obertauern
Lees verder >

De leukste familievakantie beleef je hier.

Les menuires
Lees verder >

Vakantiepret voor jong en oud!

Die Tauplitz
Lees verder >

De prachtige natuur vormt een ideale bestemming voor het hele gezin.

Val gardena
Lees verder >

Hou je van klimmen? Dan is Val Gardena jouw paradijs!

Valt er in de stad Salzburg tot dinsdagavond 40cm sneeuw?

check ook eens

50 Reacties

 1. Hans schreef:

  Sinterklaas komt met prachtige GFSPara kaarten !!!!!!!!!!!!!!! een Scandihoog trekt naar Groenland, een Genualaag, winddraait naar het (noord)oosten …….en SNEEUW voor iedereen in de schoen.
  Dank u wel alvast Sinterklaas !!

 2. Hajo schreef:

  Wauw gaaf inderdaad.

 3. Cleven schreef:

  Een kunstsneeuwverwachting ? Dat klingt smerig.. toch? Gelukkig nooit nodg want het
  gaat de komende jaren toch juist afkoelen zoals al zo vaak uitgesproken hier?
  Let it snow…………………

 4. Marcel www.weerstationluyksgestel.nl schreef:

  Dat zijn nog eens berichten op de vroege zondagochtend.
  Jammer dat vorarlberg nog een beetje naast de pot pist. Maar die lrijgen hun portie vast ook nog wel.

  Fijne zondag gewenst vanuit een koud en mistig Luyksgestel.

  gr
  Marcel
  http://www.weerstationluyksgestel.nl

 5. Hjs schreef:

  Dec. 0 hellmannetjes…

  http://www.weer.nl/nieuws/30-daagse-verwachting/

  Hayo begint zelfs niet meer aan meteofictie…. Gedurende de maand steeds natter uit het westen.

 6. nils schreef:

  Een week geleden was er nog kommer en kwel wat betreft de sneeuwval in de alpen. Nu komen de verrassinkjes toch door. Over een week kan de hele boel weer op zijn kop staan. sitbackandrelax;)

 7. Henrik schreef:

  We kunnen wel concluderen op basis van de laatste runs dat alle winter (in ieder geval voorlopig) uit de kaarten verdwenen is (nieuwe GFS is ook een dikke WC). Aanstaande donderdag en vrijdag gaan we weer naar de dubbele cijfers en wellicht woensdag ook al.

  Hoe anders zagen de pluimen er grofweg 10 dagen geleden uit. Ik heb de pluim van GFS van 14 november erbij gepakt, het moment dat de meest mooie winterse kaarten tevoorschijn werden getoverd met prachtige blokkades en groenlandhogen. In deze pluim een mooi dalend gemiddelde richting eind november, met de operrun die meerder ijsdagen aangaf.

  Slechts een lijntje laat een sprong zien op de 28 naar de dubbele cijfers, een echte uitbijter dus. Dit lijntje heeft het echter wel goed in de peiling gehad aangezien we naar de dubbele cijfers gaan. Dus hoe consistent de runs en het gemiddelde ook is, op die termijn is alles onzeker. En ja, de kans in ons land dat zo’n warm lijntje uitkomt is vele malen groter dan dat een elfstedenlijntje uitkomt.

  https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/pluim.JPG

  • Jopie schreef:

   Ik vind de GFS 0600 uur niet ongunstig voor de Alpen. Vanaf 240 uur stroming meer uit het noordwesten met aanhoudende sneeuw met dalende sneeuwgrens voor de gehele noordalpen.

   • Henrik schreef:

    Klopt, maar daar heb je niks aan als dat pas vanaf 240 uur is. Gewoon te ver weg en onbetrouwbaar om ervan uit te gaan of je hoop daarop te vestigen.

    • Jopie schreef:

     Ik vestig geen hoop en begrijp dat de onzekerheid groot is maar heb graag wat voorpret. Maar bij de para zag ik dit beeld ook al en best realistisch. Ik vestig eerst mijn hoop op het minidumpje in de oostalpen morgen en dinsdag.

    • Hajo schreef:

     Hoop is juist iets om te vestigen op dingen die nog ver weg zijn en erg onbetrouwbaar. Zo heb ik mijn hoop erop gevestigd nog eens te hertrouwen, ooit een mooie sportwagen te rijden, mee te doen aan de redbull x alps en als oudste man ooit de mount everest op te gaan etc allemaal zeer onzeker en zeer onbetrouwbaar en daarom heb je juist daarbij hoop nodig. Dingen die zeker en betrouwbaar zijn juist niet. We hopen samen niet dat de zon morgen op gaat. Dat weten we. We hopen niet dat Amsterdam morgen nog de hoofdstad van Nederland is. Enz. Voorpret over meteofiction is waar het hier op WSWM om draait. En toch ook weer nauwkeurig op korte termijn kijken zoals naar die sneeuw vanavond in Franse Alpen en daarna in Oostenrijk.

     • Henrik schreef:

      Hoop is uitgestelde teleurstelling:-), tenminste wat het weer betreft als je hoopt op strenge winters. De voorpret daarbij is idd wel leuk, maar vaak draait het qua winterweer weer uit op teleurstelling in onze LL.

  • Stefan Kaptein schreef:

   Henrik, jij hebt het in de gaten. Ik heb het hier al vaker gezegd, onderschat nooit de warme lijntjes in de kaarten, die winnen het negen van de tien keer in de lage landen. Gelukkig komt er even wat sneeuw aan de noordkant van de alpen, maar het zal hooguit een paar cm zijn die het plaatje even wit zullen kleuren, maar het zal nog geen zoden aan de spreekwoordelijke groene dijk zetten. Ik denk namelijk dat het beetje sneeuw dat er misschien valt binnen twee dagen volledig weggesmolten is , maar wie weet wordt ik verrast en zien we die 40 cm die Hajo hoopt te zien in Salzburg toch vallen. Verder kunnen we alleen maar afwachten en hopen op betere tijden voor de geplaagde noordkant.

 8. Richard schreef:

  De kaarten veranderen per dag heb ik het idee, een dag of 10 geleden was het super nu helaas wat mindere runs wie weet over een dag of 3 hoe het er dan weer voor staat. Ik hoop op snel aan de Noord kant van de Alpen dan kan ik gerust de komende weken genieten van de mooie plaatjes.

 9. Joalie schreef:

  Die westcirculatie in de kaarten, zit die op een sterke straalstroom, of is die nog steeds zwak? En hoe zijn de lange termijn verwachtingen in de VS? Want zolang die koud blijven wordt het hier toch meer en meer billenknijpen richting kerst

 10. Hajo schreef:

  Nou kweenie hoor maar de GFS06u is een hartstikke mooie run en bevestigt het algemene beeld van een slechts zeer tijdelijke duur van de WC na de schitterende sneeuw die we de komende dagen krijgen. Tja dan kun je wel zeggen: niet zo ver vooruit kijken…. maar run na run na run bevestigen nu dit beeld!

 11. eri schreef:

  gfs06 is jum jum WAAR kan ik tekenen want deze wil ik en moet ik hebben. :))) mega dumpen bij lage sneeuwgrens

 12. Hans schreef:

  GFS 06 is zeker mooi. Kijk maar eens de kaart terug van de Controlerun welke ik 2 dagen terug plaatste:

  Hans 23 november 2018 om 19:18
  GFS Controlerun is net als gisteren en vanochtend erg mooi……. 8 dec. Gaan we in de gaten houden!

  Heel veel overeenkomsten waarmee GFS nu komt op 312h:

  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/gfs-0-312-25-11-2018.png[/img]

 13. Roy schreef:

  Hmm zeer interessant de 06h zeg!! Ik zie meerdere kansen op sneeuw. Sinterklaasavond kan wel eens verassend leuk worden.. geprikt in de Trois Vallee France.

 14. eri schreef:

  gfs12 is echt niet goed voor de alpen te warm en de neerslag die er valt ( veel en veel minder als gfs06) zal pas boven de 1400-1700 meter als sneeuw vallen lijkt me zo, en als afsluiter eindigen we met een TEFLON situatie. pfff vergeten de hoodrun en hopelijk geen ondersteuning in het ensemble

  • Henrik schreef:

   Dat is idd te hopen, de kaarten doen bijna zeer aan je ogen…

  • Martijn sonnenberg schreef:

   kijken we naar dezelfde kaarten? Ik zie geen teflon, ik zie neerslag in overvloed, waarbij het tot het laagland sneeuwt (in de koude sector, maar dat soort details zijn nu helemaal niet relevant)? De run eindigt met een hoge druk gebied boven europa, maar dat is zeker geen Teflon

   • Henrik schreef:

    Eurohoog, teflon, hoe je het noemen wilt. In ieder geval geen beste kaarten. EC komt ook met een Eurohoog en dat wil je niet begin December

 15. nils schreef:

  Het blijft een grappig fenomeen hier op de site!
  De halfvolle tegenover de halflege glazen.

 16. eri schreef:

  snap er niks van maar als ik de gfs12 bekijk dan is het warmte en teflon MAAR in het ensemble overzicht is de oper toch behoor;ijl koud na 6-5, de para gaat de warmte opzoeken.

  weet iemand wat er misgaat met het kijken van alleen de oper tov het ensemble en de para ???

  ben ff de weg kwijt

 17. Daniel (Heerhugowaard) schreef:

  Eventuele winter in Nederland lijkt dit jaar niet waarschijnlijk meer krijg ik zo het idee van. Nog niks verloren natuurlijk want januari en februari zijn vaak de koudste maanden met bijbehorende hogere sneeuwkansen. Maar het zou nou eens leuk zijn om met de kerst eens ouderwets guur winterweer te hebben in de ll met stevige vorst en uitgebreide sneeuwval. Heerlijk wandelen in de sneeuw, alles maagdelijk wit. Zucht……

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.