We maken deze zomervakantie een roadtrip door Italië met onze camper, daar hoort natuurlijk een tussenstop bij in Val Gardena. Gewoon om even te kijken welke mogelijkheden we hier hebben tijdens de wintermaanden en omdat het hier echt indrukwekkend mooi is! Je kan hier tijdens de zomermaanden niet enkel mooi wandelen, je hebt hier een leuk bikepark, tal van klimopties en genieten dat kan je hier ook! 

De Camperplaats in Val Gardena

We wisten dat we hier eventueel slecht weer konden hebben, maar we waren meer benieuwd naar de faciliteiten voor onze camper en besloten toch halt te houden in Val Gardena. We rijden helemaal het dal door tot aan de Passo Sella, hier heb je een camperplaats vlak aan de skilift. Deze camperplaats is niet echt groot, maar je hebt hier wel water en je kan je vuilwater lozen (inclusief toilet). Elektriciteit is hier niet voorzien, tijdens de zomermaanden is dat op zich geen probleem, in de winter als het echt bewolkt is wel. Toch maar eens investeren in een extra zonnepaneel voor op het dak.

Hieronder een plaatje van de camperplaats, het bruine gebouw erachter zijn de gondels.

zomerdagje in Val Gardena

Je betaalt hier €12 per nacht voor 1 camper, ongeacht het aantal personen. Naast deze plaats heb je in Val Gardena nog 1 andere camperplaats, maar die is niet zo dicht bij de lift. Huur je hier een appartement of ga je met de camper, neem dan zeker voldoende eten mee, want het aantal supermarkten is hier nogal beperkt. Zelf zijn we gisterenavond daardoor gaan dineren bij SooChic, probeer de pizza, abnormaal lekker.

Hieronder nog een plaatje van het uitzicht om de indrukwekkende rotsformaties van de Dolomieten. Leuk toch wakker worden met zo’n uitzicht. Nu hier zie je dat het inderdaad niet zo’n mooi weer was tijdens onze aankomst.

Een zomers dagje in Val Gardena

Dat dit wereld erfgoed is, dat begrijp ik maar al te goed. Heel mooi, adembenemend eigenlijk. We starten onze dag met een loopje omhoog tot op de pistes natuurlijk. Even kijken hoe het hier eruit ziet. En ja de mogelijkheden in de wintermaanden zien er vrij indrukwekkend uit. Het is te begrijpen dat dit Dolomiti Superski genoemd wordt. Overal zie je gondels, tal van zetelliftjes, ja hier kan je kilometers maken.

Maar ook in de zomer kan je hier een topvakantie beleven, geef nu toe, je wil je toch gewoon in die zeteltjes zitten op onderstaande foto?Lekker genieten van een hapje en een drankje.  Van onze camperplaats is het zo’n 4 kilometer wandelen (of lopen) tot je op 2064 meter hoogte bent.

En nog een laatste plaatje, een zomervakantie hoeft helemaal naar een tropische bestemming te gaan. De bergen zijn zo mooi

Hierbij al een kleine impressie van Val Gardena, we gaan ongetwijfeld nog tussenstops maken in enkele bergdorpjes zoals Livigno en Piemonte. Ik beloof plechtig dat ik hier een klein verslag zal schrijven daarna ;).

Geniet nog van de hitte in de lage landen.


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

14 reacties

Gesloten voor reacties.