Het Valle d’Aosta (zie meteo) was vandaag by far het lekkerste gebied om te skiën. Strak blauw en dikke lagen poeder. Elders aan de zuidkant klaarde het maar een beetje op vandaag. Aan de noordkant natuurlijk veel bewolking troef en de beloofde sneeuw is naar Oostenrijk gekomen. Maar er zijn nog haarden van verzet waar het toch nog groen is beneden. Of er vannacht nog een buitje komt om het ook daar wit te maken?  

httpv://www.youtube.com/watch?v=jVvr_dZy3pM

Dit avondbericht bevat geen uitgebreide nieuwe ananlyse. Hierboven mijn nieuwste weervideo opgenomen voor Bizztravel. Wil je je oriënteren over de prijzen en mogelijkheden bij deze voor jóu prijsvechtende wintersportreisaanbieder klik dan hierrr. Nu eerst een reeks fraaie webcambeelden niet in de laatste plaats van het Valle d’Aosta en dan nog een blik op de weermodellen…..

badischl2101

Dit is eigenlijk het mooiste webcamplaatje van de noordkant van vandaag. Het bewijs dat het echt dik gesneeuwd heeft op sommige plekken. Dit is de Katrinalm op 1400m boven Bad Ischl in Oberösterreich niet te verwarren met Ischgl in Tirol. In een grauw verleden had ik daar een vriendin en het had een haar gescheeld of ik was er vast gaan wonen. Het is zo’n heerlijke berg met 1 gondel naar de top en geen pistes. Puur toerskiën/freeriden dus en ’s zomers paragliden en mountainbiken. 

bionaz2101

Komt de reeks Aosta plaatjes. Ik snap nog steeds niet dat de Nederlandse natuurijsschaatsers nog niet massaal het skate-langlaufen hebben ontdekt. Het is zo lekker om te doen! Zo puur natuur. Het gaat ook voor een gemiddelde duursporter zo lekker hard. En het lawinegevaar is nul. Ovronnoz is een van die vele dorpjes in de Aosta Vallei met een Franse naam. Tja het gebied is zo vaak tussen Frankrijk en Italië geswitcht als de Elzas tussen Duitsland en Frankrijk.

breuil2101

De Cervino is natuurlijk de Matterhorn en als je die van achteren ziet zit je in Breuil-Cervinia.

breuilplanmaison2101

Nog eentje uit dit grensoverschrijdende skigebied.

gressoney2101

En het skigebied met de allermnooiste naam ligt ook in het Valle d’Aosta: Gressoney la Trinité. 

saintrhemy2101

Yummie! En alweer een graadje dooi!

stoyen2101

Oef zo waar al een beetje zweten op 1380m!

valtournenche2101

Een droomdag! En uitgestorven pistes! Wat doe je hier nog?

sestriere2101

Sestrière is niet meer Valle d’Aosta. Hier ski je over de grens naar Frankrijk.Met het dorp op 2035m hier nog geen dooi. De sneeuw kleeft schitterend aan de bomen.

valfrejus2101

Valféjus had maandag al 10cm vers en nu weer 5cm. En het blijft liggen dat spul…  

lesarcs2101

Les Arcs vandaag!

JopBrand2001

Snelle switch naar Vorarlberg. In Brand op 1037m is het mooi wit geworden. Het was hier weken lang groen.

edelweisshaus2101

En hier gaan we met z’n allen heen van 1 tot en met 4 april: het Edelweisshaus in Königsleiten (1600m) in de Zillertal Arena. Eén van de sneeuwzekerste dorpen in de hele Alpen. Kosten? €39,00 per persoon per nacht op basis van halfpension. All-in dus €117. Ik ben erbij en dus gaan we ook een leuk programma samenstellen van lawine-info, weer-info en clinics op de piste. De après-ski is er top dus hoe mooi wil je het seizoen afsluiten? Boeken kan al hierrrr. Skigebied blijft trouwens open tot na Pasen. Logisch dat het er vandaag mooi gesneeuwd heeft.

 zillertralarena2101

Deze is van Niels vandaag uit Königsleiten. Hij wil morgen al gaan poederen.

 zellamsee2101

Tja en ik had het al over die laatste haarden van verzet. In Zell am See is het weer niet gelukt! Het kwik zwalkt de laatste uren op en neer tussen +1 en +2,5°C. Zie hierrr. Laten we eens kijken wanneer het dan wel wit wordt hier! 

2101-rart_14012400_14012112

Volgens de modellen kan er een buitje vallen nog vannacht maar de berekende accumulatie is minder dan 1cm. Lokaal kan er altijd een verrassing zijn met bijvoorbeeld 4cm. We laten ons morgenochtend verrassen. En anders geduld tot donderdagavond. Vanaf dan is het echt 100% zeker kassa.

2101_00rsum_14012706_14012112

Dit valt er tussen donderdagavond en maandagochtend. Mijn BV weer goed binnen handbereik.

pluim2101_12

Vanavond zoals gezegd geen uitgebreide analyses. Nog een blik op de pluim voor Noordoost-Nederland. Hier toch wel een wintertje met ook herhaaldelijk natte sneeuw en sneeuw. We gaan toch op jacht naar mooie plaatjes daarvan de komende dagen. Zullen we doen: wie de mooiste Nederlandse 2013-2014 winterfoto maakt krijgt van mij een reep chocola thuis gestuurd. Altijd goed voor warme choco!  


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

26 reacties

Gesloten voor reacties.