus mee (terug)nemen, ten tweede vind ik er niets aan met al die regels en beperkingen en ten derde kan ik best een jaartje zonder en ben ik blij dat ik nog gezond ben.

   Stefan Kaptein · 9 november 2020 op 14:06

   Nee, dit is niet de reden dat het virus weer opduikt. Denk zelf eens na i.p.v. die liegende bedriegende politici te geloven. Ga jezelf nu eens afvragen waar deze besmettinmgen nu werkelijk vandaan komen. Geloof je nu echt dat duizenden mensen zich helemaal niet aan die maatregelen houden? Welke bevolkingsgroep zit op dit moment het meest bij elkaar en zijn zelf het minst gevoelig voor dit virus, dat zij alle leerlingen en studenten. Zij worden nauwelijks ziek en merken dus weinig van een eventuele besmetting, maar ze kunnen het natuurlijk wel verspreiden richting de overige mensen. Het virus kijkt niet naar leeftijd. Je tweede argument slaat ook kant nog wal, alleen als je een echte apresski tijgert bent dan heb je niks te zoeken op de wintersport dit seizoen. Ga je voor wintersport, dan is de enige beperking die je merkt het mondkapje dat je op moet doen in een lift rij of in een gondel. Verder is er geen verschil met de maatregelen in Nederland, dus ik zie het probleem niet. We worden allemaal gek gemaakt om een virus die qua gevaar niet onder doet voor een stevige griep. En nee, ik heb het virus zelf niet gehad zover ik weet, maar wat ik wel weet is dat al deze beperkingen in Nederland zijn opgezet omdat er jaren lang bezuinigd is op de zorg en er geen back-up meer is. Artsen hadden tijdens voorgaande jaren stevige griep golven al problemen om mensen in ziekenhuizen kwijt te kunnen wegens gebrek aan bedden en mankracht. Dus je moet zelf weten of je je geliefde wintersport laat vallen voor de onzin die meneertje Rutte en de Jongen je proberen te verkopen. Het is maar hoe je zelf met alles om gaat. Of wil je zeggen dat je hier in Nederland niet het risico loopt om het virus op te lopen, stel jezelf eens die vraag en je gaat gewoon lekker op wintersport. Ik in ieder geval wel.

    Tijno · 9 november 2020 op 14:34

    Veel plezier op wintersport, doei.

     Stefan Kaptein · 9 november 2020 op 15:36

     Bedankt, gaan er lekker van genieten.

    david · 9 november 2020 op 15:59

    Stefan ik ben het volledig met je eens, je ziet nu al aankomen dat voor kerst alle restaurants etc weer open zullen gaan (fijn voor de horeca) dus waarom zouden we niet mogen gaan.

    JanVanSoest(soesja) · 9 november 2020 op 18:14

    Ga lekker en geniet en kom gezond terug! Doei!

    Paul A Club1989 · 9 november 2020 op 20:27

    +1

    sneeuwfanaat(Ron) · 9 november 2020 op 20:29

    Heel mooi gesproken Stefan en je verteld de waarheid,zo denk ik er ook over!

     Bob v Oostrom · 9 november 2020 op 21:34

     Precies zoals ik er ook in sta, Stefan. Alleen dat ze je niet tegenhouden moet je voorzichtig zeggen……want er wordt van alles bedacht, ook in Oostenrijk. Dat je zo’n belachelijke niet juiste test moet doen , of dat ze de gebieden gewoon dicht gooien….. Ik hoop, dat de mogelijkheid er komt en dan zoef ik ook in de vreselijke gezonde natuurlijke bergenlucht. En dat jaartje “maar”overslaan…nou, t leven gaat al zo verrekte hard en na zo’n jaar, waar je niet veel plezier meer mag beleven is zo’n weekje zeer welkom! Prosit!!

     JanVanSoest(soesja) · 10 november 2020 op 20:08

     Waarheid is niet hoe jij erover denkt. Waarheid is vaak wat past in je sneeuwstraatje.
     En ja we willen allemaal op wintersport……

    Aart · 9 november 2020 op 23:10

    Waar ik nog niet over uit ben is: wat als je tijdens je wintersportvakantie in het ziekenhuis daar belandt (ski-ongelukje kan zomaar) en er geldt een negatief reisadvies. Dekt je verzekering dat dan?

     nils · 9 november 2020 op 23:20

     yep, bij mij wel (anwb)
     Alleen Corona- gerelateerde medische kosten niet.
     Dat is dan het “risico”
     De gebieden zullen alleen opengaan als het daar goed gaat met de C-aantallen. Op dat moment zal het voor mij ook erg lastig worden om niet te gaan…

Loos alarm · 9 november 2020 op 15:35

“”Artsen hadden tijdens voorgaande jaren stevige griep golven al problemen om mensen in ziekenhuizen kwijt te kunnen wegens gebrek aan bedden en mankracht.””
@Stefan
Precies ,aantal IC plaatsten ten opzichte van Duitsland zegt meer dan genoeg (factor x10)
maar nog belangrijker zijn de 1000den verpleegkundige die eveneens zijn wegbezuinigd ,en nu met enorme personeel tekorten zitten….Alles word weggemoffeld onder het Coronavlaggetje want DAT is de reden voor deze humanitaire ramp.

P.s Hoop dat je meer te scheppen krijgt als verleden jaar…

  Stefan Kaptein · 9 november 2020 op 17:41

  Dat hoop ik ook. Heb wel weer zin in een stevige winter met veel sneeuw als het seizoen 2018/2019.

Stefan Kaptein · 9 november 2020 op 15:37

Bedankt, gaan er lekker van genieten.

Medemens · 9 november 2020 op 17:54

Hejo Hajo, super joh, een WEERbericht. Op wintersportWEERman.nl. Het kan nog. Top!

Bart Spikker · 9 november 2020 op 20:35

Ga vooral zo door opdezelfde voet. Ik blijf je volgen, discussie is altijd goed, of het nu gaat om weer of politiek, zal me rotzorg zijn. Kritisch tegengeluid hou ik van, makke schapen opdonderen. Met name studenten die voorgeprogrammeerd zijn. Zijn er genoeg van…

  Everlast · 10 november 2020 op 21:31

  Juist!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *