Rocky playground aka Val Gardena

Of je nu zelf op verkenning wil gaan, of onder de vleugels van de een gids de rotsen wil ontdekken, het kan beide in het mooie Val Gardena. Met de dolomieten als jouw “rocky playground” kan je je hier echt uitleven op hoogtes tot 3000 meter. Gewone bergen zijn al indrukwekkend, dit plaatje is adembenemend, dat zie je op bovenstaande foto. Heb jij genoeg lef om je te wagen aan de beklimming van dit Unesco werelderfgoed?

Val Gardena, jouw rocky playground

Weinig sporten zo intensief en een goede training voor het ganse lichaam als klimmen, meer en meer mensen proberen deze sport dan ook uit. Of je nu een ervaren klimmer bent of beginner, dan is dit partnergebied perfect! Voor de beginners is er altijd de optie om te kiezen voor één van de 6 via ferrata’s. Zelf de kinderen mogen hier mee proberen. De afstand van de moeilijkste route (Via Ferrata Oskar Schuster) is 14,7 kilometer en je doet hier makkelijk 8 uur over. De makkelijkste is 2,2 kilometer en hier moet je 2:30 uur voor rekenen. Op deze link vind je een handig overzicht van alle mogelijke routes.

Città dei Sassi of de Stenen Stad is het bekendste klimpark in Val Gardena. Dit gebied is de ideale trainingplaats en wordt hier ook al jaren gebruikt als klimparcours. Er zijn 29 routes van het moeilijke niveau 4, 24 trails met level 5c, 75 routes van het level tussen 6 en 6C en 13 routes van het niveau 7a. Naast de gewone klimparcours kan je hier ook boulderen, ook hiervoor zijn er 46 parcours ter beschikking. Boulderen kan je vergelijken met het indoor klimmen tegen een muur/wand. Wil je een mooi overzicht van al de trails: klik dan even hier.

Zelf heb ik nog nooit de klimsport geprobeerd. Hebben jullie er wel ervaring mee? Het lijkt me vooral ook een mentale drempel die me tegenhoudt om dit te proberen.


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

2 reacties

Gesloten voor reacties.