Foto: blik op Obertauern vanaf Seekareckbahn

Een klein jaar woon ik nu in Oostenrijk. De afgelopen winter dan ook vele dagen op de ski’s gestaan. We kennen allemaal het verhaal van deze winter: warm en weinig sneeuw. Toch altijd prima kunnen skiën, ook in de lagere gebieden. Zo richting het einde van het seizoen stond Obertauern al langere tijd op het programma. Geopend tot 4 mei en door de hogere ligging perfect geschikt voor een bezoek wat later in het skiseizoen. Nu was het alleen nog zoeken naar de juiste dag…

IMAG0432(2)

De spanning stijgt onderweg in de auto: écht winter!

Vandaag was die dag! Afgelopen dagen was het flink kouder geworden met zelfs sneeuwval tot in de laagste dalen en vandaag zou de eerste zonnige dag zijn. Om 07:30 in de auto vanuit Zell am See en onderweg wisten we al dat dit een fantastische dag zou worden. Nog voor we de pas op reden richting Obertauern was het landschap al wit en hoe dichter we onze bestemming naderden, hoe meer winter het werd. Sneeuw bedekte bomen langs de weg en -6 graden op de thermometer, dat kan ik me van deze winter nauwelijks herinneren. Genieten dus en wat een heerlijk gevoel!

Iets voor 9 uur opgestapt bij de Grünwaldkopfbahn, een combinatielift met gondels en stoeltjes. Voor de techniek-fans onder ons absoluut een interessante lift. Veel ‘powder-liefhebbers’ zetten ondertussen al de eerste sporen buiten de pistes in de vers gevallen sneeuw, offpiste lijkt me Obertauern zeker gaaf. Ons plan lag vandaag echter op de piste. Gewoon lekker genieten van het weer en veel nieuwe pistes verkennen. We waren hier immers nog nooit geweest.

IMAG0436(2)

Dat het koud was is goed te zien aan het bergstation van de Panormabahn

De ‘Tauernrunde’ leek ons een mooie manier om het gebied te verkennen. Een prima ronde door het skigebied eigenlijk. Vrij snel kregen wij alleen door dat als we braaf de ronde zouden volgen we ook vrij snel weer bij ons beginpunt zouden zijn. Kortom, we hebben flink wat extra liften tussendoor gepakt en dat was de goede keuze!

IMAG0440(2)

Piste aan de Plattenkarbahn met uitzicht op Obertauern

IMAG0446(2)

Schitterend uitzicht vanaf het bergstation van de Gamsleitenbahn 2

Wat een schitterend skigebied! Deze site mag best een beetje trots zijn op een partner als deze. Het skigebied is wijds, kent veel afwisseling en is bovendien enorm sneeuwzeker. Vanaf vrijwel elke lift heb je een schitterend uitzicht, maar het meest indrukwekkend was het landschap toch wel rondom de Gamsleitenbahn 2. Ruige rotspartijen met daar tussendoor een uitdagende zwarte piste.

IMAG0453(2)

De zwarte piste tussen de rotspartijen door bij de Gamsleitenbahn 2.

IMAG0455(2)

Ook nog heerlijk skiën aan de Zehnerkarbahn.

IMAG0457(2)

De pistes in Obertauern liggen er gewoon nog prima bij
Wie tot 4 mei nog in de gelegenheid is om te gaan skiën, Obertauern kan ik aanraden! Geen wachttijden, nog ruim voldoende sneeuw en ontzettend veel afwisseling.

PS Grappig dat Hajo en Ronaldo morgen exact een jaar geleden op pad gingen naar Obertauern om deel te nemen aan het Gamleiten kriterium! Zie hier hun artikel na aankomst op de 18e en hier de info over de spectaculaire schatgraverswedstrijd dit jaar. Je kunt er 26 april nog bij zijn. Wie gaat?

 

 

 

Categorieën: Obertauern

Valentijn

Valentijn Hubers woont in Zell am See Kaprun waar hij met zijn vader Nederlanders en Belgen begeleidt in de zoektocht naar een (vakantie)woning in Oostenrijk, middels het in aankoop gespecialiseerde bedrijf Alpendreams. Verder is hij een groot wintersport- en bergliefhebber.

5 reacties

Gesloten voor reacties.