Verschillende bekenden zitten momenteel in Val Gardena. Zo ook Ton die laatst mee was op een WSWM Meet & Greet. Ze genieten met volle teugen en sturen af en toe wat plaatjes door. Leuk om die met jullie te delen.

Een van de bekenden momenteel daar is mijn zus. Kijk zelf of je haar ontdekt op de foto.

Gezelligheid troef op de terrasjes, dat is duidelijk. Wat zou wintersport zijn zonder de vele bergrestaurants? Ook Val Gardena grossiert erin. Kijk maar eens op deze lijst van alle après-ski en smulplekjes.

Een oproep om de calorieën te vergeten als je Kaiserschmarrn bestelt bij Berghaus Zallinger op de Seiseralm. Ook binnen dit vanuit Ortisei bereikbare aparte skigebied opzij van de Sella Ronda hebben we een lijst van alle bergrestaurants.

Maar natuurlijk doe je de dolomieten niet om kilo’s aan te komen maar om te sporten in een overweldigend mooi decor.

Nou dat kan niet stuk eigenlijk deze periode. Wat een weertje zeg. Met alleen maandag even een omslag en een leuk laagje verse sneeuw. Met een sneeuwgrens van 1000m valt alles als droge sneeuw. Ook in het dal.

Op de kaart zie je hierboven de intensivering aan de zuidkant terug maandagochtend.

En we weten het al. daarna wordt het mooi weer puur. Geen wolkje aan de lucht. Bizar gewoon. Misschien wat ochtendmist hier en daar.

En het Amerikaanse model houdt de hogedruk over Centraal-Europa zowat tot aan het einde van de maand vast. De koude-aanvallen worden nu meer richting Moskou berekend. De sneeuwkansen voor de Lage Landen zijn daarmee weer flink gedaald. Ach wie zit daar al op te wachten. De 20ºC in Nederland wordt nu in de meteofiction op 30 maart aangetipt. Daar moeten we eerder aan denken zo langzamerhand dan aan sneeuw.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

6 reacties

Gesloten voor reacties.