seiseraalm1904

Mee eens dat dit niet gek is eind april? Tuurlijk staan hier in Val Gardena de liften al stil. Geleidelijk begint de trek naar de stranden in Italië. Maar de winter is nog niet weg. Dit is nog maar de voorproef van wat we volgende week gaan meemaken.

Webcam Sasso Levante

Sellajoch

Webcam Sasso Levante

Sellajoch

plangralba1904

Plan Gralba

christina1904

St. Christina beneden

astental1904

Astental in Kärnten

Het gaat echt drie dagen diep winter worden in de Alpen. Zondag, maandag en dinsdag. Daarna is grote onzekerheid. De modellen springen heen en weer tussen aanhoudende kou en snelle opwarming.

pluimzuidtirol

Pluim Val Gardena / Zuid-Tirol

De zuidkant lijkt ineens de meeste neerslag te gaan krijgen. Ja hier botsen de luchtmassa’s. En zie eens hoe in de zwarte hoofdrun er ook met de maandwisseling nog veel sneeuw kan vallen!

Zie hierrr nog een mooi artikel over de snelle omslag naar La Ninja momenteel en hier wat meteomorris daarvan maakt. Bovenstaande megavette video vond ik in zijn artikel. Surf ook naar weather.com voor de info over de overstromingen in Texas.

PS Vanochtend even geen pluimen voor Nederland. Ook die zijn vanaf zondag brrrr. En de kansen op sneeuw blijven bestaan.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

20 reacties

Gesloten voor reacties.