Mijn nieuwe GoPro maakt de allermooiste kiekjes en die zul je dus ook hier regelmatig gaan zien. Voor hoe lang het duurt, want spoedig zal ik weer in Nederland zijn tot ik in december weer naar Oostenrijk trek. Deze en volgende week nog Nederlanders maar daarna gaat het seizoen langzaam aflopen hier in Zell am See Kaprun. Ik ga een flink stuk fitter terug naar Nederland dan hoe ik het verliet. Ben echt weer afgetraind. Vandaag een passagier trouwens die zeer mager en zeer fraai gespierd was. Gevalletje sportschool, maar nee… hij was stratenmaker en een van de beste!

We hebben morgen nog vluchten tot 13.00 uur staan, maar het gaat al zeer de vraag worden of dat wel lukt. Het kan vriezen of dooien. Het kan twee uurtjes eerder of later gaan onweren. Kun je heel mooi een peil op trekken door de ontwikkeling van de wolken te volgen de hele dag. Niet continu aanstaren die wolken maar juist om het kwartier even goed rondkijken. Dan zie je de verschillen. Leg ik nog wel eens uit in een video. Misschien morgen wel haha…. singing in the rain. Altijd vrij met slecht weer met deze job.   

Nou gewoon een stukkie koeler verder! Vanaf dinsdag super lijkt me. Vandaag moest ik nog een keer echt afkoelen en dat deed ik in het schitterende zwemmeer van Niedernsill. Kent iemand het?

Enne… flinke pis in Nederland de komende 10 dagen… Natuurlijk halen de Alpen die aantallen ook. Maar dat is een heel ander klimaat. Zon en klaterregen wisselen zich hier abrupter af. Wat we morgen dus gaan zien. Staar je nooit blind op één weericoon voor één dag op je bestemming dan.

Categorieën: Avondupdate

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.