Eerder deze week heb ik reeds verslag gedaan van onze reis door het westen van de USA. San Francisco beet het spits af en daarna zijn we de bergen ingetrokken. Helaas was het internet hier in de USA niet toereikend om eerder verslag te doen. Zit nu in Las Vegas op mn Excalibur hotelkamer dit bericht te typen omdat hier de wifi enigzins snel is. Anyway: Yosemite was een groot avontuur. Niet alleen door de overweldigende natuur, zoals deze foto bij tunnel view, maar zeker ook door…

….. deze jongenman! Een Amerikaanse zwarte beer (met label en zender) die recht op mij af kwam rennen. Dit is het verhaall!

We waren bezig met een korte hike bij de Lower Falls. Veel mensen daar dus je verwacht geen gevaar. Opeens ziet mijn zoon een hert lopen. Ik van het pad af om het hert te fotograferen want zoiets wil je niet missen. Wat ik echter niet wist is dat er op nog geen 30 meter een beer in het bos liep. Ook hij had de herten in de gaten. Op het moment van fotograferen sta ik tussen de beer en het hert (bleken er 2, had ik niet gezien) Komt die beer toch plotseling recht op mij afrennen. Ik schrok me helemaal de tandjes en mijn instinct zei: weg hier!! Dus ik rennen richting het pad waar ik vandaan kwam. De beer ging echter achter de herten aan en was geenzins in mij geïnteresseerd. Nog niemand had de beer in de gaten totdat ik het bos kwam uitrennen en riep dat er een beer in het bos zat. Iedereen was gelijk wakker en eager om de beer op de gevoelige plaat vast te leggen. Uiteindelijk koos de beer het hazenpad maar ik heb nog wel een paar mooie foto’s kunnen maken.

Als toetje kwamen de herten vanuit het bos op nog geen 3 meter voor ons langs over het pad gekruisd. Een onwaarschijnlijke ervaring omdat ze niet bang zijn voor mensen. Heel apart!

We zijn doorgegaan met de trail en je hebt ogen tekort om mooie plaatjes te schieten.

De zwaartse van de hikes is de upper fall trail. Ongeveer 7.5 kilometer recht omhoog. Zwaar maar zeker de moeite waard. Helaas heb ik geen tijd om alle mooie foto’s te delen maar het is geweldig mooi in Yosemite.

Zoals bij de Grand Sequoias in Tuolumne Grove (Mariposa Grove is dicht voor renovatie helaas) Deze sequoia is maar een kleintje.

Of Glazier Point….

… met de Halfe Dome

… en zelfs sneeuw op de Tioga Pass op zo’n 3100 meter hoogte. Toch snel nog een metertje! En rechtstreek door naar de woestijn.

Vanaf de Tioga pas rijd je alleen maar naar beneden totdat je bij de Death Valley aankomt. Een prachtig woestijnlandschap met ruige bergen en gekleurde heuvels.

En tevens vind je er zandduinen nabij Stovepipe Wells. Daar heb ik voor het eerst kennis gemaakt met de hitte van de DV. 43°c gaf de temperatuur aan. Met een snoeiharde wind is het echt niet te doen. Even verderop gaf de temperatuur van de auto zelfs 47°C aan. Helaas was de stroom uitgevallen vanaf DV tot aan Los Angeles. Dus wij hebben lopen zweten in de nacht van woensdag op donderdag. Geen airco, geen restaurants open, geen wifi, geen telefoon, geen licht….helemaal niets. De temperaturen in de DV, wij zaten in Furnace Creek, lopen in de nacht niet verder terug dan een graad of 32°c. Maar ook hier geldt: de natuur maakt weer een hoop goed.

Zoals het laagste punt van het westelijk halfrond: Badwater. Naam gegeven door een reiziger die dagenlang op zoek was naar water en uiteindelijk met z’n ezels aankwam bij de kreek. De ezels wilden het zoute waten niet drinken en daarom heeft men het Badwater gedoopt.

En aan de aanslag kun je zien dat dit water brem zout is. Hier waren wij vroeg in de ochtend en toen was het al 38°C

Voor de rest een en al schoonheid.

En ook van boven ziet Badwater er fraai en indrukwekkend uit. Dit is vanaf Dantes View.

Uiteindelijk in Las Vegas aangekomen. Een duik in het zwembad genomen, een lekkere steak gegeten, een gokje gewaagd en natuurlijk verloren en lekker van de lichtjes van de stad genieten.

Morgen door naar Zion en Bryce. Ook weer andere natuur, ook weer een ander avontuur!


Ronaldo

Ronaldo: Geboren in 1968, Amsterdammer maar voornamelijk Purmerender. Trotse vader van Mikey en trotse WSWM weerman. All season freak maar voornamelijk winter. Skiën, fietsen en voetbal. Absolute levensgenieter & traveler! USA & Afrika maar zeker ook verrassend mooi Canada.

17 reacties

Gesloten voor reacties.