Gisteren wilde het nog niet echt vlotten met de sneeuw en vooral met de sneeuwgrens in Wallis. Maar dat is helemaal goed gekomen. Hoe mooi ligt het Val d’Anniviers er nu bij! Hierboven St. Luc van het aaneengesloten skigebied St. Luc Chandolin. We kijken even rond door het hele diepe sprookjesdal.

[metaslider id=25373]

Zie hier de weerprognose voor het dal. Dit jaar heeft het dal een enrome stap gezet met de aaneensluiting van de skigebieden van Zinal en Grimentz met een nieuwe lift. Wie is er wel eens geweest? Het is zo yummie!

wijnrhonedal1210

 

Tja en dit is een stukje lager beneden in Sierre in het Rhônedal. De wijnhoofdstad van Zwitserland. De druiven zullen wel al zijn geplukt. Kijken wanneer het hier op 533m voor het eerst wit gaat worden. In Oostenrijk is dat met Innsbruck op 518m al gelukt! Zie bericht gisteren.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

1 reactie

Gesloten voor reacties.