Ik ben nu al voor de derde keer terug op mijn stoel (een ergonomische Swopper) geklommen en steeds opnieuw val ik eraf. Wat hebben we níet zien aankomen? Dat is de vraag. Waar komt ineens die meter sneeuw vandaan op de weerkaarten. Er lijkt nu ineens zo veel sneeuw te komen deze week dat ik ervoor gekozen heb te openen met een sneeuwvrije kiek van de zuidkant. Spoedig komen de sneeuwfoto’s je de neus uit en misschien ook wel de sneeuw!

Moeder natuur doet dus ook in tweelingen. Toch bijzonder hoe deze beide zuidkantpica’s  op elkaar lijken. Nu goed terug naar de flater der flaters: eerst roept uw wintersportweerman dat de hele tweede vakantieweek kurkdroog gaat verlopen. Vervolgens moet ik bakzeil halen met een dikke meter sneeuw in Oostenrijk. Dágenlange sneeuwval. Alleen dinsdag een beetje zon. Haat je het? Zoek dan een sneeuwliefhebber voor je gehuurde kamer in Oostenrijk en verhuur onder. En stap in je auto en rij naar de Portes du Soleil of Les Menuires.

Partenen in Montafon

Cescia en Dennis groeten uit het Montafon. Het sneeuwt!

Haus Alpenblick op de Penningberg in Hopfgarten

En dan bij mij thuis. Temperatuur vanochtend gestegen van +0,5 naar +1,0ºC terwijl de sneeuw intensiveerde. Vermoedelijk blijft het hier rond het vriespunt en blijft het sneeuwen. Nog lager kan het vandaag ook nog regenen. O ja: in het nieuwe jaar zijn de vier kamers met samen 8 bedden nog niet verhuurd. Dus zeggen Jorne en ik: kom langs! Vraag eens aan via dit formulier en zet in je toelichting dat je via WSWM aanvraagt.

Tja en het lijkt echt zéér ongelijk te gaan worden. Zero voor de Franse Alpen en een meter voor Oostenrijk. Dat zie je vanochtend al op het radarbeeld… en kijk wederom bij Bergfex:

Les Menuires alleen een week lang harde noordenwind. Maar gewoon dus nul komma nul sneeuw.

En dan dus Jorne Valstar (onthoud die naam) die in het nieuwe jaar compleet met de neus…. nee full body in de boter gaat vallen. Hij reist op de zonnige 2 januari en gaat hier op zijn vroegst zondag bergketens zien. Zijn eerste vier dagen van zijn 8 weken in Oostenrijk brengen misschien wel de dump der dumps. Even afgezet tegen de karige sneeuw de laatste weken.

Volgens de Oostenrijkse weerdienst kan er vandaag al een halve meter vallen vanaf de Kitzbüheler Alpen naar het oosten. En dat is dan dus nog niet meegerekend dat het morgen ook de hele dag blijft sneeuwen en dat het van woensdag tot en met zaterdag (!!!) op herhaling gaat. Tja dan ga je hier in Oostenrijk terugdenken aan winter 78/79 die op 29 december na immens Weihnachtstauwetter begon met de meest catastrofale sneeuw- en ijzelstorm sinds mensenheugenis. Zie op Wetteronline hierrr het verhaal en hierrr de foto’s.

Het Amerikaanse model is intussen aardig bijgedraaid naar het signaal dat het Europese model duidelijk als eerste oppikte. Maar dan ook heel duidelijk. Dat wil dus weer niet zeggen dat het EC betrouwbaarder is dan het GFES. Net als mensen kunnen de modellen ook eens geluk hebben. Over decennia terugkijkend naar een onmetelijke bak data kunnen we misschien wat voorzichtige conclusies trekken over performance. Op dit moment moeten we stellen dat het überhaupt al een wonder is wat de weermodellen presteren. Doe een wolkje koffieroom in je koffie…. roer… en zoek een computermodel dat 2 minuten vooruit kan berekenen wat er gebeurt. Niet het grove patroon van wervelingen van de koffieroom maar echt exact wat er op elke plek langs komt die 2 minuten. En dan dis de atmosfeer veel complexer dan dat kopje koffie. Het is hopeloos.

Voor mijn omgeving is het ensemble van het Amerikaanse model nu al spectaculair te noemen. Hier de meest intense neerslag morgen. Wie was er ook al weer jarig op 31 december cq. exact met de jaarwisseling 66/67 geboren? Mijn dank is groot. Hadden we dezelfde grafiek van het Europese model zou de sneeuw vanaf 2 januari er veel dikker op staan. Nu dikke vlokken uit mijn raam. Tijd voor Facebook live!

In bovenstaande video zit eigenlijk de hele synopsis voor de komende week. De highlights hieronder nog even op de kaart:

Oplossende poot van tegen kou in oosten drukkend warmfront sneeuwt uit tegen Alpen.

Hoog neemt nieuwe vorm aan en brengt Acrtische uitbraak op gang; zachte lucht stroomt naar IJsland.

Frontensysteem klapt tegen Noorse fjordenkust; Oostenrijk nog steeds in stuwing.

De Noorse bak vocht klapt tegen Oostenrijk met megadump als gevolg

Dat is het wel. En zo ziet de Oostenrijkse weerdienst het ook… een bijzondere week. We gaan het meemaken. Extreem lawinegevaar als het uitkomt.

Afsluitend de huiskamervraag: kan Transavia HV6924 morgen om 14.00u opstijgen vanaf Innsbruck of niet? De kinderen van mijn ex vliegen dan namelijk terug, terwijl mijn poppetje nog de dump der dumps lijkt te gaan meemaken hier.


Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

130 reacties

Asten (Harmelen) · 30 december 2018 op 09:00

Tja, uitgaande van Bergfex valt er de komende 10 dagen 210 centimeter bij op de top van de KönigsleitenSpitze..absurd

  Asten (Harmelen) · 30 december 2018 op 09:07

  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/Screenshot_20181230-081024_Samsung-Internet.jpg[/img]

Jan · 30 december 2018 op 09:07

Het leven is oneerlijk. 0cm sneeuw in het groene dal van val gardena. Maar het is de Oostenrijkliefhebbers gegund

Tim/hochkonig · 30 december 2018 op 09:25

Het dumpt hier in hochkonig en dat gaat de hele week door. Nieuwe records dit jaar?

Jorne · 30 december 2018 op 09:31

Je kan mij bestellen! Als ik ergens naartoe kom neem ik de sneeuw mee 😉 bieden voor de prijs

  Valentijn · 30 december 2018 op 09:36

  Kom dan maar naar Piesendorf! Hier nog regen met soms een kort momentje wat sneeuw. Ik open de bieding met 5 Euro en een biertje in de lokale kroeg 😉 Hajo mag ook mee.

   Jorne · 30 december 2018 op 09:51

   Tsjonge Valentijn hoe krijg je het toch elke keer voor elkaar die regen.. Stook je met je dakraam open? Naja de sneeuwgrens zou nog wat moeten dalen en hij is al in de buurt zo zien we in Zell am See:
   [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/0900_lm.jpg[/img]

    Valentijn · 30 december 2018 op 10:01

    Echt waar he, haha! We beginnen het ons inmiddels ook af te vragen… mijn vrouw is nu in Saalfelden (dat nota bene lager ligt) en meldt zwaarste sneeuwval. Maar de sneeuw is vlakbij, kort boven het dorp zijn de bomen lekker wit. Komt nog wel!

     Eric | · 30 december 2018 op 11:22

     In het Brixental is het niet anders……1 natte kledder bende…maar we gaan maar even boven kijken daar sneeuwt het….

     Hans · 30 december 2018 op 12:18

     Hoe hoger je komt/bent des temeer kans op sneeuw ipv regen. Dat zal ook NIET/NOOIT anders zijn/worden Eric Fan: eerder regel dan uitzondering vanwege de (lage) ligging van de camping pak ‘m beet ca. 800 m. ? Misschien komende week gelukkig toch tijd vrij maken om te (kunnen) scheppen………. 😉

     Eric | · 30 december 2018 op 16:28

     Hans, Vandaag zijn er juist andere dorpen die LAGER liggen dan de 805 meter die volop in de sneeuw zitten…… Maar dat is je waarschijnlijk ontgaan 🙂

     Hans · 30 december 2018 op 16:41

     Saalfelden…..etc. Heb het gelezen Eric. Oorzaak? Gezien de (klaagmuur) laatste jaren, uitgezonderd winter 2017/2018, bij mij de vraag: hoe was het gemiddeld met de hoeveelheid sneeuw daar bij jullie in het dal en op de camping vanaf ca. 1990/2000 ? Dat zou ik weleens willen weten……. Of is het xxx wat Asten zegt? 🙂

     Eric | · 30 december 2018 op 19:51

     Hans de laatste 8 jaar was het voor de helft prima… een aantal jaren op rij was het niet te best maar dat was niet alleen hier zo dat gold voor vele gebieden < 2000 meter.

     Kijk je weer naar de maand januari dan was het altijd goed skiën in deze maand.

     Maar wat ik heb begrepen van vandaag dat was de windrichting. Wij die in het Brixental zitten hebben waarschijnlijk de warme wind gekregen die vanuit Munchen kwam…. Het dal bij Ellmau, 1 dal naast ons, daar was het ok. Ik heb zelfs begrepen dat Pinzgau ook prima was….. ach iemand had waarschijnlijk een deur open laten staan waar goed is gestookt…..maar is wel raar dat alle plaatsen om je heen sneeuw vangen….. Laten we het maar snel vergeten. Verwacht morgen ook niets maar van de week wordt het flink kouder met sneeuw kansen ….maar dan hebben we een ander probleempje…daar zul je Stefan best over horen 🙂 Veel wind verwacht ik, liften gesloten etc….. en had ik het al over het zicht gehad…vandaag moest je op braille les om naar beneden te gaan…. Stefan kom er maar in 🙂

  Marcel www.weerstationluyksgestel.nl · 30 december 2018 op 10:16

  Ga dan 8 maart ff in Gargellen kijken en neem ook nog een meter weg zodat wij weer krijgen wat ons toe komt vanaf 9 maart.

  Marcel Pijpers
  http://www.weerstationluyksgestel.nl

   Jorne · 30 december 2018 op 10:19

   5 euro en een biertje in de lokale kroeg was de gestelde prijs door Valentijn, ga jij er overheen?

   Geert · 30 december 2018 op 14:11

   9 maart komt nu wel heel dichtbij 😉

    Hans · 30 december 2018 op 16:42

    Wordt linke soep daar……. zou alvast annuleren…..

sneeuwfanaat(Ron) · 30 december 2018 op 09:39

Eergisteren werd er alleen sneeuw ten oosten van Innsbruck voorspeld,nu inmiddels 15 cm neuschnee in Seefeld Tirol ten westen van Innsbruck.and still counting!!!

Jannes · 30 december 2018 op 09:40

Fucksake! Wat een situatie ineens voor Oostenrijk….

[img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/Schermafbeelding-2018-12-30-om-09.39.17.png[/img]

Mark (Breda) · 30 december 2018 op 09:46

Oosten’sneeuw’rijk

Hjs · 30 december 2018 op 10:24

40 jaar geleden. https://www.vwkweb.nl/userfiles/ws_archief/ws_1979_02.pdf

toen er nog wel soms winter was

Stefan Kaptein · 30 december 2018 op 10:25

Ik begrijp er even helemaal niks meer van. Lees hier dat bij Hajo dikke sneeuw zou vallen. Hier in Brixen im Thale in het dal gewoon weer warm water.

  Jeroen · 30 december 2018 op 10:34

  Komt vast goed, zet je schep maar klaar voor vanavond, je zult hem nodig hebben.

   Stefan Kaptein · 30 december 2018 op 10:47

   Eerst zien, dan pas geloven. Voorlopig is het opnieuw een tegenvaller in het dal.

    Jeroen · 30 december 2018 op 11:13

    We verwachten wel wat foto’s van je vanavond…

    Floris · 30 december 2018 op 12:34

    Probeer eens een positieve reactie te geven, misschien gaat het dan sneeuwen 🙂

    Asten (Harmelen) · 30 december 2018 op 12:52

    Brixen im Thale:
    Het Nederland van Oostenrijk… 365 dagen herfst..

     Stefan Kaptein · 30 december 2018 op 13:54

     [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/20181230_105002-3.jpg[/img]

   Stefan Kaptein · 30 december 2018 op 18:39

   Jeroen, ik sta al de hele avond te blauwbekken met mijn schep in de aanslag, maar er is welgeteld 0 cm gevallen tot nu toe in het dal. Dus ik weet niet hoe lang ik nog moet wachten?

  Hajo · 30 december 2018 op 14:53

  Ik zit op de penningberg op 750m. Soms sneeuwt het bij mij terwijl het in Hopfgarten op 650m regent. Maar jij zit nog hoger op 800m. Maar bij mij regende het ook even na de sneeuw. Groet vanaf Hohe Salve! Kom hier scheppen. Is nog vacature geloof ik.

Remko · 30 december 2018 op 10:29

De modellen geven ook in de LL op termijn enkele oplossingen die voor wat kou gaan en mogelijk sneeuw vanaf de 10e. Het schuift steeds verder vooruit. En de mist tijdens de jaarwisseling zal zoals ik al eerder schreef meevallen. Kruitdampen ja, nevelig ja maar het vuurwerk zal goed te zien zijn. Niet aan mij besteed maar leuk om te zien. En de winterbeelden laten zien hoe het sneeuwt en hoe laag zelfs. Onverwachte cadeaus zijn het leukst. Nu hier nog. En Hajo wat die vliegbewegingen betreft, Innsbruck heeft ervaring dus zal wel meevallen.

Roy · 30 december 2018 op 10:30

Poehh wat mooi zeg voor de Oostenrijkgangers!! In het Europese model blijft het maar sneeuwen daar. Tot aan 9 januari aan toe zelfs! Het is ze gegund. Voor de Franse wintersporters schijnt bijna elke dag de zon, ook fijn maar tot 9 januari volgens EC00h 0,00000000 millimeter sneeuw! Das toch wel jammer.

  Roy · 30 december 2018 op 10:33

  En kleed je goed aan in de oostenlijke skigebieden want temperaturen op 3 januari rond -14 midden op de dag tijdens het skien zijn goed mogelijk!
  [IMG]https://www.mupload.nl/img/b5jpbdqqc2w.png[/IMG]

   Roy · 30 december 2018 op 10:37

   GFS geeft ons weer een kansje op nieuwe sneeuw aan Franse zijde rond 8 januari. We blijven het volgen!

    Jorne · 30 december 2018 op 10:39

    We blijven duimen Roy… Bedankt altijd voor je waardevolle updates als zelfs ik soms de Oostenrijk bril per ongeluk op heb

    Harm · 30 december 2018 op 14:50

    Sodeju wat een flatline voor Frankrijk voor de komende 10 dagen. Gelukkig ook daar kouder..

  Robert · 30 december 2018 op 11:49

  ja aardig drama, wij gaan zaterdag rijden, kurk droog maar zonning

Martijn sonnenberg · 30 december 2018 op 10:34

EC lijkt op dit moment wel beter op te zitten dan het GFS model. De lange termijn die EC berekend (de bekende worst) neigt ook naar winterse setting bij ons. Benieuwd of dit model de koers van het weer goed in de peiling heeft

  Martijn sonnenberg · 30 december 2018 op 10:37

  [IMG]http://images.meteociel.fr/im/848/ECM1-240_yrc5.GIF[/IMG]

  hier wordt een oostenrijk ganger, maar ook een laagland liefhebber toch blij van? dat hoog kantelt door naar scandinavie… en 😉

   Hans · 30 december 2018 op 12:33

   Nog steeds geen profielfotoMartijn ?

    Martijn sonnenberg · 30 december 2018 op 15:08

    `moet ik nog eens aan werken Hans 🙂

sneeuwfanaat(Ron) · 30 december 2018 op 10:36


Seefeld dorp

  Jannes · 30 december 2018 op 10:52

  Wat een ellende, kunnen ze die weg niet sneeuwvrij maken? Lijkt me echt verschrikkelijk als je door zo’n doorsneeuwt landschap moet lopen 🙁 Sterkte

   Harm · 30 december 2018 op 14:51

   Ja bah, dan beter wat regen opdat je in ieder geval fatsoenlijk kunt lopen/rijden..

Jeroen · 30 december 2018 op 10:36

De modellen hebben ons allemaal tuk, of zijn ze gewoon verkeerd geprogrammeerd. Of zijn er wat lijntjes over het hoofd gezien, en sluipt de kou nu ineens vol binnen.

Hajo · 30 december 2018 op 10:37

Bericht helemaal af nu!

Jorne · 30 december 2018 op 10:37

Wat een heerlijke beelden! Ik kan niet wachten om die kant op te gaan

🙂

Krelis · 30 december 2018 op 10:56

Gisteren naar huis gegaan vanuit piesendorf.
Als ik alle beelden zo zie zou ik bijna terug gaan

Pimb · 30 december 2018 op 11:25

Had m al bij het andere bericht geplakt! Maar Hochkönig gaat richting de 2m tm zondag! Ga er 20 januari naar toe dus top!

Bijna, met de nadruk op bijna, medelijden met de mensen die er nu zitten

joke,riederalp · 30 december 2018 op 11:30


Hier niets te klagen.

Marco · 30 december 2018 op 11:45

Wat een hoop sneeuwval ineens. GFS berekende tot gisteren vrijwel niets aan sneeuwval ten westen van Innsbruck, maar nu staat er toch ook daar behoorlijk wat sneeuw in de planning (en het sneeuwt nu al).

danisnow · 30 december 2018 op 12:00

Fantastisch nieuws over meer sneeuw in Oostenrijk. In Les Arc ligt meer dan genoeg en heb ik liever zon de hele week
https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/B1D12461-83CD-451E-9509-8C7EFB1C9C87.jpeg

  Harm · 30 december 2018 op 14:52

  Wow, je bent er ondersteboven van.. :p

Marcel · 30 december 2018 op 12:09

Vergeet ook vooral de winter 1998/1999 met de Lawine in Galtur.
Zie deze site.
https://www.wintersport.nl/weblog/bericht/395774/het-drama-van-galtur-1999

Ik zelf zat de week voorafgaand aan de Lawine van Galtur, in Leogang. Deze week was ijzig koud met minima van meer dan 20 graden onder nul. Elke dag sneeuw en sommige dagen sneeuwde het zo hard dat je kon tiefschneeskieen op de pistes. Zelfs een dag een stuk achter een Local gelopen over de kam van Saalbach naar Leogang terug toen de liften werden stopgezet ( Sportbahn Asitkogel 6er was dicht )en er dus geen verbinding meer terug was naar Leogang. Achteraf zaten we gelukkig in een gebied waar je veel tussen de bomem skiet, wij hebben de hele week nog kunnen skieen, dat konden ze in de hoger gelegen gebieden niet zeggen. Zal me altijd bijblijven.

  Roland Bodegraven · 30 december 2018 op 12:24

  Mooi verhaal 🙂

Moes · 30 december 2018 op 12:17

Westelijk Oostenrijk (Galtür) valt nu nog net buiten de boot. Maar als de sneeuwval nog een klein beetje opschuift naar het westen… bingo!

Ferdinand · 30 december 2018 op 12:28

Hier in rauris(1000m) hele dag sneeuw. Tot nu toe 10/12 cm gevallen.

Hans · 30 december 2018 op 12:40

GFS 06 (pas) vanaf 240h mogelijkheden maar tot die tijd de welbekende
NL EUROHOOGKNALLER. Hadden we in januari eerst 2 flinke stormen nodig om koud winterweer te krijgen……. deze (komende) winter ook?

  Hans · 30 december 2018 op 12:45

  Gelukkig misschien EC. Vanaf 192h een HOOG boven Schotland mer een noordelijke stroming 🙂

   Moes · 30 december 2018 op 12:49

   Daar duimen we voor! Dan ook sneeuw voor westelijk Oostenrijk en Zwitserland.

sneeuwfanaat(Ron) · 30 december 2018 op 12:43

Blijft sneeuwen in Seefeld!!
https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/IMG-20181230-WA0054.jpg

  Hans · 30 december 2018 op 12:49

  Lekker Ron. 2 weken daar?

   sneeuwfanaat(Ron) · 30 december 2018 op 12:52

   Nee Hans helaas niet.morgen naar huis

    Hans · 30 december 2018 op 16:52

    Hé bah……..en over ca. 3 weken MOET je alweer…………..

     sneeuwfanaat(Ron) · 30 december 2018 op 20:35

     Haha .Ja naar Obertauern.Daar zal sneeuw in overvloed zijn Hans

  Moes · 30 december 2018 op 12:50

  Ziet er goed uit daar

  Skiwi · 30 december 2018 op 13:26

  Nice Ron, geniet van je laatste dag in het mooie Seefeld. Na ongeveer 25 tot 30 skivakanties daar, zo’n beetje onze ‘home away frome home’. Dit jaar voor het eerst in jaren eens niet daarheen: omwille van de late carnavalvakantie wijken we dit jaar uit naar Zermatt

   sneeuwfanaat(Ron) · 30 december 2018 op 19:23

   Dank je .is echt top hier .je mist wat

Wessel · 30 december 2018 op 13:45

St. Christoph heeft denk ik al zo’n 25/30cm te pakken. Net ff rondje op de skischool schoon geschept, maar het blijft maar gaan (scheppen met de sneeuwkraan open haha). In ieder geval valt er meer dan voor vandaag voorspelt was. Voor morgen voorspellen ze hier rond 10cm, ik denk (hoop) meer!

Eric | · 30 december 2018 op 13:50

[img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/20181230_125707.jpg[/img]

In Skiwelt Hochsöll valt sneeuw…. stefan is net aan het scheppen geweest met zijn ski en heeft iemand (sydney) geholpen die zijn skibril naar beneden liet vallen, uit de lift dus. Bril onder de sneeuw gekomen maar gevonden. Nu maar wachten op de megadump

  Jaco · 30 december 2018 op 17:37

  Eric, Waren er veel liften open? Ik ben in Mittersill, gondel ging dicht, alleen nog van mittelstation naar dal. Ben de auto gaan halen en konden nog skiën bij de Pass Thurn, Resterhöhe.

   Eric | · 30 december 2018 op 19:57

   Er was maar 1 lift dicht waar wij voorbijkwamen en dat was de lift naar de Hohe Salve vanuit Hopfgarten…vanuit Söll ging die wel omhoog.
   Maar met veel wind is het juist goed om in een laag gebied te gaan skien ……

Markiemark · 30 december 2018 op 14:40

Hier in Wagrain is al zeker in het dal al 40 cm gevallen! En het blijft maar door gaan. Zoals het er nu naar uit ziet alleen dinsdag nog wat zon……misschien een advies voor Eric op de camping in Brixen eens een nieuwe plek uit te kiezen??

Markiemark · 30 december 2018 op 14:48

Ik bedoel uiteraard Stefan!

  Jopie · 30 december 2018 op 15:10

  Yep. Hier in Flachau idem. Uitstapje naar Flachauwinkl en daar sneeuwde het nog harder. Heerlijke losse fluffy sneeuw

Eric | · 30 december 2018 op 15:16

[img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/20181230_150400.jpg[/img]

Helaas vandaag heeft het niet zo mogen zijn. Morgen weer nieuwe kansen en rondes…..

  Marcel · 30 december 2018 op 15:20

  Bizar de verschillen op zo’n korte afstand. Maar ook in het Brixental zal het wel goed komen , misschien geen 50 cm, maar ach 10 cm is voor het aangezicht ook prima toch. En als Stephan dan graag wil scheppen ( ik snap hem best ) dan schept hij die 10 cm bij de buren er ook maar bij

  Moes · 30 december 2018 op 16:02

  Poe, dat ziet er niet erg winters uit… hopen op morgen

Stefan Kaptein · 30 december 2018 op 15:40

Hier in Skiwelt eigenlijk de hele dag wat mot sneeuw, dus geen grote hoeveelheden. Als ik moet inschatten hoeveel er is gevallen dan denk ik dat ik met 10 cm al aan de hoge kant zit. In het dal is 0 cm gevallen. Bizar hoe groot de tegenstellingen zijn op zo’n korte afstand.

Kirsten_dl (Puurs.be) · 30 december 2018 op 15:45

Wat zou ik graag eens van mijn stoel vallen, voor een voorspelling van flinke vrieskou in de LL want dat zit er komende week alweer niet aan te komen.
Ik zie enkel temperaturen tussen +5 en +10°C voor komende week op de KMI app.
We blijven volop duimen… 🙂

  kristof · 30 december 2018 op 17:14

  Laat die diepvriestemperaturen nog maar even nog aan het bekomen van de laatste strenge winters sinds de nieuwe IJStijd.

   Kirsten_dl (Puurs.be) · 30 december 2018 op 18:45

   😆 😆
   Weer = geen klimaat.
   Dus omdat het niet meteen wil vriezen wil niet zeggen dat we een warm en/of koud klimaat hebben.
   Elders zie je wel signalen van een afkoelende aarde.
   #MIAC2021

Ski Magic · 30 december 2018 op 16:12

In Obertauern sneeuwstorm en aantal liften dicht sinds de middag. Je ziet bijna geen hand voor je ogen…als dit de ganse week blijft duren… niet leuk…
Toch straks een après skietje meepakken op de Lurzeralm

joke,riederalp · 30 december 2018 op 16:48

[img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/3735B515-159B-4328-A233-68B454E09C66.jpeg[/img]
Dit jaar nog geen problemen met het bankje uitscheppen.

  Hans · 30 december 2018 op 16:54

  Hahaha…….HET bankje. LOL

  joke,riederalp · 30 december 2018 op 16:55

  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/3735B515-159B-4328-A233-68B454E09C66.jpeg[/img]
  Vanochtend slecht zicht, vamiddag zon maar wel veel wind! Eind van de dag heerlijk genieten van het uitzicht van “ons” bankje.

   joke,riederalp · 30 december 2018 op 16:59

   [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/3B207083-5C55-4338-88B8-2C7D63770E46.jpeg[/img]
   Oeps dubbele foto hierboven!

  michelle · 30 december 2018 op 23:16

  Waar staat ie? Kan ik er volgend jaar ook eens op zitten

   joke,riederalp · 31 december 2018 op 08:18

   De verbindingsweg van de hohfluhpiste naar berghotel Riederfurka.

danisnow · 30 december 2018 op 17:10

Hier in Les Arc heerlijke eerste skidag gehad met heerlijk weer en goede pistes. Ook de kids hadden het super!
[IMG]https://www.mupload.nl/img/bz1ppv69hgj.jpg[/IMG]

Jaco · 30 december 2018 op 17:43

In Mittersill, Kitzbüheler Alpen veel dicht vanwege de wind. In het dal drab, boven schat ik een cm of 30. Uiteindelijk een paar keer de Resterhöhe lift gepakt na de auto gehaald te hebben. Morgen hopelijk minder wund. Iemand een tip voor een meer windluw gebied in de buurt?

[img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/IMG_20181230_110746.jpg[img]

  Jaco · 30 december 2018 op 17:44

  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/IMG_20181230_110746.jpg[/img]

   Hans · 30 december 2018 op 18:35

   Had ikpaar jaar terug ook Jaco. Veel wind, liftensluiten echt opeens, directabfahrt blauw pad terug……met de bus…..DRAMA was dat daar

Talitha · 30 december 2018 op 18:04

Ondanks het feit dat er weinig (lees: geen) sneeuw is gevallen de afgelopen weken, vinden wij de condities in La Norma meevallen. Pistes zijn hard en ijzig, maar goed te doen. Kwestie van je verstand gebruiken…. Tandje terug. Wel al 3 of 4 keer de banaan voorbij zien komen met passagier….. Sneeuwkanonnen staan ’s nachts aan…. Dat scheelt enorm.

Martijn sonnenberg · 30 december 2018 op 18:24

Gfs lijkt toch weer richting EC te plooien. Bijzonder om te zien is dat het laatste deel van de run, met de teruggeschroefde details, keer op keer strakke depressie circulatie laat zien. Zou bijna zeggen dat dat een bug is in het programma

EKlop · 30 december 2018 op 18:58

26ste ben ik weer terug in skiwelt, laat het maar alvast sneeuwen. Ik verwacht wel weer een ludiek filmpje van Eric | en Stefan

  Eric | · 30 december 2018 op 20:00

  We zullen is kijken…we hebben er nog wat uit de oude doos…. en vandaag 1tje opgenomen met Stefan..maar of die leuk is…..Geen idee…we posten het wel.

Ron · 30 december 2018 op 19:14

Oh ja, waar dan?

Hajo · 30 december 2018 op 19:22

Straks om 21.00u Facebook live! Daarna de avondupdate op de site.

sneeuwfanaat(Ron) · 30 december 2018 op 19:49

Nog 1 dan vanaf het Seefelder langlauf plateau.Geweldig wandelen vandaag
https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/20181230_113850.jpg

Ilona van Dam · 30 december 2018 op 20:11

Westendorf dikke drama vandaag. Hele dag regen in het dal met veel wind. Ik wacht nog altijd op de beloofde sneeuwval. Het is nu gewoon herfst. Morgen wel de beloofde sneeuw? Groene dalen zijn nog geen verledentijd Hajo…

  sneeuwfanaat(Ron) · 30 december 2018 op 20:25

  Ilona,Ik vrees dat morgen ook kantje boord Word voor de skiwelt dorpen.Woensdag komt mijn inziens pas de echte sneeuw in de dalen aldaar!!

Hajo · 30 december 2018 op 23:09

Ik was even ziek van de mislukte Facebook Live uitzending. Dat bedierf mijn lol in een avondupdate…. heb het eindelijk uitgezocht. De 4G mast is gewoon te ver weg van hier. In de toekomst kan ik daar dichterbij gaan zitten! Maar ze hebben wel mooie skiliften hier! Daarom maar dit bericht gedaan: https://wintersportweerman.nl/eerste-rit-nieuwe-schernthannbahn-hopfgarten-met-heftafel-voor-de-kids-109050/

  Moes · 30 december 2018 op 23:25

  Bij het mislukken van je live uitzending is een avondupdate dan toch wel het minste wat je kan doen voor je trouwe volgers?? Nee, dan kom je met een slap aftreksel over een lift…
  Misschien tijd om helemaal maar te stoppen met deze site. Beter op je hoogtepunt, maar daar ben je al een tijdje overheen.

   Jurgen · 30 december 2018 op 23:30

   Belachelijke reactie Moes vanwaar die frustratie. Live video kan je bekijken op de Facebook pagina.

   Matthijs · 30 december 2018 op 23:32

   Zeg dan niks zeg… beetje gefrustreerd persoontje moes?

   Interessante ontwikkelingen in de stratosfeer. Pv in drie delen? Hopelijk mooie 2 helft van januari en februari 🙂

   Maurice · 30 december 2018 op 23:32

   Nou wat een sneue reactie zeg! Volgens mij zegt hij namelijk dat er nog een update komt. Gefrusteerd mannetje Moes!

    Moes · 30 december 2018 op 23:52

    Ach ik ben een volger van het eerste uur en vind het jammer dat het hier zo hard achteruit gaat de laatste tijd. Dat wordt hier ook regelmatig geuit door meerdere mensen maar dringt geloof ik niet echt door bij Hajo. Dit gaat gewoon de ondergang worden van deze eens zo mooie community, doodzonde! Ik hoop echt dat de ogen op tijd open gaan en het tij nog gekeerd kan worden maar ik zit echt tegen afhaken aan…
    @Maurice, als jij echt denkt dat er vanavond nog een update komt wens ik je veel succes met wachten 😉

     Hans · 31 december 2018 op 00:20

     Neem je alwéér afscheid? 1x is genoeg!

Erik · 31 december 2018 op 00:13

Ik begin me echt zorgen te maken over updates vakantie verkeer etc. Site loopt echt wel hard achteruit met updates en informatie op het moment. Vooral nu dr sneeuw echt volop valt in Oostenrijk . Valt mij ook echt op wat dat betreft heeft moes gelijk.De manier waarop is jammer.

Moes · 31 december 2018 op 00:19

Misschien had ik het iets genuanceerder kunnen brengen, maar soms hebben harde woorden meer effect. Let’s hope so.

Moes · 31 december 2018 op 00:46

@Hans, ik ben normaal niet zo’n wegloper maar dit is misschien hopen tegen beter weten in… lees hier al een stuk minder mee, maar zo nu en dan kan ik het toch niet laten even te kijken in de hoop dat de opwaartse lijn weer gevonden is. Tot op heden zonder resultaat helaas

Roland Bodegraven · 31 december 2018 op 00:55

Misschien heeft hajo ook een leven….

Dennis H. · 31 december 2018 op 02:08

Moessie, er zit een knop op je tv. Die helpt je zo uit de puree. Die knop zit ook vast op jouw laptop.
Hoe vaak heb je hier al contributie betaald? Nog nooit toch zeker? Waarom dan toch klagen alsof je aandeelhouder bent? Alsof je groot onrecht wordt aangedaan als het allemaal wat minder of anders is dan vroeger? Hajo schrijft wat op internet, dat mag iedereen lezen, en van vinden wat ie wil. Maar je mag er geen eisen aan verbinden. Dus als het je niet bevalt, lees je toch niet. Of beter….www.wintermoesman.nl oprichten en laten zien dat je het beter kan. Jarenlang als ondernemer, zoals Hajo, alle ballen in de lucht houden, dat sloopt je soms. Ik weet er alles van. Dus even wat.minder berichten of zelf de verkeersinfo opzoeken, ik doe het zonder problemen. Hajo, gefeliciteerd. Geniet van de winter in Hopfgarten,

Jorne · 31 december 2018 op 02:36

Het blijft voorlopig droog in de Franse Alpen, gelukkig wel redelijk positieve berichten over de pistes maar daar zijn ze toch meer sneeuw gewend… zelfs de kansen tussen 5 en 10 januari zijn nu vakkundig weggewerkt, de uitdiepende depressies kunnen het Eurohoog niet aan. We blijven duimen!
[img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/graphe3_1000_563_458___.gif.png[/img]

Jorne · 31 december 2018 op 02:41

En wat een verschil met Oostenrijk, ik zeg gewoon een droomensemble! Zag vandaag al spectaculaire plaatjes uit bijvoorbeeld Hochkönig voorbij komen, kan je nagaan wat daar over een week ligt. En ohja zelfs het schitterende Brixental lijkt z’n portie te gaan krijgen met temperaturen op 1500m hoogte lager dan -10, dat kan toch bijna niet stuk zou je denken?
[img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/graphe3_1000_768_318___.gif.png[/img]

  Martijn sonnenberg · 31 december 2018 op 07:18

  dat is hetzelfde ensemble Jorne… 😉
  Gortdroog tot het einde

   Jorne · 31 december 2018 op 09:05

   Sjonge niet de eerste keer dat dat gebeurt, aangepast..

Jorne · 31 december 2018 op 09:24

Voorlopig zal de bezem goed genoeg zijn maar het sneeuwt nu wel lekker door op DE camping!!!
[img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/brixen.PNG[/img]

Kris Mampaey · 31 december 2018 op 09:45

Het blijft op de site hier opvallend stil over de omstandigheden in Frankrijk. De kansen op verse sneeuw voor de komende periode zijn om te schreeuwen, te bleiten om het op z’n Antwerps te zeggen.
Het kan goed zijn dat de omstandigheden op de piste nu nog redelijk tot aanvaardbaar zijn, maar tel daar nog eens 10 dagen bij zonder sneeuw, en dan ben ik toch wel benieuwd of er überhaupt nog te skiën valt.
Vorig jaar zelfde periode kon je op sommige plaatsen in Frankrijk, zoals Tignes, niet buitenkomen vanwege het lawinegevaar, laat staan om de pistes op te gaan.

  Robert · 31 december 2018 op 10:00

  ik zit vanaf zaterdag in joue du loupe. op de webcams ziet alleen onderste stuk er niet super uit verder is het volgens mij nog prima te doen. kanonnen staan ook gewoon nog elke dag aan en dat maakt het denk ik toch wel een stuk beter. we zullen zien

   Robert · 31 december 2018 op 10:00

   ik doe wel een update volgende week

    Kris Mampaey · 31 december 2018 op 10:12

    Ik zit vanaf 20 januari in Samoëns 1600

     Roy · 31 december 2018 op 10:23

     Het wordt wel flink kouder en dat begint 1 januari eind va de middag al in te zetten. Nee geen sneeuw wel veel uurtjes zon en als het maar flink koud is komt het met de pistes wel goed. Hoor toch ook voortdurend goede berichten over de condities uit de Franse gebieden. De hogedruk met lage luchtvochtigheid heeft de sneeuw maar weinig aangetast afgelopen dagen. Ik ga zelf zaterdag ook die kant op. Heb vertrouwen in de jarenlange ervaring van de pisteurs aldaar. Komt wel goed!

Dennis · 31 december 2018 op 10:21

Hier in La Clusaz (1100 m) prima skiën tot in het dal!
Volle bak zon!
Gewoon super!

  Roy · 31 december 2018 op 10:24

  Ik had het nog niet gezegd of… 😉 Fijn om te horen Dennis! Bedankt voor je update.

   nils · 31 december 2018 op 10:44

   Dat La Rosiere gewoon top was wist je al…
   We zijn de laatste dag ook nog wat meer in la Thuile gaan skien/boarden maar daar was echt de helft dicht en alles onder de 2200 IJS!! Het had daar vreselijke gewaaid van 20 tot 23 december waardoor de pistes kaal gewaaid waren en ernaast ook. Jammer maarr des te meer een reden om terug te keren naar dit topgebiedje. Als alles pistes open zijn dan kom je helemaal niemand meer tegen 😉

Spyfromthesky · 31 december 2018 op 10:25

Je wilt niet qua winterweer voor de L.L. in mineur schrijven, maar de feiten zijn nu zo zelfs, dat wederom een dag verder de kansen voor de L.L. afnemen en gewoon verslechteren zelfs qua meteofictie.

Het grootste drama blijft de grote complexe hoge druk van de Azoren. Dat bewijst het ook wel omdat gisteren met een druk van 1035 het gewoon even regende in Dordrecht. Dit soort grote complexen nemen gewoon veel warme vocht mee, zeker als de ligging zoals nu nog eens bagger is.

Ook een Russisch hoog ontbreekt al weer een tijdje en daar wordt het ook relatief warmer.
Je zou bijna uit frustratie de hardste knallers willen kopen, maar ach, de voordelen zijn dat alleen hardlopen eigenlijk nu de sport is in de L.L. die eigenlijk het beste uitgeoefend kan worden, qua temperatuur, wind en regen en dat is toch wel als enige een positief puntje wat je eruit kunt halen.

Helaas door de verkeerde liggen van dat o zo verkeerde hoog, krijgen we nog weinig zon en het is ook niet zo droog om goed te kunnen skeeleren.

We kunnen vandaag de 10 graden plus in de L.L. als laatste dag van het jaar en tevens de eerste dag van het jaar meevieren.

Spyfromthesky (Arnold)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *