jalisco-snow-2

Guadalajara is de hoofdstad van Jalisco in het westen van Mexico. Anderhalf miljoen mensen wonen er op anderhalve kilometer hoogte. Het sneeuwt er nooit. Behalve in december 1997. Tijdens die El Ninjo sneeuwde het er voor het eerst sinds 1881 (zie ook hier) en sindsdien nooit meer. Tot enkele dagen terug. Mis dit artikel met prachtige foto’s en video’s en social shares niet!

guadalajara-climate-graph

Overtuig jezelf hoe bijzonder dit is….

Schermafdruk 2016-03-16 20.52.22

Minder bijzonder is dat het nog vriest in Moskou. Ook strenge vorst is niet ongewoon medio maart. Maar het hoort naar het einde van de maand toe wel snel op te warmen. Dat doet het de komende 10 dagen niet!

1april

Het is geen 1 aprilgrap dat het tegen die tijd gewoon nog steeds kan sneeuwen in Moskou… en… volgens het Amerikaanse model vanavond ook in de Lage Landen.

moscow-climate-graph

Zie hoe snel de temperatuur in maart in Moskou hoort te stijgen naar de zomer toe.

txgn260

In Nederland lijken we de maand minimaal 2 graden te koud te gaan eindigen. Maar het zijn schitterende dagen momenteel. Pas 21 maart – begin van het voorjaar – zien we Nederland vanuit het noorden in de regen komen. En dat is natuurlijk sneeuw in de skigebieden. De Franse Alpen blijven daarbij zonniger. Zie hierrr een speciaal Frans weerbericht. De WIntersport-Arena Sauerland krijgt verlenging!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

12 reacties

Gesloten voor reacties.