Mijn nieuwe GoPro maakt de allermooiste kiekjes en die zul je dus ook hier regelmatig gaan zien. Voor hoe lang het duurt, want spoedig zal ik weer in Nederland zijn tot ik in december weer naar Oostenrijk trek. Deze en volgende week nog Nederlanders maar daarna gaat het seizoen langzaam aflopen hier in Zell am See Kaprun. Ik ga een flink stuk fitter terug naar Nederland dan hoe ik het verliet. Ben echt weer afgetraind. Vandaag een passagier trouwens die zeer mager en zeer fraai gespierd was. Gevalletje sportschool, maar nee… hij was stratenmaker en een van de beste!

We hebben morgen nog vluchten tot 13.00 uur staan, maar het gaat al zeer de vraag worden of dat wel lukt. Het kan vriezen of dooien. Het kan twee uurtjes eerder of later gaan onweren. Kun je heel mooi een peil op trekken door de ontwikkeling van de wolken te volgen de hele dag. Niet continu aanstaren die wolken maar juist om het kwartier even goed rondkijken. Dan zie je de verschillen. Leg ik nog wel eens uit in een video. Misschien morgen wel haha…. singing in the rain. Altijd vrij met slecht weer met deze job.   

Nou gewoon een stukkie koeler verder! Vanaf dinsdag super lijkt me. Vandaag moest ik nog een keer echt afkoelen en dat deed ik in het schitterende zwemmeer van Niedernsill. Kent iemand het?

Enne… flinke pis in Nederland de komende 10 dagen… Natuurlijk halen de Alpen die aantallen ook. Maar dat is een heel ander klimaat. Zon en klaterregen wisselen zich hier abrupter af. Wat we morgen dus gaan zien. Staar je nooit blind op één weericoon voor één dag op je bestemming dan.

Categorieën: Avondupdate

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.