die tauplitz
Lees verder >

Bad Mitterndorf, Tauplitz en Tauplitzalm ook in de zomer droomplekjes in het Ausseeerland.

Die tauplitz
Lees verder >

Wandelen, mountainbiken of gewoon genieten. De mooiste momenten beleef je hier.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Dat skigebied voor de hele Familie

obertauern
Lees verder >

De leukste familievakantie beleef je hier.

Val d’Isère en overige Savoie hebben unieke sneeuwsituatie bergpassen

check ook eens

20 Reacties

 1. Breunis (Nature Trail) schreef:

  Hajo, mooie enthousiaste berichten de laatste tijd. TOP!

  In veel weermodellen zie ik vandaag vanaf 18:00 uur een flinke temperatuurdaling voor de kuststrook van Zuid-Holland, een groot deel van Zeeland en de Vlaamse kust.

  Er komt wind uit het noorden tot noordwesten en op het strand daalt de temperatuur van 26 graden eind van de middag tot 15 graden rond 21:00 uur.
  In het binnenland blijft het de hele avond zinderend warm.

 2. Hans schreef:

  Héél duidelijk te zien allemaal. Wat Margot Ribberink eergisteren al aangaf (filmpje Leo): géén smeltwater meer! Of is zij uitgegaan van de situatie in de Ardennen…… 😉

 3. Jorne schreef:

  @All
  Ik doe momenteel onderzoek voor m’n masterthesis naar onzekerheid bij beslismomenten met de toepassing wintersport. Daarvoor verzamel ik data dus hoop ik dat jullie de onderstaande vragenlijst willen invullen. Alvast bedankt!

  https://erasmusuniversity.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_4HGNzFug99I6iYB

  • fred schreef:

   Jorne je hebt er veel werk in gestoken, je voelt een maar aan komen dat klopt.
   Maar, ik mis iets over het wandelen waar ik zal nu even voor mij zelf typen, waar ik het komend winterseizoen mee begin en waar je mee gaat trein auto vliegtuig bus, ik hoop dat er nog een vervolg onderzoek komt.
   Voor de rest is het mooi duidelijk.

   • Jorne schreef:

    Bedankt voor het invullen Fred!
    Activiteiten naast skien en snwoboarden heb ik inderdaad buiten beschouwing gelaten omdat die minder beinvloedt worden door sneeuwzekerheid wat het belangrijkste inzicht is in mijn onderzoek.
    In een klein vooronderzoekje wat jullie niet hebben gezien heb ik getest op welke factoren er belangrijk waren en daarbij viel vervoer en bereikbaarheid buiten de boot. Ik kan helaas niet een onbeperkt aantal factoren testen, dat zou de enquete wat lang maken

    • fred schreef:

     Oke dan, het was/is een mooie lengte.

    • Jako schreef:

     Klopt het dat het op 1 persoon is gebaseerd?
     Voor mijn partner is moeilijkheidsgraad van de pistes een belangrijk criterium

     • fred schreef:

      Ik heb het op 1 persoon basis ingevuld.

     • Jorne schreef:

      Helemaal vrij, als je m wilt invullen op basis van hoe je zou kiezen voor jullie samen is het ook goed zolang je de voorkeuren van die persoon kent.
      Moeilijkheidsgraad is helaas 1 van de factoren die ik niet kon meenemen omdat de lengte van de enquete dan te lang zou worden. Ontbrekende factoren zal ik moeten noemen in de tekortkomingen van mn onderzoek

 4. SnowMil schreef:

  Tot en met 1 mei in Val d’Isère geweest en er lag meer sneeuw dan gemiddeld aan het einde van het seizoen! Hier zie je de lift Marmottes die vanaf 3 juni open gaat (foto een week geleden gemaakt):
  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/IMG_2570.jpg[/img]

  Op de Tete de Solaise lag nog een flink pak sneeuw aan weerszijden van de lopende band:
  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/DSC01806.JPG[/img]

  Ook hier was het bijna zonde dat het skigebied dicht ging (op 1 mei)…;-)
  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/IMG_2554a.jpg[/img]

 5. Asten (Harmelen) schreef:

  Laatste topics zijn gericht op ‘Alpenweer’ maar toch iets opvallends in de LL: Na 22.00 uur zorgde het draaien van de wind (geleidelijj westelijk) voor een oplopende temperatuur terwijl deze in de rest van het land over het algemeen daalde… De urbanisatie en dus het opgewarmde ‘beton’ laat in De Bilt weer eens van zich spreken..

 6. Hajo schreef:

  In dit verband allemaal eens goed kijken naar http://surfacestations.org/ van Anthony Watts (eigenaar van wattsupwiththat.com)

 7. Aart schreef:

  Je gaat me niet vertellen dat er geen afspraken zijn over (rand)voorwaarden waar officiële weerstations aan moeten voldoen. Zoals de site surfacestations.org laat zien leiden onderling grote verschillen in omgeving, ondergrond en apparatuur tot appels en peren. Laatste update van die site is overigens 2012….

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.