Deze foto is gisteren door de vrouw van Hajo gekiekt. Een plekje vlak boven San Cristina aan het einde van de waanzinnig lange dal afdaling vanaf Seceda. Als je deze foto ziet kun je zeker niet geloven dat 90% van de pistes van het gebied open is. Check het zelf op de cams. Dat zij over traumhafte pistes de hele Sella Ronda hebben geskied in de groene richting. En vandaag gaat de nieuwe Dantercepies lift draaien zodat ze hem vandaag in de oranje richting kunnen en zullen nemen.

Hajo vertelt: Ik verklap nog een geheimpje…. de piste eindigt rechts van deze foto hierboven…. en het stukje groen te overbruggen was maar 50 meter… in het dorp stapte je al weer op een laag kunstsneeuw van 30cm…. en nog leuker: twee aan sexy twintip ski’s en kleding herkenbare freeriders stonden bovenaan eerst lang op de kaart te kijken alsof ze geen idee hadden hoe ze verder moesten. En toen skieden ze ineens verrassend die 50 meter over gras…. want er zit een laagje permafrost onder en het was erg glibberig! Wij volgden dat voorbeeld niet: Het leek me zonde van de dooisneeuw-wax die ik donderdag rond middernacht nog met strijkijzer thuis had aangebracht. Ik denk dat ik evengoed een koudere wax had kunnen aanbrengen. Want de kou van de nachten gaat overdag amper uit de compacte sneeuwlaag al is de lucht erboven +5C. Ander puntje van aandacht: kanten slijpen…. op veel plaatsen zijn de pistes al aardig ijzig…. daar kun je op gaan zitten vloeken…. of je leert eens hoe je zelf je ski’s kunt slijpen. In de huidige condities moet je gewoon elke dag of minstens elke tweede dag slijpen. Zie deze handige video. En let op: een goede vijl kost een paar tientjes…. Een goede slijpset van verschillende veilen kost minstens kost 100 euro. En ook een strijkbout mee voor een laagje passende wax elke twee of drie dagen is op wintersport eigenlijk een must.    


Marco

Marco: Geboren 14 november 1976. Fanatiek skiër en natuurliefhebber. Vader van 3 kids en sinds 2011 verbonden aan WSWM. Hierbuiten is Marco werkzaam bij het ministerie van veiligheid en justitie.