Aanhoudend mooi weer sublimeert de sneeuw ook hoog in de bergen zoals hier bij het berghotel Rudolfshütte. Mooi te zien hoe de verbouwing helemaal is afgerond.

Zoek de 10 verschillen. De camera is exact op dezelfde plek en zoom gebleven. Veel meer familiekamers. Voor echt een briljante zeer betaalbare vakantie met jonge kinderen.

Hier de teflon in volle glorie op de kaart voor overmorgen.

En dan aan het einde van de berekening en heftige koude-uitbraak naar Oost-Europa.

Met ook in de Lage Landen nachtvorst. Beetje Siberisch al. Tja ergens in november gaat het natuurlijk gebeuren. In 2010 hadden we nog 20 dagen te gaan tot een volle maand sneeuwbedekking thuis in Nederland.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

23 reacties

Gesloten voor reacties.